Studeren in Leeuwarden of Groningen || advies

Hoi allemaal,

Aankomend schooljaar ben ik van plan om de lerarenopleiding Nederlands te gaan doen. Deze studie zit niet in Groningen, maar ik wil hier wel heel graag wonen. Het lijkt me een hele gezellige stad waar veel te doen is, maar waar het niet zo massaal is als Amsterdam bijvoorbeeld. De studie zit wel in Leeuwarden, en ik kan de praktijkvakken (1 dag per week) in Groningen volgen. De rest van de week (3 dagen) moet ik de studie in Leeuwarden doen. Ik ben dan toch zeker een uur reistijd kwijt.
Nu twijfel ik dus of ik dan toch in Leeuwarden zal gaan wonen. Het lijkt me echt verschrikkelijk, ookal woont een vriendin van mij er ook en het haar prima bevalt, maar het lijkt me zo saai daar… ik kan ook een jaar in Leeuwarden wonen en dan altijd nog naar Groningen gaan, maar dat is wel een heel gedoe met verhuizen steeds. Wat zouden jullie doen, in een stad wonen die je niet zo leuk vind maar wel dichtbij je school zit, of in een leuke stad wonen maar wel veel tijd kwijt zijn aan reizen?

Leeuwarden Groningen is best nog wel een afstandje, want je woont natuurlijk niet op het station dus daar moet je ook nog eerst naartoe. Plus je moet dan nog van het station naar je hogeschool. Uiteindelijk ben je dus best wat reistijd kwijt.
Bovendien, als al je klasgenootjes in Leeuwarden wonen is het toch veel gezelliger om in Leeuwarden te wonen?

Heb je hier al gekeken? https://www.nhl.nl/opleiding/voltijd/leraar-nederlands
Dit is een HBO opleiding in Groningen.

Ik weet niet welk niveau je wilt gaan doen, maar via de universiteit kun je natuurlijk ook nog een lerarenopleiding doen.

Als je echt alleen in Leeuwarden terecht kunt dan zou ik er voor kiezen om daar ook te gaan wonen. Zoals Moriarty al zei, het is super ongezellig als je vrienden maakt in Leeuwarden en jij elke avond nog met de trein terug moet. Als je groningen echt zo gezellig vindt kun je altijd nog een Master of specialisatie in Groningen doen na je studie.

Mwoah, ik denk dat je gewoon zelf er iets van moet maken. Als je bij een studentenvereniging oid gaat, is het vanzelf al een stuk gezelliger. Daarnaast is Leeuwarden best een leuke stad.

Hey,

ik studeer nu voor het laatste jaar in Leeuwarden, Het leek mij van te voren ook niet echt een hele leuke stad, maar het is echt meegevallen. Leeuwarden is echt een hele gezellige stad met veel terrasjes en kroegen.

Ook leer je veel mensen kennen via school, meer dan wanneer je in een andere stad naar school gaat. Daar kun je het zelf natuurlijk ook heel gezellig mee maken.

Verder wordt er vanuit Leeuwarden ook veel georganiseerd vind ik. sporten, maar ook festivals enzo.