Sporten sinds tijden...

Hallo,
ik wil weer sinds een tijdje gaan sporten. Ik heb het vorig jaar ook gedaan maar ben toen niet ver gekomen, dit omdat ik helemaal geen verstand heb van sporten. Nu heb ik wat vraagjes aan jullie.

Zelf ben ik best wel slank alleen wel een redelijk buikje omdat waarschijnlijk al mijn vet hier heen gaat. Ik wil nu dus graag dat ik wat platter wordt op mijn buik of wat meer spier kweek. Nu wil ik dus weten hoe? Welke oefeningen goed zijn (in de sportschool of thuis), wat voor voeding belangrijk is (moeilijke eter ben ik). En of jullie nog tips voor mij hebben :slightly_smiling_face:

Groetjesss

:flushed:

Nou die smileys doen het niet bij mij

Hoe doe je smileys?:face_with_raised_eyebrow:

Wil je sporten om het sporten of wil je sporten om het afvallen? Voor het afvallen kun je wel even op internet googlen. Qua voeding, tsja, als je zegt dat je een moeilijke eter bent, dan weet ik niet wat je wel en niet lust. Je kun ook gezonde tussendoortjes nemen?

@Tessie :flushed: zo?

Je kunt helaas niet plaatselijk vet verliezen dus met alleen je buikspieren trainen ga je geen platte buik krijgen. Het beste kun je gewoon naar de sportschool gaan en daar advies vragen over hoe je het het beste kunt aanpakken. Zelf een beetje aankloten werkt vaak niet echt motiverend namelijk.

Ik denk dat je het beste in de sportschool om advies kan vragen. Bij mij in de sportschool kun je vragen of ze een schema maken dat is gebaseerd op jouw wensen. Zij kunnen je ook adviseren over wat je goed kan eten.
Verder zijn buikspieroefeningen natuurlijk altijd goed. Je kan kijken naar oefeningen die de verschillende zones aanpakken, dus de zijkanten (obliques), de onderste buikspieren en je gehele buik zeg maar. Misschien is deze link iets? https://www.buikspierentraining.nl/buikspieroefeningen-voor-thuis/