Stress, stress, stress, wat verwacht hij ervan?

Hee Girlscene,

Ik heb al eerder geschreven over dat ik mijn beste (jongens)vriend leuker vind dan alleen vrienden. Een paar maanden verder is de situatie nog steeds hetzelfde, nog steeds die ‘spanning’ tussen ons. Ik ben de afgelopen 5 weken weggeweest en heb hem dus alleen maar gesproken via Skype en wh’app enzo, maar deze week zijn we weer allebei thuis.

Nu moet ik even wat uitleggen. We zitten in dezelfde vriendengroep van ong 7 mensen. Samen met hen hebben we een groeps whatsapp waarin dag en nacht wordt gepraat, we zijn heel close. Met hem en een meisje uit die groep heb ik ook nog een aparte groep, waarin we ook heel veel praten. (We zijn met z’n 3en sen beetje een clubje) Gisteravond waren wij in dat kleine groepje aan het wappen. (dat meisje zit in frankrijk deze week) Ik zei op een gegeven moment iets over een nieuwe film, en we zeiden allebei “Die wil ik zien!” En toen stelde hij voor “zullen we er heen gaan”. Ik zei natuurlijk ja, en we gingen even door over draaitijden en dat we van tevoren wel even ergens wat gingen drinken enzo.

Dus. Ik heb een date? Ik ben nu zo ongelooflijk in de stress! Verwacht hij dat we met z’n 2en gaan, of mort ik voorstellen om ook ng anderen mee te nemen? Dan had hij denk ik wel wat in de grote groep gezegd, en dat is niet gebeurd. Maar ik zit mezelf er zo mee gek te maken. Verwacht hij dit echt als een date, of als kets vriendschappelijks, moet ik anderen mee vragen (wat als hij daar van uit gaat maar t niet durft te zeggen), hoe moet ik er op terug komen? Ik weet het echt niet meer en ben zo bang dat ik er meer van maak dan het is…

Advies? :frowning_face:

En dat meisje uit die groep dat ook nog bij je in het gesprek zat, gaat zij niet mee? Want anders is het niet echt een date toch?

Nee, zij was er gisteravond niet, en ze is de hele week nog op vakantie, dus dat zij mee gaat is uitgesloten (en ze weet van hem en mij zeg maar), en hij heeft haar naam ook geen moment erbij genoemd ofzo :slightly_smiling_face:

Ik zou hem gewoon voorstellen ‘gaan we dan morgen die film kijken?’ (best wel even kijken wanneer ze hem spelen).
Als hij echt zo een goede vriend is, is het ook niet raar om alleen met hem iets te gaan doen. (moest hij geen bijbedoelingen hebben)
Dus het is sowieso niet raar om dat te vragen. En dan zie je maar hoe het loopt :wink:.

Als hij had gewild dat er meer mensen meewillen had hij het wel in de andere app gezegd. Hij wil dus graag samen met jou en niemand meer erbij.

Dit inderdaad. Ik zou gewoon aan hem vragen wanneer hij naar de film wilt gaan.

Als hij had gewild dat er nog meer mensen mee gingen, had hij die heus wel uitgenodigd via de andere groep. Althans, zo zou mijn vriend het doen. Dus meid, niet stressen, komt wel goed :slightly_smiling_face:

Duuuuss… Hij heeft naar dat andere meisje ge-appt dat hij niet wilde dat ik zou denken dat het een date was, want volgens hem is dat het niet en gaan we gewoon als vrienden. Ze heeft, gelukkig, gezegd dat dat voor mij ook zo is dus de vriendschap is gered, maar ja… Ik heb maar meteen voorgesteld om toch anderen mee te nemen want dan kan ik mezelf iig niet voor schut zetten haha. Maar ja. Niet echt zin meer in…

Ahhh wat jammer, maar misschien durft hij er ook (nog) niet voor uit te komen :wink: Ik was in jouw situatie toch gewoon lekker met zijn tweeën gegaan. Dan weet je tenminste hoe het is om echt samen met hem te zijn en wie weet wat er gebeurd. Misschien is het wel zo gezellig en leuk dat hij, als hij ook iets voor jou voelt, het dan wél durft te zeggen. Je kunt er in ieder geval beter een inschatting van maken als je met z’n tweeën bent.

Wat Tonnys zegt inderdaad.

En anders, er lopen nog een heleboel leuke jongens op deze planeet rond :slightly_smiling_face:. (dat is nu misschien moeilijk te vatten, maar het is wel zo)

dat merk je vanzelf als het zover is toch… verwacht niks maar bereid je voor op het beste (mondspray en een lekker luchtje mee!)

wie weet zei hij dat wel om dat meisje niet achter te stellen? Ik zou inderdaad ook gewoon met zn tweetjes gaan en zien hoe het gaat!