studiekeuze

Hoi meiden Ik weet echt niet wat voor vervolg studie ik wil gaan doen hebben jullie ideeën om dag achter te komen of weten jullie nog een leuke studie waar ik naar kan kijken graag een HBO of universitaire studie?:face_with_raised_eyebrow:

ehm oke. het ligt er aan waar je interesses liggen.
bezoek wat open dagen oid met dingen die je wel leuk lijken?

Ik ben juf geworden

Ik kan je deze test aanraden van Fontys. Het is een online interesse test. Bij de uitslag krijg je alle studies binnen Fontys Hogescholen op volgorde van je interesse te zien. Natuurlijk zijn deze studies niet alleen op de Fontys te volgen maar ook op andere scholen :slightly_smiling_face: http://fontys.nl/Studeren/Hulp-bij-studiekeuze/Ik-heb-geen-idee/Online-Interesse-Test.htm

En verder veel open dagen en vooral ook meeloopdagen bezoeken!

Neem een lijst met hogescholen/universiteiten (kijk hier bijvoorbeeld: http://info.studielink.nl/nl/studenten/overzichtonderwijsinstellingen/Pages/Default.aspx)
Bekijk bij elke hogeschool/uni op hun website de opleidingenlijst.
Klik elke opleiding aan die je enigszins aanspreekt, lees naar wat het inhoudt, welke vakken je krijgt, wat je ermee kan etc. etc.

Dat is beter dan welke test of voorlichting of wat dan ook hoor, dan zie je tenminste welk aanbod van studies er daadwerkelijk ís.