Surprise party voor vriendin, help!

Hee meiden,

Een goede vriendin van mij is pas geleden jarig geweest. Ze wou het ontzettend graag vieren, maar dat gaat niet om financiele redenen. Toen zijn een vriendin en ik op het idee gekomen om een surprise party voor haar te organiseren. Maar we weten niet zo goed hoe te beginnen. We hebben een lijst te pakken kunnen krijgen met de mensen die ze graag wou uitnodigen. Dat zijn er ongeveer 50. Toen hebben we besloten om aan iedereen 4euro te vragen zodat we 200 euro te besteden hebben.

Hoeveel denken jullie dat het kost om een feest te organiseren?
Hoeveel zullen we aan bv bier moeten halen voor 50 man?
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze echt helemaal niets doorheeft?
Zullen we een thema doen en zo ja, wat is een leuk thema?
Btw alle andere ideeën, tips, etc, zijn natuurlijk ook welkom!

Euhm mijn eerste vraag, hoe oud is ze geworden? Zo’n feest kost aardig wat geld, zeker bier voor 50 man. Plus dan moet je nog een locatie hebben, tenzij een van jullie een huis heeft die groot genoeg is?

Ze is 16 geworden, enne haha dat is ook een probleem jha. We zijn dringend op zoek naar een locatie, maar dat kan wel geregeld worden! Zo is de moeder van weer een andere vriendin baas van een buurtgebouw bij ons in de omgeving en daar zouden we misschien (gratis of tegen een kleine vergoeding) een zaal kunnen afhuren. En anders kan het altijd nog bij die eerste vriendin thuis.

En als je 50 man hebt, zal waarschijnlijk niet iedereen komen? Plus ik weet niet of iedereen gewild is om 4 euro in te leggen. Plus drinkt iedereen bier? Of ook wijn voor meiden? Dan moet je ook nog aan chips enzo denken. Gewoon even uitrekenen :slightly_smiling_face: maaar kost wel aardig wat voor een goed feest. Maar het is wel een leuk idee!

200 euro voor 50 man lijkt me krap… Ik heb voor 30 man 160 euro uitgegeven, het het bier was al voor 12en op. en als je ook nog een zaal moet huren…

Anyway, voor 50 man moet je wel 8 kratten bier hebben ofzo? + wijn/rosé, en zoete dingen, cola, fanta, ice tea, hapjes?
ervoor zorgen dat ze niks doorheeft; bij de uitnodiging zeggen dat het een SURPRISE party is dus dat ze het niet mag weten. weet je al hoe je haar gaat strikken voor die avond?
een thema is wel leuk, maar dan moet iédereen zich eraan houden. en als het voor je vriendin ene verrassing is, dan is zij zelf niet in thema, dus heeft zij geen goede outfit en dat lijkt me niet zo leuk voo rhaar…

jaa 200 euro is niet echt veel… je misschien haar ouders kunnen vragen voor een kleine bijdrage??

Klopt! mee eens :slightly_smiling_face:
Plus als je een thema heb zal je ook wel aan decoratie moeten doen, wat ook weer centjes kost! Plus je weet neit eens of je wel 200 euro kan krijgen :slightly_smiling_face:
Succes in ieder geval.

btw. blackthumbnail, I love you pic!

hehe thanks :3

Oke bedankt! Ik zal binnenkort wat dingentjes uitrekenen, lijkt me idd wel handig :’)
Ideeën zijn nog altijd welkom! (:

Okee, dus je hebt ongeveer een budget van ¤200,-

Zaal afhuren = ¤0 (Want dat zou misschien gratis zijn toch?)
Voor 50 man bier (stel 3 flesjes pp, dus 150 flesjes = 7 kratten) = ¤86.73 (van de AH = 12.39 per krat) Maar volgensmij kun je er best wat minder van maken, niet iedereen drinkt bier dus stel dat je 6 kratten neemt zit je op ¤74.34,-
Frisdrank= stel je neemt 2 sets van 6 flessen cola (=30L) = ¤7.66
chips = stel 10 zakken is ongeveer = ¤9.20
overige hapjes (denk aan toostjes, nootjes) = ¤15 á 20
versieringen (ik weet niet wat voor thema je hebt? maar versieringen zijn over het algemeen redelijk duur. = ¤30

Dan kom je op een totaal van : 141.20
Je zou het dus kunnen redden, je moet natuurlijk wel op extra kosten rekenen. Want ik weet niet precies wat jullie allemaal willen kopen. En als je (misschien) ook nog een zaal moet betalen, zou je het misschien net redden?

xx

Je berekening kan ongeveer wel kloppen, alleen moet je je wel bedneken dat dat budget nog niet vast staat, want dan moet ze van al die 50 mensen 4 euro krijgen? En je hebt altijd wel mensen die niet willen betalen of niet kunnen komen? Zit je al meteen met minder geldt. Plus als je geen bier dringen dan wijn voor vrouwen? Althans dat zou ik denken.

thema hoeft niet veel te kosten
jullie kunnen zelf vanalles maken
ik zou sweet 16 thema doen dus echt beetje glitter glamour, pretty in pink thema ofzo…

Je moet even kijken waar het bier in de aanbieding is. Ik heb ooit (nog niet zo lang geleden zelfs) 6 kratten bij de vomar gehaald die 15 euro per 2 kratten waren. Ik was zo 20 euro goedkoper uit.

http://www.realweddings.i…ate-your-own-paper-roses/

http://www.projectwedding…make-a-paper-lace-garland

http://www.marthastewart…sue-paper-pom-poms-how-to

http://www.lovelyandgraci…wreath-tutorial_6447.html

http://www.girlscene.nl/l…/juli/diy_confetti_eieren

http://www.girlscene.nl/l…er/2011/april/diy_pompons

http://www.girlscene.nl/f…november/diy_feestboompje

heb je mijn tips bekeken? :slightly_smiling_face:

?