[thriller] duister spoor

Dit verhaal gaat over Guusje. Ze is een meisje van 17 en zit in klas 5 van het vwo. Ze heeft een vast oppasgezin waar ze twee keer per week moet oppassen. Het zijn twee kindjes, een jongetje van 3 jaar oud, en een meisje van 5. Op een avond gebeurt er iets, totaal onverwacht. En het is de vraag of Guusje haar oppaskindjes ooit nog terug zal zien…

Begin!

Hoofdstuk 1
Deze keer was het nog harder racen. Mijn laatste les geschiedenis liep uit en voordat ik bij de familie de Vries naar binnen zou stappen, moest ik gegeten hebben. Ze boden me altijd aan om mee te eten, maar dat deed ik toch liever thuis. En zo kwam het dat ik twee dagen in de week, op woensdag en donderdag, als een gek naar huis moest fietsen. Maar ik had het er voor over. Ik werd goed betaald, het waren aardige mensen, om over de kinderen nog maar te zwijgen. Ze voelden als mijn kleine broertje en zusje.

Toen ik even later mijn fiets voor de voordeur parkeerde en op de bel wilde drukken, werd de deur al opengesmeten en kreeg ik twee natte zoentjes, op iedere wang een. Daar stonden ze. De oudste, Eva van 5, had haar pyjama al aan en Niek van 3 stond in zijn Cars pyjama en met zijn knuffel in zijn hand. Op het begin moest hij altijd even ontdooien, maar als ik tien minuten binnen was praatte hij meestal voor tien. Ook dit keer, ik had mijn jas nog niet opgehangen of hij vertelde me de namen van alle Cars auto’s. Nu ik dit verhaal twee keer per week voorgeschoteld kreeg, kende ik ze al bijna uit mijn hoofd. “Lukt het je verder? Dan ben ik er vandoor!” riep Marc naar me. Zijn vrouw, Marcia, was al werken en hij moest vanavond standaard naar een paar klanten, want hij was binnenhuisarchitect. “Ja natuurlijk, ik weet alles te vinden hoor! Tot vanavond!” riep ik terug. En ik hoorde de deur in het slot dichtvallen.

Verder!

Verder! :fu:

upjee

verder

leuuk verdeer, haha ik heet ook de Vries (:

De kinderen waren deze dag gelukkig erg moe van school doordat ze vandaag schoolreisje hadden gehad. Dus in plaats van boekjes voorlezen lagen we met zijn drieën uitgeblust voor de televisie. Toen het half 8 was bracht ik ze tegelijk naar bed, omdat hun oogjes tijdens het televisie kijken al bijna dicht vielen. Ze poetste in een record tijd hun tanden en trokken hun pyjama aan alsof hun leven er van af hing. Wankelend liepen ze naar bed toe en sloten hun oogjes meteen toen ik het licht uit deed. Een heerlijke avond met chips en cola en de televisie voor mezelf had ik in het vooruitzicht. Ik plofte op de bank en pakte de afstandsbediening. Welke zender ik opzette weet ik niet meer, ik voelde een stekende pijn in mijn been en zag nog net dat er een naald in stak. Een hand die mijn hoofd ondersteunde toen ik op de grond viel en een gemeen lachende man. Toen werd het zwart voor mijn ogen.

^Ze hadden hun pyjama toch al aan ? : P
Maar verder !

wow ik was er lekker bij met mn gedachte hahaha. ik schrijf overmorgen verder, zit morgen tot heel laat op school + feest. x