Steeds meer pigment vlekken op lichaam en knal rode wangen

Ik vond hier een oud topic over maar toch gaat het niet helemaal over mijn probleem. Ik heb steeds meer pigment vlekken en ik baal er echt van. Ik heb namelijk een hele lichte huid. Dus het valt erg op. Ook op mijn armen en benen beginnen ze te komen, maar daar krijg ik vooral meer moedervlekken.
Ik heb laatst 40 euro opgemaakt aan die lijn van loreal tegen pigment vlekjes. Maar ik merk totaal geen verschil. Ook Bio oil doet me niks. Ik smeer me nu elke keer in. Ook heb ik foundation met zonbescherming. Ik heb ook microdermabrasserie 3x geprobeerd. Ook dat vond ik niet werken. Misschien zou ik dat dan met meer regelmaat moeten doen, maar mijn schoonheidsspecialiste zegt dat ik een teer huidje ervoor heb. Ik had ook aan haar advies gevraagd maar zij raad me alleen het merk aan waar zij zelf mee werkt. Behoorlijk duur dus.
En dan heb ik nog het andere probleem dat ik hele rode wangen heb. Ze voelen verder niet gevoelig aan ofzo. Ik moest denken aan die creme van Biodermal. Maar die is best prijzig en ik vraag me of er een creme is die beide problemen kan aanpakken? Ik heb namelijk ook nog es acne en daar heb ik een dagcreme voor. Dus savonds gebruik ik die tegen de pigment vlekken. Ik gebruik ook zeepvrije producten voor het reinigen (la roche). Kan iemand me tips geven? Ik vind het niet erg om een dure creme te kopen maar ik wil dan wel weten dat die werkt. Thanks!

Misschien kun je naar de dokter gaan?

Ja dat word de volgende stap :wink: ik wil eerst kijken of iemand een creme weet die wel werkt. Dan kan ik die nog proberen

eet je (veel) varkensvlees? Bij mij lag het daar namelijk aan… Toen ik geen/veel minder varkensvlees at, toen stopte dat meteen bij mij :slightly_smiling_face:

Naar de huisarts, die verwijst je door naar een dermatoloog. Ik zou niet nog veel langer wachten met naar de dokter gaan en zelf dingen gaan proberen.

Nee ik eet bijna nooit vlees. En zoiezo al bijna geen varkensvlees. Hoorde dat een vriendin van mij er puistjes van kreeg dus toen dacht ik misschien werkt dat bij mij ook wel tegen de puistjes. Bedoel jij tegen de pigmentvlekjes?

Ik zou ook naar de dermatoloog gaan, die kan vaak beter helpen dan een schoonheidsspecialiste! Ik heb zat verhalen gehoord van mensen die spijt hebben dat ze niet eerder naar de dermatoloog zijn gegaan, maar bij de schoonheidsspecialiste bleven.
Ik weet verder ook geen créme ofzo, maar je zou de plekjes wel kunnen verdoezelen met wat concealer. Je rode wangen kan je camoufleren met groene concealer.
Ik hoop dat je snel de oorzaak kan vinden!

thanks!

upje

iemand?