studievertraging oplopen door stage

Lieve mensen,

Ik heb even iemand nodig met advies en of ervaring. Volgend jaar wil ik stage gaan lopen en ik weet al waar enzo, maar de stage (mogelijk toekomstige droombaan) duurt 9 maanden minimaal. Dat betekend dat ik een half jaartje studievertraging oploop, maar in die negen maanden krijg ik ook extra lessen en cursussen. Zelf vindt ik dat nog leuker juist. De afdeling waar dan ook waarbij ik stage wil gaan lopen heeft standaard overal minimaal 9 maanden stageduur i.v.m. de cursus die ze moeten geven.
Best stom dat ik dan een half jaar studieachterstand oploop, maar nu twijfel ik of ik niet beter iets anders kan doen als stage.
Misschien heeft iemand er ervaring mee of advies?

Groetjes, <3

Ik zou je niet zo druk maken om studievertraging, het merendeel van de studenten loopt studievertraging op, ook zonder stage. Jij hebt een goed ‘excuus’, en ik zou ook juist vooral stage lopen, dat staat goed op je CV en je leert daar ook skills die je niet op je opleiding leert.

Ik noem langer over je studie doen voor een langere stage geen studievertraging, ik noem het studievertraging als je iets niet doet of haalt en het dan weer opnieuw moet doen. Ik heb zelf ook allemaal extra vakken en een extra stage gedaan van alles bij elkaar 1 jaar, maar ik heb er dan ook een dubbele Master specialisatie aan overgehouden. Dat is geen studievertraging, dat is extra ontwikkeling!

Als je het echt vervelend vindt om later af te studeren, kun je ook na de normale stagetijd (ik gok dat het standaard 6 maanden is) afstuderen terwijl je nog stage loopt, dan loopt je onderzoek nog door maar schrijf je gewoon al een scriptie/paper/report/thesis over je afgelopen 6 maanden. En dan is die overige 3 maanden “voor spek en bonen”.

Of je het echt studievertraging kunt noemen inderdaad… denk het niet. Als jij deze stage graag wilt doen dan moet je die kans niet laten liggen!