Tanden slijpen

Hi,
Een meisje vertelde mij laatst vaag dat ze haar tanden ooit heeft laten af’zagen’, nu heb ik het over de bovenste tanden. Haar tanden staan nu perfect recht aan de onderkant van haar tand, snap je? :wink:. Het gaat vooral om de voortanden.
Bij deze foto bijvoorbeeld, staan haar voortanden perfect tegen elkaar aan bij de onderkant van de tand.

http://static.nl.groupon-content.net/12/48/1339425364812.jpg

Bij deze foto is dat bijv. al minder:

Heeft iemand ervaring met het wegzagen van een stukje tand zodat ze recht zijn van de onderkant? :’)

ik vind grotere voortanden veel mooier dan een rechte lijn

Ik heb al redelijk grote voortanden dus bij mij zou het niet opvallen haha ^.

Je merkt niet zo snel dat er iets veranderd is maar dat meisje is (eeneiige) tweeling en als ze lachen vind ik dat meisje persoonlijk mooier dan haar tweelingzus haha

Ik heb dat zelf ook gedaan omdat m’n voortanden heel ietsje verschilden in hoogte. Nu ziet het er netter en rechter uit. Een minimale aanpassing maar voor mijn gevoel wel een groot effect. T voelt alleen nog wel raar aan als ik er met m’n tong langs strijk, ze zijn niet meer echt dun/scherp. Je voelt een plat randje. Ik heb verder geen last met kauwen oid hoor :slightly_smiling_face:

Mijn hoektanden zijn bijgeslepen, want die waren te scherp en ik had ook vaak een gat in mn wang.

Maar he doe waar jij van gelukkig word,

ja dat bedoel ik haha :’) Werd het bij jou verzekerd of?

Misschien ben ik raar maar ik vind persoonlijk lichte afwijkingen aan tanden juist leuk :’), en sowieso denk ik niet echt dat het andere mensen echt opvalt of je het wel of niet hebt laten doen.

Ja dat hoor ik best vaak, maar voortanden heb ik dus maar een keer voorbij horen komen.

hahaha ik herken het wel ja. tja, ik wil het ook voor mezelf natuurlijk

Oh yes, ben ik niet de enige! Net zoals Alfie Deyes zijn tanden dat vind ik echt aantrekkelijk hahaha :’),
maar als je ze laat afzagen (dat klinkt best eng eigenlijk) dan heb je idd echt perfecte tanden en dat is ook mooi! Is dat niet superduur trouwens?

Bij mij werd het gedaan toen mijn beugel er uit ging. Heb even goed nog grote voortanden dus mocht eigenlijk veel meer af, haha.

jup i know! ik denk dat het bij mannen ook gewoon meer staat, schevere tanden. ik heb geeen idee… hoop het niet :’)

Sorry hoor, maar waarom zou je dat in hemelsnaam doen? Mijn gebit is een drama, ik mis tanden/kiezen en moet binnenkort voor de zoveelste keer naar de kaakchirurg… Wees gewoon blij met wat je hebt en dat het recht staat.

Dat is hetzelfde als dat je zou zeggen: Ik lust dit niet. En dat iemand dan zegt; wees blij met wat je hebt want in Afrika is het zoveel slechter.

Serieus, als zij zich daar comfortabel bij voelt, laat haar lekker. Wij hebben tenminste de kans om naar ons volle potentie te leven, dus waarom dat niet doen dan.

Het is maar waar je je prioriteiten stelt

Niet lullig bedoeld maar dat kun je dan inderdaad over alles zeggen.

Zagen haha :’) Ik denk dat je slijpen bedoelt :stuck_out_tongue:

Bij mij hebben ze een aantal tanden een beetje bijgeslepen toen mn beugel eruit ging. Aan het slijpen op zich is niets bijzonders, standaard procedure, je zou alleen even naar de verzekering moeten bellen (of in je polisvoorwaarden kijken) of zoiets (deels) vergoed zou worden als je dit voor cosmetische redenen wil laten doen. Anders wordt het een duur grapje lijkt me.

Ja, daarom zeg ik het ook…