Tip treinreizen

Hee mensen,
Als er nog mensen zijn die graag een voordeelurenabonnement willen kopen bij NS, geef ik je de tip om deze nu / voor 1 aug. te bestellen. Want dan kun je de hele dag behalve in de ochtendspits reizen met korting, NS gaat voor abonnementen die na 1 aug worden gekocht een avondspits invoeren

==================
NS stopt per 1 augustus met het Voordeelurenabonnement en voert een avondspits in waarin het gewone tarief geldt. De vervoerder liet dat vrijdag weten.

NS wil het voor klanten aantrekkelijker maken om vaker met de trein te reizen en komt daarom met nieuwe vormen van abonnementen. Het voordeel ligt daarbij vooral in de daluren buiten de spitstijden en in het weekeinde.

Tot nu toe kent NS alleen een ochtendspits, waarin het Voordeelurenabonnement niet mag worden gebruikt. De avondspits gaat gelden tussen vier en half zeven, de ochtendspits van half zeven tot 9 uur. De overige uren zijn daluren.

Mensen die nu al een Voordeelurenabonnement hebben of er voor 1 augustus een kopen, kunnen met 40 procent korting tussen vier en half zeven blijven reizen. Voor hen verandert er niets, ook niet na verlenging van het abonnement, zei een woordvoerder van NS.
Met het Altijd Voordeel abonnement speelt NS in op de flexibele werkers die niet vijf dagen per week de trein nemen. Het geeft 20 procent korting in de spits en 40 procent in de daluren.

NS vond het tijd voor nieuwe abonnementen, omdat de (werk)omstandigheden van mensen en de techniek veranderen. De nieuwe abonnementen zijn geënt op de ov-chipkaart. Het moment van inchecken bepaalt de korting. NS is nog bezig met het zoeken van een oplossing voor de mensen die met een trajectkaart reizen.

==============

Dit is niet bedoelt als reclame ofzoiets, maar ik dacht ik deel het een met jullie. Zo’n kaart kost 55 euro en je hebt 40% korting op de trein (scheelt veel als je veel reist)