''superfoods''

hallo, ik las laatst een interessant artikel over zogenaamde ‘‘superfoods’’.
Het zijn voeding uit de natuur(denk aan noten, algen, zaden en bessen) die veel vitaminen en mineralen zouden bevatten, maar ook antioxidanten. Superfoods zouden veel voordelen hebben: ze zouden zorgen dat je meer energie krijgt, sneller vet verbrand, je zou je vrolijker voelen, betere stoelgang, beter en dieper slapen, acne en huiduitslag, een betere weerstand hebben etc. Superfoods bevatten tevens geen kleur geur of smaakstoffen, en zogenaamde e-nummers.
Dit zou onder andere erg goed zijn voor vrouwen in de overgang, maar ook voor vrouwen die intensief sporten en vrijwel iedereen die zich niet helemaal fit of vitaal voelt.
Superfoods kan je makkelijk toepassen in je dagelijkse voedingspatroon: veel superfoods kun je bijvoorbeeld door je salade of yoghurt mengen, of in een smoothie of shake. Er zijn heel veel verschillende soorten superfoods en je kan ze op veel verschillende manieren toepassen in je eigen dagelijkse voedingspatroon.

Nu ben ik benieuwd of er hier girlscener’s zijn die superfoods gebruiken, zoja welke gebruik je en hoe? hoe ervaar je het?

Uh dus gewoon groente en fruit en alle soorten noten?
Ik sport tegenwoordig wel veel en ik merk wel groot verschil in prestaties die ik lever als ik gezond of ongezond heb gegeten.

Ik eet er wel vaak, ja (:
Vooral zalm, blauwbessen en quinoa. En af en toe noten, kurkuma of gember.
Ik weet eigenlijk niet helemaal wat voor effect ze op me hebben want ik ben onlangs met een boel voedselallergiëen gediagnosticeerd, dus mijn buik was vroeger altijd boos.

Ik maak weleens een smoothie met banaan, honing, rijst/amandelmelk en raw cacao poeder.
Ik had wel het idee dat ik er een energieboost van kreeg. Maar het was vooral heel lekker en makkelijk :stuck_out_tongue:

@sleipnir het is voedsel dat je naast je gewone voedingspatroon(groente en fruit) eet.
Het is als een ware een soort extraatje.
En nee het zijn niet alle soorten noten, vrijwel alle noten zijn gezond maar sommige dingen zijn echt ‘‘superfoods’’ en andere ‘‘gewoon noten’’ haha.
Qua noten en zaden behoren o.a. deze tot superfoods: chiazaad, hennepzaad, lijnzaad.
qua bessen[size=2]acai bes, goji bes, blauwe bessen, inca bessen.

check bv. dit artikel over de acai bes:[font=Verdana]

Aha oke, dan merk ik geen verschil, haha.

hmm dat lijkt me echt lekker. Misschien eens een keer proberen om te maken.

ik heb ooit een tijde chia zaad gegeten, maar daar ben ik al een heeeele lange tijd mee gestopt, haha.

en spirulina.

maar dat zijn pillen :wink:

Ik heb het recept hier vandaan:

Bij de biologische supermarkt kun je een klein bakje raw cacaopoeder halen voor ongeveer 5 euro. En daar kan je best lang mee als je niet elke ochtend een smoothie neemt.
Ik voeg er ook weleens kokosrasp en havermout doorheen voor de vezels :slightly_smiling_face:

Ik eet bijna iedere dag een banaan omdat ik anders niet kan poepen. Maar zo ver ik weet zijn bananen geen superfood. Wel hebben ze een hele prettige werking op m’n darmen.

@vitani je fijne stoelgang komt waarschijnlijk door het aantal kalium in de banaan. Maar wist je dat chiazaad veeeel meer kalium bevat dan een banaan? misschien zou je dat ookeens kunnen proberen :slightly_smiling_face:

Ik heb hetzelfde effect met bepaalde andere soorten fruit en ontbijtkoek, dus ik denk dat het komt door de vezels. Ik ga niet aan vieze dingen beginnen zoals die zaadjes (ik vind het vies klinken en op plaatjes ziet het er ook vies uit). Daarbij zijn bananen bij mij altijd in huis en die rare superfoods nooit.

Ik eet wel eens chiazaad en paranoten.

Marleen dat probleem heb ik ook… Zelfs bij de AH hier hebben ze het niet…

En ehh Vitani ik heb een darmafwijking en daardoor ook een hele slechte stoelgang en daarom mag ik van de specialist juist bijna geen bananen… :flushed:

Oh en om nog ff antwoord te geven: ik doe vaak chiazaad en blauwe bessen door de muesli :slightly_smiling_face:

Wohoo ik had het nog niet geprobeerd met bevroren banaan en ik heb er zelf net bevroren kokosmelk aan toegevoegd: hallo ontbijt choco milkshake!

Ik eet chiazaad, door mijn yoghurt 's ochtends. Hier staat er wat over: http://energiekevrouwenacademie.nl/chiazaad-bijna-alles-wat-een-vrouw-nodig-heeft/

Er staat wel dat het speciaal voor vrouwen van 40+ is, maar als ik het lijstje zie van wat het allemaal doet denk ik dat het bij een meisje van 19 geen kwaad kan.

Regelmatig gojibessen, havermout, blauwe bessen en sap met acerola!

Marleeeen & Tonnys: Quinoa is wel te koop bij de AH
Alleen heb ik helaas ook gemerkt dat het niet in elk
filiaal te verkrijgen is. Jumbo heeft het ook trouwens.

http://www.lassie.nl/wp-content/uploads/product_biologische-wereldgranen-quinoa_large.png

Ik eet zelf vaak quinoa als lunch op me werk, gewoon koud.
Doe er dan broccoli, courgette, punt paprika, cherry tomaatjes,
komkommer, mais en kikker erwten er door heen.

Zelf doe ik ook wel eens chiazaad door me pasta.
& eet ik graag kwark met meusli, bevroren
blauwbessen en frambozen met een beetje honing!

Werkt prima voor mijn stoelgang! :grinning: