Sziget 2016

Hallo iedereen!
Na een beetje te hebben gezocht hier op het forum kwam ik erachter dat er nog geen Sziget topic was. Dus heb ik er eentje gemaakt. Hier kunnen we praten over de artiesten die er komen, ervaringen van vorige jaren enz.

Info over Sziget van de site:

Het Sziget Festival is één van de grootste multiculturele evenementen van Europa. De eerste editie was in 1993 en het festival is in 2015 alweer toe aan de 23e editie. Het festival trekt meer dan 400.000 fans van over de hele wereld, die samen op een eiland in de Donau in het hart van Boedapest een complete festivalvakantie beleven met non-stop feesten, grootse live-optredens en al het gemak en de toeristische attracties die Boedapest heeft te bieden.

Het Sziget Festival, “The Island of Freedom”, is een wereld op zich. Het is meerdere evenementen in één, een week lang non-stop festival met ongeveer 50 podia en dagelijks rond de 200 programmaonderdelen. Muzikaal gezien lopen de optredens op het enorme festivalterrein uiteen van grote sterren uit de internationale pop-, rock-, wereldmuziek- en elektronische muziekscene, maar er zijn ook vele kleinere acts met metal, folk, jazz, blues, alternative en zelfs klassieke muziek. Er is zelfs veel aandacht voor Romamuziek, een muzieksoort die in de Benelux nauwelijks aandacht krijgt, maar waarop zeer goed gefeest kan worden. Ook in afkomst zijn de acts zeer divers: op het eiland kun je veel acts ontdekken die in hun eigen land enorm populair zijn en werken aan een internationale doorbraak.

Ik ga 5 dagen naar Sziget met mijn beste vriendin. We hebben Early Bird tickets gekocht tijdens de 24 uurs actie. Hier hebben we een aantal goodies bij gekregen zoals een shirt en een poster.
Dit is de eerste keer dat ik Sziget ga. Ik heb er heel erg veel zin in!! :upside_down_face:

Upje

Ik wil volgend jaar weer 7 dagen! Maar ik ga nog geen kaartje kopen, dat doe ik over een paar maanden wel.

Ben dit jaar voor 't eerst geweest en het was echt een van de beste ervaringen van mijn leven. Voelde me een heel ander mens daar, op een hele positieve manier. :slightly_smiling_face:

Er zijn een aantal artiesten bekend!

  • Bring met the horizon
  • Kodaline
  • M83
  • MO
  • Naughty Boy
  • John Newman
  • Parov Stelar
  • Sigur rós

Ik ga 7 dagen! wacht nog ff met tickets kopen en ik zeg steeds tegen mn vriendinnen dat ik t nog niet zeker weet maar nu Naughty Boy is aangekondigd moet ik wel gaan :’) dan kan ik hem eindelijk in het echt uitlachen.

Lijkt mij zeker ook wel leuk! Ik wilde dit jaar gaan, maar had geen inkomen dus ging beetje lastig. Nu kan ik zeker weten gaan, alleen nog een paar vrienden mee dwingen :stuck_out_tongue:

Upje

Ik ga dit jaar voor het eerst, 7 dagen met mijn vriend (en wellicht nog andere mensen)! Kaartjes hebben we nog niet gekocht, komt straks wel.
Ik ben in elk geval onwijs benieuwd en heb er super veel zin in :upside_down_face: