Tips voor gave mbo opleidingen #1

Zit jij in je examenjaar van de middelbare school ?
En opzoek naar een leuke opleiding, maar je hebt geen idee wat je wilt worden?

Ik ben zelf ook een examenkanidaat alleen weet ik nog niet waar ik mijn kappers opleiding wil doen.
Daarom heb ik dit topic gemaakt.

[b]Deel jouw opleiding en vertel het leuke van je opleiding.
En nog meer als je er meer over hebt te vertellen.

http://overstaptool.spirit4you.nl/img/logo.gif

Help elkaar met het kiezen voor een mbo opleiding.
Tips etc. zijn allemaal welkom + sites.[/b]

xoxo Yvetuke

Handig, verdient een upje ! :upside_down_face:

Mijn enige tip is begin op tijd met het kiezen van je opleiding. Ik deed het een dag voor de uiterste aanmeld dag dus ik heb maar iets gekozen, iets wat niet leuk is, vind ik.

Ook heb je op veel scholen een meeloopdag, daar kan je je voor inschrijven en een dag of een dagdeel meelopen met een (vaak) eerste jaars die vertellen dan over de opleiding en je kan zien of je de opleiding wel echt leuk vind.

Ik heb Onderwijs Assistente niveau 4 gedaan.

Ik wist niet zo goed wat ik wilde, alleen dat ik het onderwijs wel leuk vond.
Ben naar het ROC Midden Nederland in Amersfoort gegaan en heb daar 3 geweldige jaren gehad.

Meteen stage lopen, goed onderwijs en mooie begeleiding.
Ik werd klaargestoomd om door te kunnen stromen naar de Pabo.

Ik raad iedereen dus aan, goed te informeren wat je doorstroom mogelijkheden zijn na je mbo opleiding en wat de mogelijke school daaraan kan toevoegen en kan aanbieden in je laatste jaar.
Dan is de overstap niet zo groot.

met mbo kan je porno ster worden, daar verdien je goud mee :upside_down_face:

Kan je die opleiding ook doen zonder daarna door te stromen? Of is het echt een voorbereiding op hbo?
Want de opleiding lijkt me wel heel leuk, maar ik wil geen pabo :’)

Dit is handig! Eindelijk iets speciaal voor mbo opleidingen, upje!

Hee grappig, ik zit nu ook in het laatste jaar van Onderwijsassistent!
Alleen dan in Ede (:

Hahahahahahaaaaa

Nee.

ik weet echt niet wat voor een opleiding ik wil doen ,ik hou van eten en lezen en ik ben best creatief en mijn beste vakken zijn duits en nederlands .Weet iemand iets ??

MBO theaterschool in rotterdam. onder andere de opleiding tot artiest en technicus en theater vormgever (wat ik gedaan heb)

----

Ik zit momenteel in het 1ste jaar van de opleiding secretaresse. Het is echt iets voor jou als je van dingen regelen houd, je graag bezig bent met van alles en nog wat, je flexibel bent (en niet 1 opdracht eerst wil afwerken en dan pas aan de volgende wil beginnen), je van schrijven houd en ook redelijk goed bent in talen. Het is heel divers en later, als je een niveau 4 opleiding doet, kun je doorstromen naar het HBO. Er zijn dan heel veel mogelijkheden. Ik vind het gewoon leuk, omdat je er zoveel kanten mee opkan. Je kan ook een medisch of juridisch certificaat halen etc. :grinning:

^
Haha ik volg ook de opleiding (medisch)secretaresse. Maar eigenlijk vind ik alleen Nederlanda, medisch en Duits leuk en de rest niet. In welk jaar zit jij en volg jij medisch/juridisch?

Ik vind eigenlijk alles wel leuk, behalve rekenen. Het echte vak haha. Ik zit nu in het 1ste jaar en ik volg echt alleen de opleiding secretaresse. Medisch en juridisch is een specialisatie bij ons waar je alleen een certificaat voor kunt behalen. Dus dat vind ik wel fijner. Je hebt de basis waarbij je in ieder bedrijf terecht kunt en daarbij kun je nog een extra cursus als het ware volgen. Het is dan veel zelfstudie en je loopt ook bij een groot ziekenhuis in de buurt stage na schooltijd of in het weekend. Je moet er wat voor over hebben, maar ik vind het ideaal. :grinning:

Oke, ik zit in de 2e, ik volg medisch. Bij ons is dat maar 2 periodes, de laatste in de 2e en de eerste in de 3e en daarna krijg je ook zo’n certificaat. Het is wel bij ons zo als je medisch kiest dat je perse een medische stage moet volgen. Rekenen is ook gewoon niet leuk trouwens, haha

Ik ga volgend jaar de opleiding Juridische Dienstverlening Openbaar Bestuur volgen :grinning: . Niveau 4 trouwens.

Ik begin in augustus met mijn MBO opleiding tot verpleegkundige in Groningen op het Alfa College (niveau 4). Het gave aan deze opleiding is dat als je het eerste jaar ff goed je best doet en 7\8 haalt, kan je in het tweede jaar je inschrijven voor het UMCG Traject. Dan ga je in het tweede jaar 10 weken stage lopen in het UMCG en in het derde jaar ga je 20 weken stage lopen. En dan nog het beste: in het 4de jaar ga je 40 weken stage lopen en krijg je daar ook nog eens salaris :slightly_smiling_face:

Ik studeer momenteel interieur advisering op het hout en meubilerings college in Amsterdam, deze opleiding is voor niveau 4!
Het is een creatieve opleiding, ruim 12 uur per week tekenen en ontwerpen. Je leert veel over stoffen, hoe wordt katoen gemaakt etc. Ook leer je je eigen stoel stofferen. Daarnaast krijg je stijlleer, Duits, Nederlands en Engels.

Een periode bestaat uit 10 weken. Elke periode krijg je een project, bijvoorbeeld een studenten kamer inrichten. Je richt het in van A tot Z, wanden stucen? Waar? Wanneer? Offertes maken. Materiaal borden maken, maquettes maken.