stemmen in mn hoofd

hoihoi, ik kon hier zo snel nog geen topic over vinden vandaar. ik heb last van stemmen in mn hoofd, en ik heb het nooit eerder gehad. het begon dat ik ong drie weken geleden een droom had waar ik allerlei stemmen in hoorde die me vertelde dat ik allerlei dingen moest (negatief) , en toen ik wakker werd heb ik die stem nog een par uur gehad. nu had ik t donderdag en gister weer, telkens dezelfde stem… ik weet niet wat ik dr mee moet of dat iedereen het wel eens heeft, kan iemand me er wat meer over vertellen?

Kan jíj er meer over vertellen?

Heb je recentelijk of eerder iets ernstigs meegemaakt?

Ik zou ermee naar je huisarts gaan, maar in de eerste plaats moet je goed onthouden dat die stemmen jouw gedachten zijn en niet iets daarbuiten. Je bent het dus zelf en je moet je niet gek laten maken.

mijn ouders zijn gescheiden toen ik jong was, mijn moeder gedroeg zich vroeger niet altijd even best tegen me, maar dat is toch wel 4 jaar geleden… verder heb ik t er soms wel lastig mee dat ik mijn vader nooit zie

Ik zou hier inderdaad mee naar de huisarts gaan. Probeer voor jezelf goed duidelijk te krijgen wat die stemmen zijn, wat wordt er gezegd bijvoorbeeld. En hoe vaak je dit hebt (dat doe je nu al goed), misschien ook in welke gemoedstoestand je zit wanneer je die stemmen hoort.
En welke gevoelens en gedachten heb je er nog meer bij?

Misschien is het wel gewoon nog het nagalmen van die enge droom, maar toch voor de zekerheid de stap nemen naar de huisarts.

oke thanks!

Hou je ons op de hoogte?

ja doe ik… ik heb alleen wel een probleem, mijn ouders geloven t waarschijnlijk niet, dus kan ik ook zelf een afspraak maken bij de huisarts? ben pas 14, hahah

Tuurlijk! De vraag is alleen of hij zich stil houdt. Hij heeft in principe zwijgplicht, maar aangezien je onder de 18 bent… ik zou in ieder geval sowieso heen gaan. Anders maakt het je gek met nare gevolgen. Je mag me altijd noten!

Lijk wel erg veel op symptomen van schizofrenie, ken een wat oudere vrouw die dit all jaren zo heeft en naast die (negatieve) stemmen die ze hoort is ze ook nog erg achterdochtig naar iedereen en alles.

Je zult het maar hebben! :flushed:

Artsen hebben sws zwijgplicht ook al ben je onder de 18 , alleen zwijgplicht geld niet meer als het over levensbedreigende situaties gaat.

De meest algemene symptomen, die overigens niet allemaal en niet constant aanwezig hoeven zijn: Wanen Hallucinaties Onsamenhangende spraak (bijvoorbeeld frequent de draad kwijtraken of incoherentie) Ernstig chaotisch of katatoon gedrag Negatieve symptomen, dat willen zeggen vlakke emoties, gedachten- of spraakarmoede of apathie Het functioneren ligt op terreinen zoals werk, relaties of zelfverzorging duidelijk onder het niveau van voor het begin van de stoornis (of dat verwacht kon worden). Symptomen van de stoornis zijn gedurende ten minste zes maanden ononderbroken aanwezig. http://www.ypsilon.org/alles_over_schizofrenie
Ja lijkt me inderdaad dat ze schizofreen is.

sorry maar deze conclusie vind ik wel erg snel getrokken. Ten eerste wij zijn niet specialisten, ook een huisarts zal deze conclusie niet trekken omdat hij hier niet genoeg van weet en haar doorsturen naar een specialist.
Dus wij, als meiden van Girlscene, zullen daar helemaal niet toe in staat zijn. Al helemaal niet omdat het via internet gaat.

Bovendien komt het gevoel van stemmen hebben lang niet alleen voor bij schizofrenie maar kan dit bijvoorbeeld ook voorkomen bij een (manische) depressie of (vele) andere problemen.

Tuurlijk de kans bestaat dat het wel schizofrenie zou zijn maar de kans bestaat ook dat dat niet zo is.

oohh wacht of bedoel je dit sowiewo al sarcastisch? :flushed:

Azalea was sarcastisch.

jaa haha ik heb dat er inderdaad meteen onder gezet :cold_sweat:

even voor de duidelijkheid naar ts: je bent niet schizofreen, dat is namelijk niet iets dat stemmen en dergelijke betreft, maar een onsamenhangendheid van jouw ervaringen met de werkelijkheid, dus inderdaad hallucinaties en dergelijke.

Inderdaad wat hierboven gezegd is, niet te snel conclusie strekken. Ik weet veel van schizofrenie af omdat ik bijna dagelijks met bijna 50 schizofrenie cliënten omringd ben, dus dit topic trok meteen mijn aandacht. Maar ik heb expres niet benoemd dat stemmen horen bij schizofrenie hoort, ik wil niet zomaar een stempel drukken en al helemaal niet topicstarter bang maken.

Dit stemmen horen zou ook ergens anders vandaan kunnen komen… we weten het niet. Dus daarom gewoon naar de huisarts gaan. En ondertussen jezelf goed in de gaten houden, en ook je omgeving erover vertellen zodat zij op je kunnen letten en mogelijk dingen zien en opmerken die jij niet opmerkt.

Wat voor een stem is het? En is het er een of meerdere?

Om je gerust te stellen: ik heb ook wel eens een stem in mijn hoofd, samen met miljoenen andere mensen op school. Ik weet natuurlijk niet of het bij jou ernstiger is, maar iedereen heeft wel eens in zijn hoofd een discussie met zichzelf. Dat herken je wel toch? Bij sommige mensen wordt het wat extremer: het wordt een aparte stem in je hoofd. Dat hebben vooral mensen die erg onzeker zijn, en deze stem wordt de interne criticus genoemd.
Ik weet natuurlijk niet of je je hier in het herkent, maar wellicht is het dit! En zo niet hoef je je nog steeds geen zorgen te maken, ga eens langs de huisarts en wees niet bang om eerlijk te zijn.

Het is inderdaad heel belangrijk dat je naar je huisarts gaat en dat je met iemand erover kan praten. Toen ik 9 was hoorde ik voor het eerst stemmen en toen kreeg ik geen hulp. Nu ben ik 14 en krijg ik eindelijk hulp maar wel een beetje te laat. Ik heb nu meerdere geestelijke problemen. Waarbij een deel is veroorzaakt door de stemmen die ik hoorde. Ik hoop dat het nu beter met je gaat want ik zie nu dat dit een iets ouder topic is.

Het hoeft trouwens niet zo te zijn dat je gelijk van allerlei geestelijke problemen krijgt ik deel gewoon even mijn ervaring. XD