Tanden die naar binnen staan (foto) iemand ervaring?

Hey!

Het is misschien een vreemde vraag, maar ik had graag jullie mening/ervaringen met blokjes etc. eens gehoord :wink:

Ik heb nooit blokjes/beugel ofzo gehad (is me ook nooit verteld te doen door de tandarts, mijn tanden staan niet ‘schadelijk slecht’ ) en ben nu 20 jaar.
Maar de laatste tijd begint het me gewoon te storen, zoals je kan zien staan ze echt naar binnen en dat is gewoon niet zo… mooi. Maar ik heb ook geen idee of blokjes of iets anders wel helpen, aangezien blokjes meestal geplaatst worden op tanden die naar binnen staan (of niet? Ik weet er niet zoveel van :slightly_smiling_face: )
En ik vind mezelf ook een beetje te oud om nog met blokjes te lopen eigenlijk… Nou ja, ik weet het eigenlijk niet zo goed!

Heeft iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt :slightly_smiling_face:

xxxx

Ik ben 16, bijna 17 en heb om ongeveer dezelfde reden vorig jaar mijn beugel geplaatst gekregen. Mijn voorste ondertanden stonden zo strak op elkaar dat ze helemaal scheef gingen staan. Juist voor dat soort dingen is een plaatjesbeugel handig ja. Over je leeftijd zou ik niet twijfelen eigenlijk, als je het vervelend vind en het geld (of de goede verzekering) ervoor hebt, zou ik het doen. Mijn oom is zelf tandarts en had op zijn 50ste ook een beugel. Het is even doorbijten (ik ben samen met 1 vriendin ook nog de enige uit onze klassen met een beugel), maar je zult er een hoop profijt van hebben, ook gezondheidwijs!

Ik heb juist dat alleen mijn 2 voortanden naar binnen staan… ik zou even langs de orthodontist gaan en vragen wat hij zegt.
Ik kreeg namelijk zo’n roze plaatje met stangetje die ik 's nachts in moet doen. Een keer in de 5 weken moet ik hem weer wat strakker laten buigen.
Heel handig! Kan je gewoon in en uit doen & je went er snel aan.

zo een:

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTzli9mNdEAyXaWFxO1FZDj6DsAt2u4xqvzUZ5ft15-CHJ4nwyyWg

& je kan trouwens ook, als die nachtbeugel geholpen heeft na een jaartje (ofzoiets) een draadje achter je tanden laten plaatsen, zodat ze op hun plek blijven staan!