Studeren in Amsterdam

Hallo allemaal!

Zijn hier misschien meiden die in Amsterdam studeren? Is het een leuke stad om te studeren? Ik twijfel nog tussen Utrecht en Amsterdam, veel mensen uit mijn klas gaan in Utrecht studeren en (bijna) niemand in Amsterdam. Maar is Amsterdam een leuke stad om als student te wonen?

Ik heb er juist niet voor gekozen omdat ik van mensen had gehoord dat je best wel ‘verloren’ bent. Het is zeg maar een grote stad en de kans is klein dat je in het centrum komt te wonen. Zelf vond ik dat echt een nadeel, vond het juist leuker om in het centrum bij veel studenten te wonen, dat is waarom ik er niet voor heb gekozen.
Maarja, weet niet of je hier wat aan hebt, haha. Wat ga je studeren?

Weet ik nog niet, ben een beetje in een crisis omdat je het zo onderhand wel een beetje zou moeten weten :stuck_out_tongue:

Haha, ach boeiend…, je hebt nog een paar maanden, laat je neit gek maken door mensen hoor. Stiekem wist ik het al wel een beetje, maar toch nog altijd blijven twijfelen en op t laatst het nog niet zeker weten, haha. En met mij is het ook goed gekomen :wink:

Wat studeer je dan?

Ik woon in Amsterdam (gewoon bij mn ouders) en vind het een geweldige stad. :slightly_smiling_face: Als je er een tijdje woont heb je echt je plekje wel gevonden hoor! Maar als ik in jouw situatie zat, zou ik er niet in mn eentje heen gaan. Het is denk ik wel leuker om gewoon een beetje met je vrienden te zitten. :wink:

Nu geneeskunde, maar heel erg getwijfeld of ik toch niet bouwkunde wilde doen. En daarvoor gekeken naar piloot en officiersopleiding. En verder vond ik economie/geschiedenis leuk, maar ook weer exacte dingen en nederlands ook. En theologie trouwens ook.
Duss…, wat eigk niet? Haha. Maar vooral geneeskunde, bouwkunde, piloot en KMA waren heel serieuze kanshebbers. Trouwens, luchtverkeersleider ook.

Ik weet alleen niet of deze groep wel een beetje bij elkaar blijft, iedereen heeft ook zijn vrienden van buiten school nog.

Maar ja, de keuze is wel moeilijk, want ik wil me niet te veel laten leiden door wat anderen doen, maar ik wil ook geen verkeerde beslissing nemen.

Ik zou echt lekker je eigen ding doen. Ik ben als enige naar een stad gegaan, omdat ik daar echt helemaal verliefd op was. Iedereen ging ergens anders naar toe… Maar voor mij was het sowieso al zeker dat ik bij een vereniging wilde. Dat raad ik wel echt aan, ik heb er heeel veel aan en heel veel vrienden gemaakt. Anders was ik nu echt koos-vriendloos geweest :stuck_out_tongue:

Ja idd, op open dagen zeggen ook al die studenten dat het wel het leukst is om bij een vereniging te gaan.

ik ben ook zo aan het twijfelen!
ik wil of visagiste, styliste, schoonheidsspecialiste of iets heel anders in de kraam gaan werken maar ik zit denk het meest te twijfelen over visagiste en styliste. Weet iemand waar daar een goede opleiding voor is?

Zijn er nog meiden die in Amsterdam studeren?

Ik studeer in Amsterdam :slightly_smiling_face:

En hoe ‘ervaar’ je dat? Woon je er ook?

Nou, ik ben nu een eerstejaars en woon officieel nog bij mijn ouders thuis in Haarlem (met de trein een kwartiertje naar Amsterdam). Wel heb ik een vriendje die in Amsterdam woont en waar ik een groot gedeelte van de week ben, dus voor mijn gevoel woon ik er wel :wink:
Amsterdam is echt een bruisende en levendige stad. Je hebt er leuke plekken om uit te gaan, uit eten te gaan (ook met studentenbudgetten) en je kunt er natuurlijk heerlijk shoppen. Wat ik je wel echt aanraad (eigenlijk zowel Utrecht als Amsterdam) is om vroeg te beginnen met een kamer te zoeken, ik heb niet voor niets nog niet mijn eigen plekje, en jezelf bij diverse kamersites in te schrijven (studentenwoningweb.nl, kamernet.nl, kamertje.nl enz). Ook een studentenvereniging kan je (naast heel veel nieuwe vriendinnen) erg helpen om een kamer te vinden (een van je nieuwe vriendinnen haar tante en daar de zwager en daar de huurbaas van kan je zo maar eens aan een kamer helpen).
Zelf zit ik niet bij een studentenvereniging, dus vandaar dat ik waarschijnlijk nog geen kamer heb (naast mijn eisen dat ik graag dicht bij mijn vriendje woon :wink: - die pal in het centrum woont). Ohja, je hoeft niet persée in het centrum te wonen om iets van dat levendige Amsterdam mee te maken. Er zijn een paar gezellige buurten waar veel studenten wonen en dan zal je nooit echt eenzaam zijn…

pfoe heel verhaal… maar vraag gerust verder (:

Okee in ieder geval veel succes met het zoeken naar een woning!

Maar Amsterdam is dus een leuke stad om als student te wonen? Ik wilde dit gewoon allemaal weten omdat mensen bij mij op school echt doen alsof Amsterdam heel gevaarlijk is en geen leuke stad is om te wonen enzo.

Ik herken wat je zegt! Ik heb een studie gevonden en die kun je dus alleen in A’dam doen. Maar… ik weet niet zeker wat ik van de stad moet verwachten, haha ^^
Ben inderdaad bang dat ik me er een eenzaam figuur voel tussen alles en iedereen omdat het zo groot is. Aan de andere kant moet het natuurlijk ook goed te doen, want ja: het is niet voor niets een metropool, ja toch?
En als je je gewoon openstelt voor anderen en nieuwe ervaringen enzo, dan heb je al voorsprong.

Als je voor Amsterdam of Utrecht kiest, jij maakt er zelf wat van. Het is niet zo dat de stad de gezelligheid voor jou creëert, maar dat moet je zelf doen en de stad helpt daarbij.

Ik heb bewust niet voor Amsterdam gekozen (kamers zijn te duur voor studenten (vind ik, 11 m2 voor 350 euro ofzo :S), te druk ivm Utrecht, Uni scoort (vaak) niet hoog, het is niet echt een studentenstad maar meer een stad voor iedereen :stuck_out_tongue:.) En het is de hele tijd druk; metro/tram etc. En als ik daar na een drukke schooldag nog in moet zitten :stuck_out_tongue:… Ik hou van drukte, vind ik altijd gezellig, maar na een drukke dag is dat gewoon irritant.

Maar goed lijkt alsof ik Amsterdam helemaal wil afkraken ofzo, maar dat is niet zo =). Ik studeer zelf ook niet in Utrecht :slightly_smiling_face:. Het is een bruisende stad en je kan in Amsterdam van alles doen en eten.

Het is wel een leuke stad en ligt er maar net aan in welke wijk je komt te wonen.