Taylor Lautner

het officiele Taylor Lautner-fan topic! :bowing_man:

Over Taylors jeugd:
Taylor werd geboren als zoon van de piloot Danil Lautner en Deborah Lautner, die voor een softwareontwikkelingsbedrijf werkt. Hij is rooms-katholiek opgevoed in Hudsonville, Michigan, en hij zat op de Jamestown Elementary School tot hij elf jaar oud was en met zijn familie naar het Santa Clarita-gebied verhuisde. Naast zijn Nederlandse, Franse en Duitse bloed zegt hij dat hij ook wat Indiaans (voornamelijk Ottawa en Potawatomi) bloed te hebben via zijn moeder. Hij heeft een jonger zusje, Makena. Fabiano’s Karate School. Hij werd al snel uitgenodigd om te trainen met zevenvoudig wereldkampioen karate Mike Chatten. Toen Taylor zeven was ging hij op karate .Op zijn achtste werd hij gevraagd om voor zijn land uit te komen in de categorie tot twaalf jaar van de World Karate Association. Hij werd “Junior World Forms and Weapons Champion” en won drie gouden medailles. In 2003 werd hij 's werelds nummer 1 “NASKA’s Black Belt Open Forms, Musical weapons, Traditional Weapons en Traditional Forms”. Op zijn twaalfde had hij drie juniorwereldkampioenschappen op zijn naam staan.

Over het acteerwerk van Taylor:
Taylor begon met acteren door zijn karatecoach, die de rol van de blauwe Power Ranger heeft vertolkt. Zijn coach haalde hem over auditie te doen voor een Burger King-advertentie in Los Angeles. Vlak daarna reisde het gezin continu heen en weer om Lautner auditie te laten doen voor verschillende rollen. Toen hij tien was namen zijn ouders de beslissing te verhuizen naar Los Angeles zodat Lautner zich nog meer op het acteren kon concentreren. Na de verhuizing naar Los Angeles heeft Lautner verschillende rollen gespeeld in “My Wife and Kids” (2001), “Summerland” (2004), “The Bernie Mac Show” (2001), en The Nick & Jessica Variety Hour (2004) (tv). Naast zijn televisiecarrière is Taylor succesvol in voice-over-werk. Hij heeft een terugkerende rol gespeeld als Youngblood in de cartoon “Danny Phantom” (2004) en heeft hij twee opnamen gehad van “What’s New, Scooby-Doo?” (2002) en ‘Charlie Brown’. Lautner heeft ook een serie opnamen op zijn naam staan van de serie “Which Whay Is Up?” (1977) samen met de stem van Silas in een animatieserie “Silas en Bretagne”.

Zijn doorbraak kwam in 2005 toen hij op dertienjarige leeftijd de rol van Sharkboy in de Robert Rodriguez-film The Adventures of Sharkboy en Lavagirl 3-D (2005) kreeg. Hij bracht drie maanden door in Austin, Texas om te filmen. Binnen enkele maanden kreeg hij na een succesvolle auditie de rol van Eliot, de zoon van Bakers’ rivaal in Cheaper by the Dozen 2 (2005).

In oktober 2008 speelde Lautner Christian Slaters zoon in de televisieserie My Own Worst Enemy, totdat de serie stop werd gezet na maar negen afleveringen. Daarna speelde Lautner het Indiaanse personage Jacob Black in Twilight, de verfilming van de gelijknamige roman van Stephenie Meyer. Door grote lichamelijke veranderingen die plaatsvinden in het personage van Jacob Black door de serie heen, overwoog de regisseur van het vervolgdeel New Moon om Lautner te vervangen door een andere acteur. In een poging de rol te behouden, trainde Lautner intensief en kwam hij 14 kilo aan. Hij kreeg hierdoor ook de rol van Jacob in New Moon in 2009 en het vervolg Eclipse in 2010. In ditzelfde jaar speelde hij de rol van Willy Harrinton in de romantische komedie Valentine’s Day.

In september 2009, presenteerde Lautner samen met Shakira de Best Female Video Award aan Taylor Swift tijdens de 2009 MTV Video Music Awards. Hij was de presentator van Saturday Night Live op 12 december 2009. Hierdoor was hij een van de jongste beroemde presentatoren in de geschiedenis van de show.

In 2010, tijdens de 82e Annual Academy Awards, gaf Lautner samen met Twilight-collega Kristen Stewart een eerbetoon aan het horrorfilm-genre. Lautner is op dit moment de best betaalde tieneracteur[bron?] en de Amerikaanse Glamour benoemde hem tot de 2e sexiest man van 2010.

Filmografie
Filmografie als acteur
Jaar Titel Rol Opmerkingen
2001 Shadow Fury Kismet (kind)
2005 Cheaper by the Dozen 2 Elliot Murtaugh
2005 The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D Sharkboy
2006 He’s a Bully, Charlie Brown Joe Agate Televisiefilm; stem
2008 Twilight Jacob Black
2008 My Own Worst Enemey Jack Spivey
2009 The Twilight Saga: New Moon Jacob Black
2010 Valentine’s Day Willy Harrinton
2010 The Twilight Saga: Eclipse Jacob Black
2011 Abduction Nathan Harper
2011 The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 Jacob Black

Pics:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR_wT3scrLa9dDQF2pyTg1RnHKedeUxZUwHWAyE0N8HPBAhyC9g

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTPArOpEJM8wcOETEQU4CVNWPIXJUFj0KrcS8azyQE5n9A9PE9M

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSlba7rlGiv0ZiYMpuEu4gMaJg2g6MXEuHXCXgdrGLNGRRLe3Ql

x

Misschien een idee om een mooie/informatieve beginpost te maken over Taylor Lautner?

goed plan!
ga nu gelijk beginnen!

klaar!

M’n zus vindt hem knap ook.
Ik vind hem niks.

wat een hottie :heart: