studiekeuze en toekomst?

Hey there,

ik ga na de zomer naar 6 vwo en weet nog niet zo goed wat ik voor een opleiding wil gaan doen.

Ik kan naar de universiteit om psychologie te gaan doen, en later te specialiseren de forensische kant op, wat me wel leuk lijkt, maar waar niet echt mijn hart ligt.

Ik ben heel creatief en hou erg veel van kleding enzo. Mode dus. Ik zit dus te denken aan een opleiding mode en misschien nog iets breder design (graphic design of industrieel design).

Ik kreeg laatst een idee, en het is helemaal niks groots, eigenlijk helemaal niet, maar wat mij echt heel erg leuk lijkt is een kledingwinkel beginnen, waarbij ik zelf de collectie selecteer, maar ook een klein deel van de collectie eventueel zelf kan ontwerpen.

nou wil ik wel graag een opleiding doen, maar nu zit ik te denken, stel dat ik dit zou willen, kan ik dan beter een mode opleiding gaan doen, of juist een soort managament opleiding voor de zaak als het ware?

enig idee of tips oid?

dankje!

anybody?

Heey,
Ik ga na de vakantie ook naar vwo6 en ik weet het ook nog niet precies. Mijn tip: ga met de decaan van jullie school praten, hij/zij weet vast wel raad. Geniet nu gewoon van je vakantie (als je al vakantie hebt) en laat het rusten. Je hebt tenslotte nog een jaar.
xxx

Er is een algemene studiekeuze topic bij School! Slotje.