Stewardess

Hallo,

Ik wist niet waar ik dit moest plaatsen maarja hier staat het nu haha…

Ik ben een meisje van 15 en zit uit te vogelen wat ik later wil worden. Ik vind vliegen zooo gaaf kan dat gevoel niet uitleggen, en als ik dan denk wat ik later wil worden is het eerste wat er in me opkomt: stewardess, al 4 jaar lang.
Maar nu zijn er best veel eisen om stewardess te worden zoals: lengte, uiterlijk, opleiding, gewicht enz. Ik las dat je MBO-4 moet hebben gedaan of een havo opleiding. Nou begin ik volgend jaar aan mijn examenjaar Vmbo-tl.

Mijn ouders vinden het niet zeker niet leuk als ik stewardess wil worden, ze hebben het er zelfs zo ingewreven dat ik er over nadacht om de politie opleiding te volgen en daarna bij de bereden politie te gaan. Dit lijkt mij ook super gaaf, maar dat is niet mijn droombaan.

Ik zal naar Amsterdam moeten verhuizen en woon nu in Drenthe. Dat lijkt mij echt super maar het betekend wel dat ik mijn familie haast niet zie, en als ik een vriend heb dat ik dan ook niet veel thuis zou zijn… Als mijn ouders dan ouder zijn wie moet dan voor ze zorgen want ik zit in Amsterdam aan de andere kant van het land, hier denk ik veel over na en dat houd me terug om geen stewardess te worden. Maar uiteindelijk moet ik toch voor mezelf kiezen… :flushed:

Zijn hier ook meiden die MBO-4 hebben gedaan en wat moet je bij die opleiding doen?
En zijn er hier ook meiden die ervaring hebben als stewardess?

Dankjewel! :slightly_smiling_face:

Voor stewardess hoef je geen speciale MBO opleiding gedaan te hebben gezien je gewoon een interne opleiding krijgt bij de desbetreffende maatschappij.
Wat je kunt doen is een opleiding kiezen wel in die richting zoals toerisme. Dan heb je ook nog iets achter de hand mocht je nergens worden of als er geen vacatures zijn.
En inderdaad, je moet doen wat jij wil en geen opleiding gaan doen omdat je ouders dat zo graag willen. Daar word je echt niet gelukkig van.

Schiphol is echt niet de enige luchthaven in Nederland! Er zijn ook regionale luchthavens zoals Groningen en Lelystad die voor jou al een stuk dichter in de buurt zullen zijn.
Maar ik denk eerlijk gezegd dat het een zorg coor later is dat je voor je ouders moet gaan zorgen. Daarbij, als je in Amsterdam wilt gaan wonen omdat je vanaf Schiphol wilt gaan werken, zal Amsterdam je thuis worden. Niet meer Drenthe.

En al eens gedacht aan grondstewardess? Of wil je echt de lucht in?

wow dankje voor de snelle reacties!
Ja jullie hebben gelijk, ze moeten het maar accepteren, want dit is wat ik wil en als zei dat niet willen, tja dat is dan niet anders…

de opleiding luchtvaartdienstverlening lijkt mij wel wat, dan kan je grondstewardess zijn maar ook in het vliegtuig stewardess zijn :slightly_smiling_face: dan doe je van alles zegmaar.

Als je stewardess bij KLM wil worden kan dat pas vanaf je 21e. Transavia en corendon kunnen als het goed is wel veel eerder, maar deze hebben natuurlijk wel alleen vluchten binnen europa. Opleiding is wel heel kort(paar weken/maanden) en (zeker bij KLM) verdien je extreem goed, als je bekijkt hoe weinig opleiding je hebt. Ik zou me zeker niet laten tegenhouden door je ouders als ik jou was, het reis-leven is super leuk en Amsterdam is een geweldige stad (je kan ook bijv. in Haarlem gaan wonen, is super leuk maar minder groot en druk!)

Ik heb de opleiding gedaan (en afgestudeerd) en woon ook in Drenthe.
Mocht je iets willen weten note je maar :slightly_smiling_face:

Ik doe nu een opleiding stewardess in hoofddorp, ik ga nu naar me 2e jaar van me opleiding.
ik zeg doe het aub niet in hoofddorp, op de opendag lijkt alles prachtig en goed geregeld, maar het is echt onwijs slecht geregeld ik ga in feb. 5m buitenland stage en ik weet nog bijna niks daar over terwijl we al in oktober moeten soliciteren!!