te snel de waarheid vertelt

Wat moet ik doen…
hij is er te snel achter gekomen dat ik hem leuk vind.
Ik weet niet goed hoe ik dit aan moet pakken.

Een vriend van mij, dat vind ik nog t ergste. Ik had t zelf willen vertellen.
Hij zei daarna tegen mij dat hij mij ook leuk vond, en vervolgens deed hij heel erg afstandelijk.
Dit is het hele verhaal, die had ik op mijn oude account ook al eens gepost:

ik zit met een probleem en het zit mij nu al een paar maanden erg dwars. Ook heeft het heel erg veel invloed op mijn humeur.
In mijn klas zit een jongen, die ik erg leuk vind. Ik denk zelfs meer dan leuk. Ik heb hem toen benaderd en we praatten toen regelmatig.
Ik ben hem toen alleen maar leuker en leuker gaan vinden. Ik kon het alleen niet goed peilen wat hij nou van mij vond, aangezien hij altijd terug flirtte, maar op andere momenten afstandelijk was. Hij heeft nog nooit een vriendin gehad, waardoor ik niet wist waarom hij soms zo afstandelijk deed; was hij verlegen, doordat hij niet ‘‘bekend’’ is op het gebied van meisjes, of zag hij mij eigenlijk niet staan?

Ik heb toen besloten hem te vertellen dat ik hem leuk vind. Hij zei dat hij mij ook zag zitten, maar dat hij me wel beter wil leren kennen voordat het misschien iets zou kunnen worden. En dat snap ik heel goed, want zo denk ik er ook over! Ik wil echt niet iets beginnen met iemand die ik niet heel goed ken. We wilden afspreken, maar hij heeft dit afgezegd.

Op school is er een populair meisje die het oké vond om iedereen uit te lachen en belachelijk te maken. Ik heb vorig schooljaar besloten om haar erop aan te spreken en wij hebben toen ruzie gekregen, want ze lachte me in mijn gezicht uit. Vervolgens gingen er veel roddels over mij rond etc.
De vrienden van die jongen zijn vrienden van dat meisje en hun praten ook over mij, dus ik heb hem uitgelegd hoe het werkelijk zit etc.
Een groot probleem is dat hij al jaren lang elke dag met zijn vrienden rondhangt en dat hij het voor nu hierbij wil laten, omdat het anders super lastig word voor hem, maar ook vooral voor mij. Want zeg nou zelf, als je een relatie met iemand hebt is het wel zo fijn als je ook met de vrienden van je partner op kan schieten, toch?

Ik snap dat het misschien raar is dat hij zich laat beïnvloeden door zijn vrienden, maar ik begrijp het op de een of andere manier wel. Hij heeft mij ook uitgelegd dat als hij mij écht leuk zou vinden, dat het hem dan koud laat wat zijn vrienden er dan van vinden, maar dat het nu een lastige situatie is omdat hij mij niet écht leuk vind (omdat hij me niet goed kent).

Door dit hele gedoe zijn we er dus nog steeds niet aan toegekomen om elkaar beter te leren kennen en om eerlijk te zijn ben ik er echt kapot van. Ik wil dit echt niet opgeven. Ik vind hem écht leuk. Al maanden. Wat moet ik doen?