(Stoppen met) roken

Sorry als hier al een topic over is, dacht toch echt dat ik goed had gekeken

Hier meiden die tips/ervaring hebben als het aankomt op stoppen met roken? Hoe is het jullie (niet) gelukt? Of zijn er mede-rokers die ook proberen te stoppen op dit moment?

Weet sinds ongeveer een maand dat ik astma heb (ben nu negentien en rook zo’n jaar of 2.5/3). Roken is vanzichzelf natuurlijk al slecht genoeg, maar dit was voor mij de doorslag om te stoppen. Wat - tot nu toe - dus nog niet succesvol gaat. Ben nogal een voorstander van de cold-turkey manier, maar grijp uiteindelijk toch wel weer naar de sigaret (en al helemaal als er alcohol of gewoon een feest in het spel is, dan lijkt het gewoon onmogelijk om niet te roken). Daarbij ook de vraag; zijn er mensen die ervaring hebben met E-sigaretten en andere stop-met-roken-spullen? Neem dit namelijk over het algemeen niet erg serieus maar wie weet :’)

jup, weet dat mensen vaak snel een oordeel hebben over jongeren die al vroeg roken maar zit niet echt te wachten op anti-rook opmerkingen

ehm ja bij mij hielp het dat ik er op gegeven moment iedere keer misselijk van werd

Maar in alle omstandigheden zegmaar? Ook als je 's avonds even een sigaretje rookte of alcohol had gedronken (als daar sprake van is)?

alcohol drink ik niet maar wel in alle situaties ja. Of het nou thuis was of buiten of s’ochtends of s’avonds, ik werd misselijk :’)
misschien is er een manier om dat te stimuleren? ik weet niet of daar iets voor is maar als je iedere keer na het roken misselijk word is de lol er snel van af hahah

Hm, begrijp ik. Heb er zelf ‘helaas’ niet echt last van (’:

Heb dit idee ergens anders gezien, maar kan het me niet meer precies herinneren.
Misschien kan je iedere dag dat je niet rookt, opschrijven wat er gebeurt als je rookt, bv. gele tanden, slechte adem, oid?

Je mag dit topic wel uppen:

http://forum.girlscene.nl/forum/beauty-health-hair/stoppen-met-roken-topic-184224.50.html