sporten ?

Hii!

Aan de ene kant wil ik heel graag sporten. Niet perse als doel om echt af te vallen, maar meer om spieren en conditie op te bouwen.
Ik heb vanavond een beetje zitten zoeken op youtube. Daar vond ik een soort van 12 weken workout programma van loveyourbodyguidenl. Dit lijkt me wel wat maar er zijn een paar dingen…

Wat ik sowieso niet wil is me aan een eetschema of dieet houden. Wat minder snacken vindt ik best oké maar af en toe een tussendoortje moet toch kunnen?
nu eet ik zo’n 2 broodjes met zoet beleg s’ochtend en s’middags 2 broodjes met vleeswaren, vaak kipfilet. en nog een koekje. S’avonds eet ik met mn ouders en zusje wat de pot schaft, om het maar zo te zeggen. Dit is overigens 6 dagen in de week gewoon groenten met aardappelen en een vleesje hoor! Behalve zondag, dan eten we patat. s’Avonds eet ik vaak nog wat lekkers.

Ik eet naar mijn idee dus best prima, en een heel andere eetpatroon is voor mij geen optie denk ik. Ik ben benieuwd hoe jullie hier over denken
Nu heb ik wel het geluk dat ik niet snel aankom en slank ben gebouwd.

Maar ik zit met wat dingen;
Ik sta er over het algemeen best positief tegenover maar ik krijg er aan de andere kant ook een extreem rot gevoel van. Sinds ik die workout videos heb gekeken zit ik nu al de hele avond sad op me kamer. Ik weet niet precies waarom maar ik merk wel dat ik mezelf ineens veel ‘dikker’ vind dan normaal.

Ik heb een tijdje in een ‘eetstoornis’ fase gezeten waarin ik in pro aan groepen zat enzo. Ik ben daarmee niet heel erg afgevallen het was meer dat dat me super onzeker maakte. Heel slecht en ik wil ook echt niet dat het die kant op gaat want ik ben verders een heel tevreden en gelukkig meisje.

Ik ben 15, ben 1.70 lang en weeg 51 kg.

Ik hoor graag jullie verhalen, tips enzovoort.
xx

Ten eerste, met jouw lengte en gewicht ben je echt niet dik of te zwaar of wat dan ook. Volgens je BMI (wat officieel pas geldt vanaf 18 jaar, dus nog niet voor jou) heb je zelfs ondergewicht! Ik zou dus wel oppassen hiermee en als je vaker dit soort gedachtes hebt misschien eens met je ouders of iemand anders erover praten zodat zij je kunnen helpen.

Als ik kijk naar wat jij eet kun je denk ik je eetpatroon al heel wat verbeteren door elke dag 2 stuks fruit er bij te eten! Dit mis ik namelijk in jouw voeding en daarmee mis je veel vitaminen en vezels.

Verder kan het natuurlijk helemaal geen kwaad om te sporten, voor een betere conditie en om sterker te worden. Daardoor ga je misschien ook beter in je vel zitten. Via youtube kun je inderdaad van alles vinden, maar misschien is het ook leuk om een teamsport te zoeken bij jou in de buurt?

Persoonlijk zou ik gaan voor sporten onder begeleiding, dan weet je in elk geval zeker dat je oefeningen en dergelijke goed uitvoert. Daarnaast vind ik het ook echt een stok achter de deur, het is minder vrijblijvend als thuis aan de slag gaan.

Ik ben al een tijdje bezig met kickboksen (voornamelijk voor conditie) en circuittraining (voornamelijk spieropbouw) en dat is echt een hele fijne combinatie, vind het wel een echte aanrader. Misschien dat je ook zoiets bij jou in de buurt kunt zoeken? Of een andere groepsles als je kickboksen bijvoorbeeld niks vind.

Thankss voor het meedenken meiden!

Fruit mist inderdaad echt in mijn eetpatroon, dat zelfde geld voor drinken. Dat heb ik er dan niet bij gezet maar ik drink veel te weinig en kom lang naar aan 1,5/2L per dag.
Daar ga ik zeker aan werken, en dat is sowieso gezonder.

En over teamsport, ik doe zelf paardrijden. Op vrijdag rijd ik dressuur en woensdag doe ik horseball, dat is handbal op een paard, echt super leuk!

Ik ga denk ik elke avond zo’n halfuurtje sporten. Misschien voel ik me daardoor juist beter!

Liefs mij

Edit mod: reclame maken is niet toegestaan op Girlscene