Stoppen met MBO opleiding

Hoi ik ben 16 en ik ben dit jaar begonnen met de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. Ik ben de laatste tijd veel meer aan het twijfelen of dit mij wel interesseert. Ik heb daarom een paar vragen beantwoord en ik hoop dat jullie misschien tips kunnen geven of ik door moet gaan of beter kan stoppen

Hoelang ben ik al ontevreden over mijn studie?

  • Er was nooit echt ontevredenheid maar meer dat ik echt elkedag aan het twijfelen was of dit wel iets voor mij was. Normaal als je een opleiding zou doen zou je denk ik wel enthousiast moeten zijn en vertrouwen moeten hebben dat je hier iets in de toekomst mee wilt gaat doen, en dat had ik dus totaal niet. eigenlijk al sinds begin van de periode.

Waar twijfel je over?

Of dit echt iets over mij is en over de toekomst omdat ik toch wel twijfel over of ik dit later voor de rest van me leven wil gaan doen. Vooraltijd in een kinderopvang werken en met kinderen bezig zijn heb ik altijd aan getwijfeld, en of ik het überhaupt leuk vind. Ik maak alle opdrachten altijd en probeer het altijd inteleveren. alleen heb ik het gevoel dat dat niet is omdat ik zelf wil leren maar meer omdat het moet en je anders dingen moet gaan inhalen etc.

Wat denk je als je denkt aan het behalen van je diploma en het starten van je carrière? Spreekt het toekomstperspectief van je opleiding je aan? Kijk je er naar uit om je carrière in die richting te starten?

  • Als ik heel eerlijk ben enthausieert het me niet vandaar dat ik echt het gevoel heb dat dit niet bij mij past. Ik heb ook niet meer echt het gevoel dat ik hiervan een carrière wil gaan maken puur omdat het me niet zoveel interesseert.

Wordt mijn studie weer leuk en uitdagend als ik blijf en mezelf doorzet?

  • Ik heb het nooit echt leuk en uitdagend gevonden dus denk het niet. Het enige wat ik leuk vond waren de mensen in mijn klas. Ik had al een paar vriendinnen gemaakt waarmee ik altijd mee kon lachen in de klas vandaar dat ik wel meestal aanwezig was. En dus niet echt omdat ik naar school ging puur omdat ik de vakken leuk vond en nieuwe dingen wou gaan leren.

Even extra wat ik wil vertellen is dat ik denk dat dit wel volledig mijn schuld is. Voordat ik voor deze opleiding had gekozen heb ik me waarschijnlijk niet genoeg verdiept en bij mijzelf afgevraagd of dit wel bij mij past. Ik dacht eigenlijk heel simpel een beetje dat met kinderen werken me wel leuk leek. Alleen heb ik nooit kunnen uitleggen WAAROM ik het precies leuk vind wat dus denk ik wel belangrijk is. Dat was vrijwel de enige reden waarom ik had gekozen voor deze opleiding.
Maar ik was dus NOOIT 100% zeker dat dit iets was dat bij mij past.

Ik heb natuurlijk wel veel naar opleidingen gekeken en de laatste tijd sprak de opleiding Tandartsassistent mij wel aan.

Inderdaad iets anders kiezen en je daar goed in verdiepen (meeloopdagen, voorbereiden op wat het beroep nu precies inhoudt).

Er is veel keuze tegenwoordig, dat kan het ook extra lastig maken

1 like