Tandenknarsen

Hallo meiden,

Ik ben 20 jaar en zeker vanaf mijn 16e heb ik al last van tanderosie. Mijn tandarts gaat er dus vanuit dat ik veel sappen ed. drink. Terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is. Ik drink eigenlijk veel minder sappen dan de meeste mensen van mijn leeftijd, want ik drink bijna alleen maar water.

Een poos terug ben ik erachter gekomen waarom mijn tanden er zo slecht aan toe zijn voor mijn leeftijd. In mijn slaap doe ik aan tandenknarsen. Mijn vriend heeft het eens bij mij gemerkt en ik merk soms dat ik knarsend wakker word.
Hier wil ik graag wat aan doen om het in ieder geval te beperken. Het gebeurd in mijn slaap en ik heb er helemaal geen controle over. Iemand tips?

Ik hier sinds kort ook last van! Ik word dan wakker en dan merk ik dat. Volgens mij kan je daarvoor een speciale beugel krijgen.

Zijn daar niet van die speciale "bitjes"ofzo voor? weet ik veel hoe het heet…

maar iig dat je iets tussen je tanden heb waardoor je niet je eigen tanden kapot maakt…

Daar heb je speciale bitjes voor ja, daarvoor moet je naar je tandarts want dat moet worden aangemeten. Je kunt het namelijk niet afleren zoals je bv. een andere slechte gewoonte zoals nagelbijten af kunt leren. Dit gaat compleet onbewust in je slaap… Maar een bitje helpt en beschermt je tanden. Bespreek dit dus eens met je tandarts en vraag wat hij/zij voor je kan doen. Zonde als je tanden zo kapot gaan.

Ik heb daarvoor deze week ook een bitje laten af meten bij de tandarts!
Je moet dan in van die roze ‘klei’ happen en bij mijn tandarts duurt het 10 werkdagen voordat het bitje klaar is!
Gewoon eventjes naar de tandarts!