Tand afgebroken door beugel

Heyy allemaal!!!
Ik heb sinds ongeveer 3 weken geleden een onderbeugel gekregen waar ik over 2 weken ook boven van krijg.
Maar ik heb een vraagje, ik heb bijna al mijn kiezen enz gewisseld maar door mijn beugel is er een "grote mensen’ kies afgebroken. Het is nu echt een klein lelijk tandje terwijl het een kies is,…
Zelf denk ik dat het door het knarsetanden komt door m’n beugel. Heeft iemand hier ervaring mee ? Help alsjeblieft! Want ik vind het echt heel lelijk… Mama gaat ook maandag de ortho bellen maar dat duurt nog best lang dus iemand ideeën wat er tegen te doen?:face_with_raised_eyebrow:?

Dankjewel
Xxxx

Eh vraag je dat nou aan een club undergraduates op een roze forum? Ik denk niet dat iemand je een tip kan geven, en zelfs als die gegeven wordt zou ik het met een korreltje zout nemen. Mijn tip: rustig aandoen met eten en maandagochtend inderdaad de orthodontist bellen, aangezien hij/zij een specialist is. En wij niet.

Haha ja inderdaad maar ik dacht dat er misschien wel iemand ervaring mee had, maar toch bedankt :sunglasses:

Inderdaad even de ortho zelf bellen of de tandarts. Ik had het ook (maar dan in een gewone tand) en dat wordt direct nadat m’n beugel eruit is opgevuld, dus dan merk je er niks meer van!

Ik denk dat je beter een dienstdoende tandarts/ortho kunt raadplegen. Ik heb er geen ervaring mee, maar je hebt een probleem als iets, dat beschadigt en/of is afgebroken, gaat ontsteken.

Ik heb er ervaring mee! En dit is niet om je af te schrikken, maar ik ben echt door een hell gegaan toen mijn kies was afgebroken (Maar dan ook echt flink afgebroken!). De tandarts heeft uiteindelijk bij mij een zenuwbehandeling uitgevoerd, dat doet geen pijn als je het laat verdoven, maar de napijn vond ik echt vreselijk. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze bij jou meteen een zenuwbehandeling uit gaan voeren, want ik weet niet natuurlijk ook niet hoe erg jouw tand is afgebroken, bij mij was het echt zo dat er gewoon een stuk uit me tand was eigenlijk. Gewoon zo snel mogelijk naar de tandarts gaan!
Mocht het zo zijn dat je tand trouwens zo erg afgebroken is en echt openligt en er zeg maar vuil naar binnen kan dringen. Zorg dan dat je eet aan één kant (aan de kant van die niet-afgebroken tand dus). Want anders heb je dus flinke kans dat je tand gaat onsteken, en dat is wel het laatste wat je wil.