Studie Journalistiek, welke laptop?

Hi!

Ik ga journalistiek studeren en daar is een laptop verplicht!
Een macbook pro wordt aangeraden door de hogeschool, maar nou is mijn vraag… is dat echt nodig of is een windows laptop ook goed? Ik heb begrepen dat de HU ook alleen mac gebruikt. Wat raden jullie aan?

Vroeg ik me ook af! Ik heb zelf een MacBook OS X versie 10.6.8, maar ik weet ook niet of 'ie up to date genoeg is. Ik hem 'm inmiddels al 3 jaar…

Ja… ik moet dus een laptop aanschaffen. Ik heb zelf zoiets van, ze raden niet voor niks een macbook aan, maar aan de andere kant zeggen mensen in mijn omgeving dat windows net zo veel kan, en soms wel meer…

Ik heb zelf een Mac en vind dat vooral veel fijner werken, heb niet het idee dat het meer of minder kan. Voordeel is wel dat hij bij mij na 4 jaar nog niet minder snel is of minder goed werkt, dus in mijn geval gaat ie wel echt langer mee dan een goedkopere/Windows-laptop (wat ik hiervoor had).

Op veel creatieve opleidingen wordt inderdaad met Mac gewerkt (had ik ook op de kunstacademie), en dan is het wel handig om er zelf ook een te hebben. (: Maar echt noodzakelijk lijkt het me nou ook weer niet. Als je het geld er niet voor over hebt (wat ik me best voor kan stellen als je hem niet per se nodig hebt) lijkt mij dat je ook een andere laptop kunt aanschaffen. Maar als je het zeker wil weten zou ik gewoon even wachten tot je opleiding begonnen is, dan merk je het gauw genoeg toch?

De laptop is gelijk nodig, dus afwachten en last minute kopen is ook niks.

Lijkt me niet dat je verplicht een apple hoort aan te schaffen.
Die dingen zijn belachelijk duur… (wel fijn overigens, maar lijkt me niet dat iedere student dit zomaar even kan betalen…)

Ze raden het aan, niet verplichten. Heb overigens een macbook gekocht net, en ben er blij mee!

Gezien je inmiddels een MacBook hebt gekocht, een slotje. Veel plezier ermee :slightly_smiling_face: