Tip: upload niet met Tinypic

Ik zie heel veel foto topics waar mensen hun foto’s laten zien door middel van uploads via Tinypic.com. Wat is daar mis mee, denk je dan misschien… Maar Tinypic verzaakt de kwaliteit van je foto’s - hoe langer ze online staan, hoe pixeliger en vager ze worden. Ik weet niet waarom dit is, maar mijn tip is dus: upload ze ergens anders mee, dan kunnen de meiden op het forum ze ook beter bekijken en beoordelen! Ook las ik meerdere keren dat mensen die foto’s hadden geüpload met Tinypic, hun foto’s opeens kwijt waren: Tinypic had ze zonder pardon verwijderd.

Goede alternatieven zijn:
www.imgur.com
www.photobucket.com
www.imageshack.us

Of, als je foto’s al op Flickr staan, kun je een code vinden zodat je ze direct op het forum kan plaatsen, met de link naar het origineel op Flickr.
Hoe doe je dit?

  1. Je klikt in je photostream de foto aan die je op het forum wilt plaatsen.
  2. Je kiest boven de foto “Share”.
  3. Dan klik je op “Grab the HTML/BBCode”.
  4. Vink BBCode aan, en de gewenste afmetingen (Medium 640 vind ik meestal het beste werken op Girlscene).
  5. Kopieer de code en plak deze in je bericht op Girlscene.

Als iemand nog meer tips heeft, voeg ik deze ook nog toe aan de beginpost. :slightly_smiling_face:

Ah, okay. :3
Bedankt voor de tip!
Ik upload(de) altijd met tinypic.

ik deed jaren geleden (toen ik 8 was ofzo) altijd met imageshack, maar ik onthield de naam nooit en sinds dien gebruikte ik tinypic, maar k denk nu dat ik maar weer verder ga met imageshack haha :stuck_out_tongue:

Super handig dit! Misschien kan een moderator het vast zetten?

danku,
Hmm maar maakt het ook verschil uit waar je het online zet?

@zquippi: Wat bedoel je precies?

Op welke site zeg maar :’) of je hier nou een foto post of op een andere site.

Nee… je upload het via bijvoorbeeld imageshack, dan maakt het niet uit waar je hem neerzet omdat je naar het plaatje op imageshack linkt.

dankje voor de tip!

Ah ok, ik vroeg het me even af :slightly_smiling_face:

handig!0

Ik deed het sowieso niet met tinypic, toch wel een handig topic :slightly_smiling_face:

Ik heb nog een tip,
als je een youtube account hebt, heb je ook een google account. Je hebt sowieso een google account nodig, en Picasa3. Als je met de rechtermuisknop op je foto klikt, zie je ergens snelle opload staan. Dan opent hij hem op internet (als je dus bent ingelogd met je google account), en kun je makkelijk de URL eraf halen!

Maar Picasa verkleint volgens mij ook aardig wat? En comprimeert ook, dacht ik…

Sticky :slightly_smiling_face:

Voor de mensen onder ons met een mac, ik upload met CloudApp (zie hier). Je kunt dan gewoon een foto van Finder naar het icoontje in de balk boven in je scherm (ben de naam even kwijt) slepen en dan upload ie hem. Het moet wel allemaal apart, anders krijg je een zipfile, dus het is niet zo efficiënt als je een heleboel foto’s wilt uploaden

Oh ja, CloudApp had ik al wel van gehoord, maar had me er nog niet in verdiept! Toch maar eens doen, klinkt enorm handig.

CloudApp? Nog nooit van gehoord, dus proberen! Thankyou

Ik haat tinypic sowieso sinds je die lange code in moet voeren. :’)

Ik uploadde altijd met tinypic? Maar ik was al van plan om op photobucket over te gaan, zodat mijn foto nog op een site stonden (sinds ik al mijn afbeeldingen ben kwijtgeraakt)…