Studiekeuze bedrijf oprichten

Hee meiden!
Ik wil in de toekomst een eigen bedrijf oprichten, al ben ik er nog niet over uit wat voor soort bedrijf dat gaat worden. Dus ik vroeg me af wat voor studie ik daar het beste voor kan kiezen. Ik twijfel nu tussen de studies HRM (Human Resource Management) en SBRM (Small Business and Retail Management). Ik hoor van mensen uit mijn omgeving dat SBRM voornamelijk gericht is op het opzetten van een onderneming, en dat HRM een wat bredere studie is. Weet iemand hier meer over?
Liefs

Dat hoor ik ook, HRM is erg breed. Fijn dat je al weet wat je wilt later; een eigen bedrijf! Dan zou ik sowieso kiezen voor de gespecialiseerde opleiding, dus SBRM. Die is echt gericht op het opzetten van een onderneming, dus daar heb je meer aan dan aan een bredere opleiding denk ik zo.

Ik weet van deze opleidingen niet zoveel, maar volgensmij hebben veel hogescholen een instantiebreed start-up ondersteunend programma, ik zou sowieso even uitzoeken hoe dat geregeld is bij de school van je keuze. Bovendien kun je vanuit veel opleiding specifiek minoren doen gericht op het opstarten van je eigen bedrijf. :slightly_smiling_face:

Ik zou voor SBRM gaan. Dat is echt gericht op een eigen onderneming opzetten.
Ik studeer zelf HRM en het is hartstikke leuk maar het gaat echt niet over een onderneming opzetten.

Allereerst bedankt voor de reacties! Ik ben er vrij zeker van ja, maar heb af en toe nog wel twijfels hoor, haha. Ik weet bijvoorbeeld nog helemaal niet in wat voor branche ik dan terecht wil komen en ik heb ook geen idee hoe ik het allemaal voor elkaar moet gaan krijgen. Daarom was HRM voor mij ook een optie (stel dat een bedrijf niet lukt, kan ik nog andere kanten op). Maar goed, als ik daar niet leer hoe ik een bedrijf op moet zetten heb ik er sowieso niet veel aan :’).
Jullie denken dus dat SBRM een betere optie is?

^ik vind SBRM een betere optie.
HRM is meer gericht op hoe je mensen in een organisatie kan plaatsen en de zaken die erbij komen (contracten, arbeidsmarktcommunicatie, evaluatiegesprekken etc.)
Dit kan wellicht een kant zijn van HRM, maar ik denk niet dat je bij HRM leert wat je wilt leren (het opzetten van een bedrijf en wat erbij komt kijken).

als je echt twijfelt tussen HRM en SBRM zou ik voor BMER (bedrijfskunde MER) gaan. Die is veel breder dan HRM. Het zit eigenlijk meer tussen HRM en SBRM in.

SBRM is je beste keuze denk ik. Het lijkt veel op commerciele economie, dus je krijgt veel marketing en economie, maar je krijgt ook echt modules die specifiek over ondernemen gaan.