spooky story's

In het tijdschrift Cosmo Girl ! staan vaak verhalen over meiden die iets creepy hebben meegemaakt ,
iemand van jullie dit ook al eens voorgehad ? ?

die zijn leuk & creepy! nog nooit meegemaakt gelukkig klopt af

op www.broodjeaap.nl staan ook enge verhalen =]

ik had laatst wel een droom over dat mijn nicht iets aan haar voet had en met dr been omhoog zat, en toen stond 3 dagen later in de msn naam dat ze aan dr voet geopereerd was (én dat ze met dr ‘voetje omhoog’ lag) … maar dat is niet spooky, wel grappig xD

ik geloof die verhalen in de CosmoGirl vaak helemaal niet…

hmm lees die dingen eigenlijk niet zovaak.
maar als ik het wel lees vind ik het onzin…

Nee idd, sommige geloof ik niet, en sommige zijn niet eens eng.

hahaha wat een grappige site, www.broodjeaap.nl

niemand verhalen ? ?
UP

broodje aap :slightly_smiling_face:

UP

Ik denk dat het grotendeels grappenmakers zijn die denken een leuk verhaal op te kunnen sturen, want in real life heb ik het in ieder geval nog nooit meegemaakt dat zoiets bij mij gebeurde.

of het nu nep is of niet ,
ik vind het altijd wel leuk om te lezen :slightly_smiling_face:

De mummie van Amen Ra
Van alle bovennatuurlijke verhalen is onderstaande gebeurtenis waarschijnlijk het beste gedocumenteerd en het moeilijkst om uit te leggen. Vandaar dat het verhaal tamelijk omvangrijk is.
De Egyptische prinses Amen-Ra leefde ongeveer 1500 jaar voor Christus Toen zij overleed, werd zij in een tombe aan de Nijl begraven in een rijkversierde kist. Aan het eind van de vorige eeuw bezochten vier welgestelde jonge Engelsen de opgravingen in Luxor. Daar werd hen de kist met de overblijfselen van prinses Amen Ra aangeboden door een lokale handelaar.

Alle vier de Engelsen wilden de kist wel hebben. Daarom trokken ze lootjes. De man die won betaalde enkele duizenden ponden en nam de mummie mee naar zijn hotel. Een paar uur later werd hij voor het laatst gezien, toen hij in de richting van de woestijn liep.

De volgende dag werd een van de resterende mannen per ongeluk beschoten door een Egyptische bediende. Zijn arm moest daardoor geamputeerd worden. Ook met de andere twee mannen ging het niet goed. De ene ontdekte bij thuiskomst dat de bank waar hij zijn gehele kapitaal had ondergebracht failliet was gegaan. De andere man werd ziek, raakte zijn baan kwijt en sleet zijn dagen met het verkopen van lucifers op straat.

De kist met de overblijfselen van Amen-Ra kwam via diverse omzwervingen, die hier niet ter zake doen, alsnog in Engeland aan. Daar werd de kist gekocht door een zakenman. Nadat drie van zijn familieleden gewond raakten bij een ernstig ongeluk en zijn huis door brand verwoest was, doneerde de zakenman de kist aan het British Museum.

Bij het uitladen van de kist met de mummie uit een vrachtwagen, reed deze opeens spontaan achteruit, waardoor een van de drie verladers die betrokken waren bij het transport onder de auto terecht kwam. Toen de kist de trap op werd getild, gleed een ander uit en brak zijn been. De derde kwam twee dagen later onverwachts om het leven.

Nadat de kist met de mummie van Amen-Ra in de Egyptische Kamer van het British Museum werd uitgestald, begon de ellende pas goed. Nachtwakers van het museum hoorden regelmatig geklop en gehuil uit de kist komen. Een van de nachtwakers overleed 's nachts tijdens zijn dienst, waardoor alle andere nachtwakers hun baan opzegden. Schoonmakers weigerden nog langer om de Egyptische Kamer schoon te maken.

Nadat het kind van een van de bezoekers aan het museum overleed nadat het gezicht van de mummie had aangeraakt, besloot het museum om de mummie tijdelijk op te slaan in de kelder. Binnen een week was een van de archivarissen in de kelder ziek. Zijn directe chef overleed een week later, terwijl hij aan zijn bureau zat.

Enige tijd hierna besloot het museum de mummie te verkopen aan een particuliere verzamelaar. Na nog meer rampspoed, ongelukken en ellende stalde de eigenaar de mummie op zijn zolder. Een destijds befaamde occultiste, Madame Helena Blavatsky, bezocht de mummie. “Kunt u de vloek die op deze kist rust ongedaan maken?” vroeg de eigenaar.

Madame Blavatsky ontkende dat: “Kwaad zal altijd kwaad blijven. Er kan niets aan gedaan worden. Ik raad u aan om zo snel mogelijk van deze tombe af te komen.”

De man probeerde de kist te verkopen, maar geen enkel Brits museum wou het nog hebben. Uiteindelijk werd Amen-Ra gekocht door een Amerikaanse archeoloog die niet geloofde in de vloek die over de tombe scheen te rusten. Voor een zacht prijsje kocht hij de mummie, en in april 1912 nam hij zijn nieuwverworven schat mee van Engeland naar Amerika aan boord van een luxueus schip.

In de nacht van 14 april 1912 vond de mummie van Amen-Ra eeuwige rust op de zeebodem van de Atlantische Oceaan, samen met 1200 andere passagiers van de Titanic.

Waar of niet waar?
Het is een heel erg mooi geschreven verhaal waarbij de plot werkelijk tot het laatste woord op zich laat wachten. Waar gebeurd is het niet.

Madame Helena Blavatsky stierf ver voordat er vrachtwagens reden. Bovendien heeft de mummie van Amen-Ra heeft nooit bestaan. Amen-Ra of Amon-Ra was de egyptische oppergod. Geen farao.

Het Internet zou het Internet niet zijn als er geen variaties bij dit verhaal bedacht zouden worden. Naar verluidt zijn de eerste websurfers al overleden nadat ze het verhaal over de mummie van Amen Ra gelezen hadden.

Een variant op dit verhaal werd een tijdje geleden door een grote verzekeraar gebruikt voor een reclamespotje

Ik wil alleen weten welke reclame dat is. weet iemand dat?

okee ik heb wel een soort raar verhaal
nou mijn allerbeste vriendin, renee, is op 22 november 2008 samen met haar ouders en haar kleine broertje verongelukt en ze zijn allemaal omgekomen.
en die nacht kreeg ik om 10 uur opeens supererge buikpijn en ik was helemaal misselijk en ik bleef maar wakker
en de volgende dag had ik 40 graden koorts en toen hoorde ik dat renee was omgekomen
om 10 uur 's nachts

het was waarschijnlijk gewoon toeval maar ik denk er wel vaak aan hoe toevallig het was.
en ja dit is dus echt gebeurd. misschien kennen jullie de hyve www.gezincuppen.hyves.nl al, die is dus van mij.

Iemand vertelde me er laatst nog een… Een jongen die we kennen, die heeft een broertje en een zusje en leeft gewoon samen met zijn ouders. Dat broertje had een speelgoed-robot op zijn kamer staan. Midden in de nacht om twee uur begint dat ding geluid te maken. Moeder gaat naar broertje en vraagt boos 'waarom zet je dat ding aan ‘s nachts?’, maar dat had hij niet gedaan: iedereen -en hij dus ook- lag te slapen. De volgende nacht om twee uur, precies hetzelfde. Ze deden de batterijen eruit in de hoop dat hij ermee zou ophouden, maar dat gebeurde niet. De volgende nacht gebeurde precies hetzelfde. Vader sloeg toen overdag die robot kapot met en hamer en toen kwamen broertje en zusje de kamer op waarop vader dat aan het doen was; ze zeiden dat ze iemand hoorden lachen. Die drie kinderen waren hartstikke bang natuurlijk en ze belde oma op, want die is een beetje paranormaal begaafd. Oma vroeg of ze een bepaald soort zwaard in huis hadden liggen (weet de naam even niet meer), vader dacht dat ze die bij de verhuizing hadden weggedaan, maar moeder wist zeker van niet. Ze zochten het zwaard op en deden het weg. Ze hebben er nooit meer last van gehad.
Ik vond het doodeng toen ik het hoorde, het is echt gebeurd.

up

St. Vitus college is vlakbij mij !
gecondoleerd.

en ik vind dit geen toeval!:o

Een paar maanden geleden lag ik half te slapen zegmaar, toen ik opeens heel veel lawaai hoorde: alsof er allemaal deobussen tegen elkaar aanvielen en daarna op de grond vielen. Ik deed het licht aan en liep naar mijn kast toe en alles stond nog gewoon recht. De volgende dag vroeg ik aan mijn vader en broertje of dat bij hun gebeurd was en zij hadden niks gemerkt.

Ik vond dat zelf best eng, weet alleen echt niet of het een betekenis had ofzo…

Wat erg dat jij Renee kende… Mevr. Van Elk was wiskundedocent op mijn school & allerlei vriendinnen hadden les van haar… Sterkte