Spookshow_Baby: 't Moederschap (en alles wat erbij hoort)

[b] En nu ALLES IN 1, omdat ik ook in zag dat iedere keer een nieuw topic echt debiel is ^.^ doh. Hier zal ik vaker en veel updates houden. Ik vind dat wel leuk en…

Ik wil dit topic openen omdat er heel wat enthausiaste mensen zijn op het ‘Ik heb kinderen’-topic. Ze zouden graag meer foto’s willen zien, meer verhalen, misschien een dagboek.

Ik ben een persoon die veel schrijft. Heb vaak te horen gekregen. Waarom ga je geen blogs/columns of boeken schrijven.

In ieder geval… vooral voor de mensen van het ‘Ik heb kinderen’ - topic is dit mijn eerste bericht over mijn leven als mama en hoe dingen zijn gegaan.[/b]

+++++++++++++++
MIJN ZWANGERSCHAP
+++++++++++++++

0 - 13 weken
Ik was vooral de eerste drie maanden erg moe. Ik kan bijna alleen nog maar het bed herinneren waar ik in sliep. Verschrikkelijk was dat. Kan me nog niet eens herinneren of ik echt zo misselijk ben geweest. Ik zelf wist al heel vlug (in 2009) al dat ik weer zwanger was en wist ook meteen dat er 2 blauwe strepen te zien zouden zijn. Maar we hebben wel nog best lang gewacht met een test, maar mijn menstruatie bleef ook al 2x uit. En goed, na een miskraam is algemeen bekend dat je vlug zwanger kunt raken.

Mijn moeder was ook helemaal niet verbaast toen ik haar verteld (weer) zwanger te zijn. Dit had zij wel verwacht, ook al had zij de pil van de dokter weer meegenomen, maar die zou mijn zusje wel beter kunnen gebruiken, zei ze.

Mijn vreugde kwam zelf pas toen ik de 13 weken-echo kreeg. Toen ik de baby op het schermpje zag, goed en wel, lekker schoppend. En wat een gevoel! Zo’n klein wurmpje. Maar desondanks had ik nog altijd wat stress, omdat ik aan de vorige miskramen dacht. En ik werd al helemaal gestrester toen ze mij vertelden dat ik naar de cardioloog moest komen, om mijzelf na te laten kijken vanwege hartpatient zijnde.

http://pics.livejournal.com/mum_interrupted/pic/0000x1dz/s320x240

14 - 27 weken
Met 14 weken had ik al een aardig buikje, al zeg ik zelf. Maar die vreugde werd verknalt door gewoon k.t commentaar van andere mensen die ook al kinderen hadden gekregen en die dat buikje “helemaal” niet op een buikje vonden lijken. Ook werd mijn vreugde verknalt door betweterige mensen die hun goedbedoelde commentaren of dezogenaamd grappige commentaren moesten rondspuien.

Met 16 weken kon ik serieus al dingetjes voelen, al was het maar kikker-vis-achtig. Ook daarbij werd de vreugde vergald en voelde ik mij opgelaten omdat vele mensen mij moesten vertellen dat je met 16 weken nog niks van de baby kon voelen (WRONG dus…ik weet toch duidelijk wat ik voel)

Het werd van kwaad tot erger, toen we allen te horen kregen dat mijn moeder de ziekte kanker heeft. En dat het waarschijnlijk ook niet meer goed zou komen. In een klap was alles verandert en tot op de dag van vandaag, ook al zeggen de mensen veel, heb ik het idee gehad dat ik gewoon achterover geschoven werd ach, zij met haar zwangerschap is toch niet belangrijk)

Tussen Niels en mij ging het niet altijd even makkelijk. We kregen vaker ruzie, ook vanwege het werk-zoeken wat Niels deed en hij deed echt best! Serieus! Maar ik verlangde teveel, ik wilde zo graag. Want ik wilde gewoon alles perfect hebben. En al helemaal toen we ons huis kregen aangeboden.

De 20 weken controle kwam eraan en we kregen een echo en werd alles meteen goed uitgepluist. Het was super om te horen dat onze baby gezond en wel was en ook geen hart-afwijking had, zoals haar moeder.

Ik heb in al deze weken veel te veel gehuild en me heel erg k.t gevoeld. Ik heb het ook heel vaak niet meer zien zitten en ben in ons nieuwe huisje vaak in mekaar gezakt vanwege de stress. We kregen ook alles in een. En de familie van mijn kant maakte het ook niet makkelijk en ik werd zowaar uit huis geschopt” en kon ik de spullen op straat bij mekaar rapen. Daarna moest ik ook maar meteen de sleutel inleveren (dus ik was niet meer welkom?) Heb de mensen die ik nog zag (niet mijn moeder dus) verteld dat ze ook niet meer bij ons welkom waren en ook niet op de bruiloft. Dit werd mij ook niet in dank afgenomen en daarna ben ik afscheid gaan nemen;. Maar ik had het er zo moeilijk mee, typisch ik.

Het erge was, dat wij niet met rust werden gelaten. We werden gecontroleerd voor ons huis, en weet ik allemaal waar. We merkten dat we echt serieus zo;n 10x gehackt zijn geworden, op ALLES (MSN, e-mailadressen, hyves, livejournal) en echt iedere keer weer. Maar toen er ook pornografische foto van mij en mijn vorige vriend over internet rondgingen was dit de DRUPPEL van alles en hebben we de politie ingeschakeld.

En de politie ingeschakeld was niet bij 1x gebleven. Ik heb zowat mijn hele familie aangescheten en mijn ex-vriend van 5 jaar terug die zich er ook mee ging bemoeien met dreigementen en dreigbrieven. We stonden op een gegeven moment telkens op het politiebureau en op de NIGHTCARE in het ziekenhuis had ik ook al een abonnement.

01 JUNI 2010 de sleutels gekregen!
En sinds 01 JUNI 2010 is Niels officieel inwoner van Kerkrade!!
16 JUNI 2010 zijn we in ondertrouw gegaan
13 JULY 2010 GETROUWD!

http://pics.livejournal.com/mum_interrupted/pic/0000ysg0/s320x240

28 - 40/41 weken
Rond die tijd kregen we “rust” maar in mijzelf helemaal niet. Niet echt in ieder geval. Tussen alle stress rondom ALLES in 2010 was ik wel superblij met het feit zwanger te zijn. En vooral nu het kindje heel erg goed te voelen was en het trappelde goed en het reageerde super goed. Maar dan kwamen weer de donkere dagen en was ik depressief, huilerig en soms echt paniekerig GILLEND. Ik moest gewoon wat te doen hebben anders zakte ik weer in.

Dus aan het huis werken was echt prima. Ik moest gewoon mijn gedachtes ergens anders op hebben. Echt rustig zitten kon vaker niet, en vooral het s’nachts is zo lekkere denktijd, waar dan alles naar boven kwam.

Maar NOOIT, nooit heeft Niels mij iets verboden. Hij stond zelfs achter het feit dat ik juist wel nog met mijn moeder wilde omgaan. Dat ik nooit meer wat met de anderen te maken wilde hebben was ook begrijpelijk. Maar op de een of andere manier hield ik het altijd tegen. Ik vond dat mijn moeder maar eens naar mij toe moest komen, maar nee, die lag gewoon thuis, ziek te wezen. En de boosdoeners die zaten (zitten nog steeds) om haar heen, weet ik wat rond te bazuinen. Maar ik miste mijn moeder echt heel erg… zij was mijn steun en toeverlaat.

Maar ja, het leven ging gewoon door. School, stage, ons huis, de rekening, de verdere ontwikkelingen van mijn zwangerschap. En ik had vaak angsten. Hoe gaan we het nu doen? Ben ik wel een goede moeder? Hoe zal het zijn? Hoe is dat met school? Zal mijn moeder dan nog leven? Hoe doen de andere familie leden? Echt, zo kan ik nog uren doorgaan.

En ik zelf zat mijzelf ook vaak in de haren. Ik was erg ontevreden, misschien door mijn angsten en doordat ik de lat erg hoog bij mezelf leg. De baby-kamer was gelukkig klaar, allang, maar ik wilde juist dat het HELE huisje klaar zou zijn. En maar mekkeren en huilen als dit niet het geval was en als dit nog lang niet zo klaar& kan zijn.

http://94.100.124.179/1060450001-1060500000/1060482501-1060482600/1060482515_5_TttG_1.jpeg

En ik wenste vurig dat ons kindje er eerder zou komen dan 40 weken. Daarover had ik ook vaak mekkerende mensen: Dit moet je niet wensen! Dit wens je je kind toch niet toe. Hoop maar dat ie nog langer blijft zitten anders heb je een vroeg-geboorte Maar ik was het echt zat! En ik was super nieuwsgierig natuurlijk =D Zou het een meisje worden? Wordt het een jongetje? Sommige mensen dachten ook dat we hen voor de gek hielden, dat wij het wel allemaal al wisten, maar het gewoon niet wilde vertellen.

En uiteindelijk kwam ons kindjeOp 11 september 2010 om 01.00 uur, met 38 weken, dus 2 weken & te vroeg. En was het een meisje, ze zou Faith gaan heten. En heb ik mijn moeder bericht gegeven, op aandringen van Niels!

http://pics.livejournal.com/mum_interrupted/pic/0000z9q2/s320x240

Ik heb volgens mij al je topics al gelezen :slightly_smiling_face:

Maar het is echt superleuk om te lezen, goed idee dus om er een topic van te maken.

Leuk idee! Ga het zeker volgen!

+++++++++
Mijn bevalling
+++++++++

Wat er van tevoren afspeelde…
08.09.2010: Introductie van het nieuwe schooljaar. Ik had er helemaal geen zin in, ook omdat ik pas een dag van tevoren te weten kwam dat het die dag zou zijn. (okay, misschien had ik eerder naar school kunnen bellen, maar had andere dingen aan het hoofd.) Toch naar school gegaan, maar samen met Niels, die in volle glorie met hawk kwam en naast mij in ’t lokaal kwam zitten. Zoals ik verwacht had was die dag best wel saai en vele dingen heb je ook al es gedaan bij andere schooljaren. Ik was wel verbaasd nog zoveel oud klasgenoten te zien, maar ook blij, want die “ken” je dan toch. Er waren ook veel die ik niet kende. In de pauze zag ik nog een paar bekenden en we dolden nog wat rond van: “Ja, strax breken je vliezen nog…. Ja, het duurt nu echt niet meer lang!” en ik moest zelf inderdaad de hele tijd naar de wc en ook om de ‘grote boodschap’ te doen. En tegen Niels zei ik ook al van: “Pfff, school, stress, dadelijk komt ons kindje”

http://94.100.120.166/1103800001-1103850000/1103805501-1103805600/1103805598_5_8QpW.jpeg

09.09.2010: Ik moest naar de wc, maar had echt geen puf. Dus ik bleef liggen. Avond van tevoren hadden we nog stres, omdat een onbekend iemand ons lastig viel over MSN, over dat hele ‘familie’-gedoe van mij. Dus Niels stond op het punt om naar het politiebureau te gaan, deze donderdag-ochtend en hij was al startklaar. Ik weet eigenlijk niet eens meer hoe ik mij voelde. Maar toen begon de drang om te plassen nog erger te worden en kon ik het niet meer ophouden en liep het gewoon. Dus ik sprong van schrik uit bed, kleine plekjes achterlatend en de rest kwam op de grond terecht. En ophouden kon ik echt niet O_O !! Dus ik onder de douche gesprongen, alle kleding uit en ik dacht nog: “Plas kun je ophouden, dit niet….hmmm” dus ik riep Niels en zei dat ik ‘dacht’ dat dit “HET” wel eens zou kunnen zijn. Niels wist niet echt wat hij moest doen, dus ik stuurde hem doodleuk nog naar het politie bureau. Ik zei dat ik nog wel kon wachten… Ondertussen stroomde het eruit en het was gewoon echt doorzichtig en plakkerig en stuff…. Toen kwam Niels terug en ik had zoiets van: “Soow, dat is snel gefietst!” maar hij vertelde me dat de buurvrouwen hier zeiden dat we maar gauw gauw gauw het ziekenhuis moesten bellen want, ja, mijn vliezen waren gebroken.

Goede vriendin Ribanna opgebeld, want dat mochten we, omdat ik weken van tevoren heb besloten dat zij erbij mag zijn bij de bevalling. De verloskundige aan de telefoon zei dat we mochten komen, maar wel rustig aan. Dus dat deden we. Ik werd weer aan zo’n CTG gelegd en zoals altijd he, niks van weeën te zien, en bladiebla. Het was wel vruchtwater wat liep, hadden ze gecontroleerd, maar jah, daar doe je dus ook niks aan, alleen maar ubergrote luiers dragen e.d. Het stomme was, WEKENLANG heb ik weeën en nu waren de vliezen gebroken en ik voelde 0,niks. Dus, we konden weer naar huis. Daar gebleven en in de avond kwamen Ribanna en haar man Remco langs om nog meer spulletjes voor de gebroken vliezen te geven. We bleven saampjes nog wat kletsen e.d. totdat we op het idee kwamen om bij hun te blijven slapen. Zij wonen immers veel dichter bij het ziekenhuis…

10.09.2010: In de nacht van donderdag op vandaag kreeg ik heel veel last van m’n buik en kreeg ik echt pijn. Niels en ik sliepen op de zolder bij Ribanna & Remco en ik ging daar gewoon rondjes lopen van frustratie. Ik liep al wekenlang thuis rondjes uit frustratie, maar volgens mij kwamen de weeën nu echt op gang. We hebben Ribanna wakker gemaakt, de dokter gebeld en we konden komen. Maar zoals eerder. We kwamen daar en konden net zo goed weer naar huis -__-* Dus ik moest ’t me maar bekijken. Ik ben nog een tijdje onder gebleven en daar rondjes gelopen in de woonkamer en toch maar naar boven gegaan, proberen te slapen. Ik wilde ZO graag terug het ziekenhuis in! Maar jah, als ze je terug sturen >_<* Goh, en ik was nog wel ‘hartpatient’. Maar bij nader inzien wisten veel verplegers dit niet eens!! Like > WTF?

De pijntjes verdwenen die dag echt niet en ik hing maar rond, moest heel vaak naar de wc en liep wat onnodig heen en weer. Toen gingen wij es de weeën tellen. Want volgens mij waren we al 3x op en neer gereden naar het ziekenhuis, maar hun vonden geen enkele rede om me (al) daar te houden. Ik werd aan CTG’s gehangen, ik kreeg nog een echo, ik ging zelfs nog naar mijn gyn Dr Mercelina! En dus gingen we thuis de weeén tellen en opschrijven. Soms was het te grappig voor woorden. Zaten we gewoon allemaal te praten en opeens: “JA!” en krimp ik even ineen en hield mij stil en toen: “Tis weg!” en dat was het dan en zo nog wel vaker die dag.

http://i27.photobucket.com/albums/c154/sixx-me-up/Baby/Foto-0129.jpg

http://94.100.114.112/1103800001-1103850000/1103805501-1103805600/1103805582_5_IWQj.jpeg

Om 17.00 weer het ziekenhuis in. ALWEER aan al die k.t apparatuur! Maar toen zeiden ze eindelijk dat ze me hier wilden houden en ze deden de verloskamers klaarmaken zodat ik erin kon. Inmiddels al wat minuten voorbij…… maar toen ik in de verloskamers kwam “leek’ alles best wel snel te gaan (terwijl dit niet zo was) maar ik voelde alleen die irritante pijnen en zo’n drukkend gevoel. Ik weet wel nog, ik was niet associaal, schreeuwerig e.d. maar heb wel uitschieters gehad hoor. Toen het soms echt niet meer te houden was. Ik ben ook onder de douche gaan staan, dat deed me best wel goed, onder de irritante uitspatters door. En Niels die alles heel lief en goed bedoelde. Ribanna die wegging om te eten, daarna terug kwam en Niels afloste, die ging eten en terug kwam.

Ze waren er allebei voor mij. Is heel gek, nu ik hier mijn verhaal zit te schrijven. Sommige dingen lijken erg wazig en na de bevalling vroeg ik ook of dit misschien zwangerschapsdementie kon zijn (terwijl ik net bevallen was) maar dokters zeiden dat dit kon, want ik heb ook 2 dagen wat gestottert waarvan ik schrok! (ik stotter nooit!)

Anyway….

Ik had zo’n drang om de baby eruit te persen en dat zei ik ook telkens tegen de doktoren. Heel vaak zei ik ook ‘sorry, sorry, sorry’ en tranen liepen over mijn wangen, want jah, doet toch wel pijn, ook al is het een irritante pijn. En ik zei sorry omdat ik dacht dat ik me ‘aanstelde’ of dat ik toch over mijn schreef ging. Niels vroeg telkens of het ging, of ik wat drinken wilde, misschien wat dextro energy, maar toen katte ik hem zo’n beetje aan van: “Ja, als ik wat wil dan zeg ik dat toch wel zelf!! Je hoeft dat niet telkens te vragen!” God, ik vond ‘m op sommige momenten zooooo irritant, maar ik wist dat hij het lief bedoelde

En ik was zo aan’t hopen! Hopen, wanneer komt de baby!!? Het moet eruit! Ik moet verdorie POEPEN ofzo!?? Ik moet naar de wc! Dat zei ik ook tegen de doktoren, tegen Niels, tegen Ribanna. Vaak hoorde ik Ribanna Niels ook sussen dat hij maar geen “domme” dingen meer moest vragen, want ik wilde eigenlijk stilte om me heen ^^ Soms hoorde ik doktoren/stagiaires met hun praten, toen ik een momentje van rust had voordat die weeën weer begonnen. En ik vervloekte die weeën. Waarom! Pfff, de baby MOET er gewoon uit, is dat zo moeilijk!? Ik hoorde doktoren ook vaak complimentjes geven, dat ik het toch zo goed deed, zo heel beheerst en de ademhaling heel erg goed. Dat deed me wel goed, om te weten, dat ik toch nog iets goed kon doen, zeg maar… dat ik, IK als paniekpersoon, mij heel goed onder de hand had!

Dokters kwamen en gingen, want die losten zich ook af, want het werd steeds later en later op de avond en ik had nu echt zoiets van: “nu gaat het echt gebeuren!” En van tevoren maakten we ook altijd grapjes over 11 september etc. Maar de baby moest toch nu al op vrijdag komen, dat was toch wel zeker?? Met hoe ik daar in bed hing en lag, want ik kronkelde echt van de ene kant naar de andere dat dokters zelfs zeiden adt ik misschien wel uit bed kon vallen en ik ‘smeekte’ (om het zo maar te zeggen even) of ze me zo verfrommelt konden laten liggen, want zo had ik de irritante pijn onder controle. Toen kwam datgene wat ik het meeste HAAT…een PUF-trien en ik had net mijzelf ook es NIET onder controle dus die vrouw: “Ja, doe maar… pf pf pf pfffffff…” dus ik zo: “N IELS!!!” en mevrouw: “pf pf pf pf pf” en ik zo van: “MEVROUW!! Kunt u AUB ophouden daarmee! Ik word gek!” waarop de vrouw zei: ‘sorry, sorry! Doe maar wat jij denkt dat het beste is!” en ik dacht…… “GOED ZO, FUCKING PUFKUT”……………relaaxxx

En ik vroeg telkens of de doktoren eindelijk weer es konden kijken hoeveel ontsluiting ik had… want sorry hoor, thuis dacht ik vaak dat de baby in de plee pot kwam te vallen, zo’n overduidelijke duwdrang, maar hier zeiden ze: “als je echt moet persen merk je dat wel….nu nog niet hoor” en ik zo van: “Ja hallo!!! Ik HEB DRANG! Ik weet wanneer ik moet persen!!” maar jah, je ‘mag’ ook eigenlijk nog niet hé, op sommige momenten want dan scheur je dus inderdaad uit…. Dus wachten op die 10 cm ontsluiting, maar die kwam dan EINDELIJK dan toch vlug!!

En zodra de dokter zei van: “Ja, probeer maar es voorzichtig te persen” ging ik in de volle aanval. Niks voorzichtig!! Pff!? Wat denk je zelf… dit KIND moest eruit!!! Ik moet schijten! Ik moet drukken, ik moet naar de plee, btw!

11.09.2010: En jah, als je de voorweeën niet mee telt…… ons kindje was er binnen 10 minuten. Een paar keer echt duwen/persen en PLOEP…… ze was er…dat was GEWELDIG, helemaal niet te beschrijven. Toen het hoofdje er al uit was, toen ik de eerste huil kick al hoorde van ons beebje, wauw!!

En toen ze helemaal uitgekomen was hoorde ik Niels als eerste schreeuwen: “YES!! Het is een meisje! Dat pak luiers is van ons!!” want we hadden/ of hij had een weddenschap met Ribanna :stuck_out_tongue: en ik weet nog dat ik heel duf en suf zei: “Nieeels” als in “Aarghh nee hé, hij alweer” ^^

Maar, toen ze haar op m’n borst legde, dacht ik wel nog: “Wat moet ik hiermee?” o_O!!?? En toen keek ik verder…zag haar neusje…dacht: “Die heeft ze van mij” en toen keek ik helderder in haar hele gezichtje en moest ik helemaal gaan huilen. Ze lijkt op mijn moeder!! EN op mij!!! **huil** en ik heb serieus liggen jengelen om mijn moeder, wat moest ik toch doen, toch opbellen? Ik durf niet. Bellen? Smsen? Kweet niet!

In de tussentijd besloten we om het naakte wondertje Faith te noemen. Ze lijkt immers op een Faith….geen Hope, of misschien een Melody, maar echt een Faith en ook vanwege verschillende redenen. Misschien komen er wel ooit een Hope en Melody in de toekomst erbij…maar zij is een Faith. Ik mocht de naam “kiezen” maar ik wist wel zeker dat Niels dit ook een mooie naam zou vinden, want niet voor niets zaten we al weet ik hoe vroeg in de zwangerschap te loten en te pijnzen (en vele namen heb ik al jaren in mijn hoofd…. In case…)

……
…….

Toen had ik besloten om mijn moeder te smsen. Ik was gek genoeg niet moe na de bevalling. Ik heb wel in de tussentijd oogje dichtgeknepen,maar de HELE bevalling zat ik vol adrenaline en ogen als schoteltjes. Een nadeel was, ik had een infectie opgelopen, omdat mijn vliezen langer dan 24 uur gebroken waren. Dus Faith werd uit voorzorg bij me weggehaald en in de couveuse gelegd en ik was er al bang voor… Zo’n blonde, jonge dokter zei dat hij Faith weg wilde brengen in de couveuse en ik zei doodleuk gewoon : “Nee, wil ik niet” maar jah, wat heb je erin te brengen? En je wilt toch het beste voor je beebje? Dus na het wegen , temperaturen e.d. ging Faith in de glazen “kooi” naar boven…

En ik, met behulp van verpleging ging onder de douche. Me opfrissen, me klaarmaken om naar mijn versgeboren baby Faith te kijken.

Hadden ze me nog verkeerd voor de couveuse in bed gelegd… Kon niks van het wurmpje zien. Dus wat deed ik? Zoals ik gewoon lekker onder de douche stapte, net na de bevalling uit bed hupte, hupte ik nu ook van het hoofdeind naar het voeteneind om mijn kindje te bekijken. Die verpleging op de couveuse afdeling kwam en zei zo van: “Ben je gek!!? Je bent net bevallen” en ik: “Ja, sow?”

En wat was ze mooi ^^
Maar wel griezelig… allerlei slangetjes e.d.
Maar Faith moest ook gecontroleerd worden op infectie…
Ze hebben haar uiteindelijk ook uit ’t ding gehaald en meteen bij mij aan de tiet gehangen
Ze deed het echt meteen geweldig, ik wilde (en nu nog steeds) niet loslaten.

[b]- 39 uur gedaan over de bevalling

 • Zonder enige verdoving, niks!
 • Niet ingeknipt, niet ingescheurd
 • Als je die voorweeën dus niet meetelt, was Faith er binnen 10 minuten![/b]

++++++++++++
DE WEEK NA DE BEVALLING
1 WEEK IN’T ZIEKENHUIS
++++++++++++

Dat ik 48 uur ter observatie moest blijven, dat wist ik. Doktoren deden net alsof Faith dit ook moest en ik dacht dat we gezellig op zondag, minstens op maandag weer naar huis konden. Dus niet………

Hier had ik erge moeite mee, ook omdat we meteen begonnen met borstvoeding. Om de 3 uur, ja, ziekenhuis-regels en ik begon het ook ‘zwart’ in te zien, want ik houd helemaal niet van op de vingers gekeken worden en allerlei regeltjes, terwijl het MIJN kind is!

Ik wilde ook echt naar huis! Ik kon toch naar huis, dacht ik! Ik stond al een paar uur na de bevalling al te huppen en te doen? (maar…soms OVERschat ik mijzelf inderdaad) maar ik voelde me goed.

Toen begon Faith moeilijker te eten. En ik had nog zo gehoopt om naar huis te gaan. Maar ze moeten ook nog wachten op de exacte uitslagen van de tests op infectie(s), maar paar verplegers zeiden dat Faith niet geïnfecteerd was. Maar waarom begon ze toch slechter te eten??? Ik gaf mijzelf overal de schuld van, mijn borsten, mijn lichaam. Ik zal wel niet goed “in mekaar” zitten, daarom at Faith niet!

Nog erger was dat Niels iedere dag naar huis moest gaan. Hij mocht niet eens hier blijven, samen met mij. Ik vind dat papa’s ook echt moeten mogen blijven! Doktors zeiden tegen mij dat ik niet zo’n perfectionist moest zijn. De borstvoeding moet gewoon op gang komen, Faith moet nog wennen en zo nog wel veel meer dingen! Dus ik moest niet zoveel van mijzelf eisen (Wat ken ik dat toch goed, want ik leg de lat altijd al hoog voor mijzelf in het leven)

Ik werd ook compleet gek van al die hygiëne en dat 1000x met 2 verschillende zeepjes, handen wassen :pensive:* 1x deed ik het ook verkeerd en zo’n verpleging die ik nog nooit gezien had ging me uitschelden o_O En ik was toch al zo vatbaar! Dus ik huilend naar Niels en een van de andere verpleging, die mij vanaf het begin hielp, die kwam naar me toe en zei dat het allemaal het “probleem” van die ene verpleger was en dat ik die maar moest laten zeiken. Later zag ik dat ze die vrouw erop aansprak, en ja, ik bedoel, je werkt waar allemaal pasbevallen mensen zitten + die nog emo zijn enzovoorts en dan ga je liggen schelden op ze, als ze dingen vergeten zijn of niet goed weten….

Faith ging iedere dag in bad, zo rond 14.00 uur, daarna kon ik haar meteen voeden. Die voedingstijden. Pfff.

 • 05.30
 • 08.30
 • 11.30
 • 14.30
 • 17.30
 • 20.30
 • 23.30
 • 02.30
  En ook die structuur die ze daar hadden… Maar ja, dat waren de regels en ik was daar natuurlijk niet alleen. Elke baby die daar lag had wel iets en sommigen waren echt zielig om te zien O.O Sommigen ook echt heeel erg, en dan was ik eigenlijk al aan’t zeiken over Faith en dat wij daar moesten blijven *Blush*

De ouders, zus + vriend en zijn zusje kwamen heel vlug langs. Zijn ouders zowieso meerdere keren. Dat vond ik heel leuk. Ik kreeg zelfs ziekenhuisbezoek van mijn buren. Ik lag heel alleen op een kamer, op de 2e verdieping en mijn kindje lag op verdieping 14. Waarom ze dat hebben gedaan weet ik niet >_<* Nogal……….stom. Want als je ’s nachts eruit moest dan loop je echt stomdronken tegen bijna alles op, moet je MINUTENlang op de lift wachten etc. Bah bah… Ik kreeg ook bezoek van een oud klasgenootje Ivana en haar moeder en mijn allerbeste vriendin met haar vader kwam ook, voordat zij naar Amerika zou gaan. Maar ondanks dat alles was ik telkens nog verdrietig en aan’t huilen als m’n eigen mannetje Niels naar huis MOEST. Ik wilde echt niet alleen zijn.

Doktoren die ongevraagd naar binnen lopen, die je liggen te controleren. Telkens opnieuw en op dezelfde tijden, die voedings-regels, die baby-regels, die couveuse-afdeling-regels. Urgh. En ik ben niet echt anarchistisch ofzo xD

Van een van de verplegers kreeg ik een couveuse-dagboek voor Faith. Zij wist dat ik van mij af doe schrijven en volgens mij zag ze ook dat ik het erg moeilijk had. Ik ben ook echt een internet”hoer” en die heb je niet in het ziekenhuis, dus ik voelde me al helemaal verloren!! I kmoest gewoon wat te schrijven hebben. Die verpleegkundige begon als eerste te schrijven in het dagboek, op een kinderlijke manier, alsof Faith het had geschreven =D en ik ging verder, met zo schrijven. Maar het hielp! En het is ook nog es leuk voor later aan Faith te geven <3 En ik kon mijn verhaal eindelijk kwijt.

In dat ziekenhuis had je ook een BABY-WATCH, zo’n webcam. Dus ik had een Gebruikersnaam en Wachtwoord, wat ik natuurlijk niet aan iedereen door gaf, maar mensen thuis konden dan naar Faith (en mij als ik erbij was) kijken ^^ Ook heel erg leuk voor Niels, zo kon hij ons toch nog zien. Soms zette ik de couveuse ook weg van de plek om zelf daar in de spotlight van de cam te gaan zitten, zodat iedereen me thuis (Ribanna, Remco, Niels) goed kon zien. Ook mijn moeder heb ik laten weten dat ik een BABY-WATCH had.

Na de bevalling had ik haar 1 smsje geschreven, een hele korte, formele sms. Dat mama en papa een mooi kleindochtertje hebben gekregen, genaamd Faith. En dat ik ALLES zonder verdoving e.d. heb gedaan net zoals haar (mijn moeder) Ik heb hierop 2 smsjes terug gehad. Daarna heb ik mijzelf moeten bedwingen om niet zo vrolijk, zoals vroeger, verder te gaan met smsen, want wat ooit is geweest tussen mijn ma en mij, kan noooit meer goedkomen. En alles wat ik nu ook doe, DOE ik voor Faith. Dus ik smste haar ook van de BABY-WATCH en tuurlijk zou zij er 24uur op gaan zitten loeren. Ik kreeg opeens heel veel smsjes als nooit tevoren in de zwangerschap O_o
“Wanneer kom je voor de cam?”
“Waar is Faith dan?”
“Ik zie het niet zo goed?”
“Hebben ze Faith even uit de couveuse gehaald of….”

Ik werd er bijna gek van :O!? Maar het ging mijzelf goed af , om niet terug te smsen, niet IEDERE keer in ieder geval. Ik liet haar wel precies de voedingstijden weten en ik ging exta in de spot van de cam zitten en ook echt zwaaien en Faith zo vasthouden dat je haar SUPERgoed kon zien op de cam. Dan kreeg ik smsjes als:
“Dit was echt mooi”
“Mooi om te zien”
“Hoe bevalt borstvoeding?”

Voor de rest was alles nogal onduidelijk voor mij. Ik wist waarvoor ik 48 uur na moest blijven in het ziekenhuis… ik wist ook dat Faith niet naar huis kon op maandag/dinsdag omdat ze slechter at. Ze vertelden mij dat baby’s wel es misselijk uit de buik van een mama konden komen. En Faith wilde opeens de tiet niet meer, de fles vond ze niks en zelfs de sonde niet. Ze spuugde alles uit. Daar werd ik ook niet beter op. Heel vaak, achter het gordijn (want iedereen heef privacy) smeekte ik Faith om te eten, zodat mama en Faith vlug naar huis konden, waar het leuker zou zijn dan hier…

http://pics.livejournal.com/mum_interrupted/pic/000310zd/s320x240

http://pics.livejournal.com/mum_interrupted/pic/000383bq/s320x240

En gek genoeg gebeurde het ook snel :relieved: Dat ze weer gretig aan de tiet hing, want ik wilde ECHT geen flesvoeding geven. En de melk in mijn borst kwam ook steeds beter op gang. Ik heb wel iedere keer liggen kolven, voor het geval dat. En ik snap nu ook wat mijn moeder vroeger altijd bedoelde :stuck_out_tongue: Je lijkt net een koe. Niels vond het fascinerend om te zien…dat koeien apparaat en hoe mijn tieten zo werden leeggepompt. Maar soms was het echt nodig, ook al had ik Faith net eten gegeven, maar soms is je borst zooo proppevol dat je MOET kolven, want mijn tieten leken net bakstenen. Niet meer menselijk >_<*

Een leuke gay-achtige verpleegkundige die noemde mij ook op een gegeven moment Pamela Anderson ^.^ en vaak kwam hij controleren als ik net borstvoeding zat te geven en zei hij: “Wat zit je er weer ELEGANT erbij” (had ik net mijn beide borsten bloot met Faith eraan xD We hebben ons kapot gelachen met die leuke gay verpleegkundige =D

Ik had ook besloten om Niels heel veel dingen met Fa ith te laten doen. Ik bedoel, ik was daar 24/7 en hij alleen maar een paar uur enzo. Dus ik wilde het contact tussen Niels en Faith voortzetten. En het ging ons beiden heel goed af! Stond ook zo lief in de reportage. Iedere keer van: “Faith is verzorgd door mama EN papa” en er kwamen ook de dingen in te staan dat het goed is gegaan en bladiebla… En het ging ook erg goed. Eindelijk de voeding, het badderen met Faith, iedere keer voor de voeding temperaturen, verschonen en wegen ging goed. En zo begon ik het minder erg te vinden (natuurlijk wilde ik naar huis)

http://pics.livejournal.com/mum_interrupted/pic/0002s894/s320x240

http://pics.livejournal.com/mum_interrupted/pic/0002y3eh/s320x240

Faith kwam dus vlug in een gewoon bedje te liggen. Ze heeft, volgens mij, maar 2 hele dagen in de couveuse gelegen. Dus in het gewone bedje had ze geen slangetjes e.d. meer en ook geen sonde meer. Al die slangetjes en appartuurtjes mocht ik mee naar huis nemen, als het zover zou zijn :grinning: (en die heb ik inderdaad hier nog liggen) Alleen had Faith (en NU nog) moeite om op temperatuur te blijven, dus deden we ook veel met kruiken, daar in het ziekenhuis, maar we zagen haar echt goed groeien, in gewicht. Ook een hele geruststelling!

http://pics.livejournal.com/mum_interrupted/pic/0003khhx/s320x240

http://pics.livejournal.com/mum_interrupted/pic/00046te3/s320x240

Er werd menigmaal door de verpleging gezegd dat het nu niet lang meer zou duren, voor het einde van de week zou ik thuis zijn. Dus ik wachten, maar hopen niet, want dan kom je soms bedrogen uit. Ik heb me ook niet meer op een datum of dag vastgepint, want je weet het gewoon niet. Alles hing af van de hogere doktoren en de kinderarts etc…

En die kwam….

Die kwam op donderdag, afgelopen donderdag…. Toen waren de ouders van Niels er ook. En die kwamen Faith checken en met ons praten over Faith, wat zij hebben gedaan, wat zij hebben gecontroleerd en wat zij nu nog zouden doen. Faith hield zich overal heel erg groot. Die hele week hoorde ik dat Faith nooit echt huilde, ook niet met hiel-prikjes en bloedafnames. Ze is gewoon dood-stil… Ze heeft zich wel, in het ziekenhuis paar keer uit zichzelf gemeld!!! >> Moet ook! >> om te eten , dat zij honger heeft. En ik vond het helemaal geweldig dat zij zichzelf meldde omdat ze honger had.

Anyway…

Die donderdag kwam de kinderarts vanachter de balie EINDELIJK terug! Met allebei de duimen omhoog en dat betekende dat ik met Faith naar huis kon! Gelukkig ook maar! Want ikzelf werd deze dag eigenlijk naar huis “geschopt” want er was een BABY-BOOM en voor mij was er geen “plaats” meer in het ziekenhuis. En ik was al veel eerder ‘beter’ en ‘genezen’ van de infectie, dus heb ik blij mogen zijn om gewoon in het ziekenhuis te mogen blijven. Maar jah, nu kon ik toch, diezelfde donderdag MET mijn eigen kindje naar huis!

Maar je bent er natuurlijk nog niet helemaal :stuck_out_tongue: We legden Faith terug in het bedje, want ik had een ONTSLAG-gesprek onder op verdieping 2. Daarna moesten we terug voor het ONTSLAG-gesprek op verdieping 14, op de couveuse afdeling. En de ouders van Niels maar wachten en wachten in de auto. En Niels en ik kregen, weet ik hoeveel, boekjes en informatie mee in de tas… en EINDELIJK konden we Faith aankleden en ik wist precies wat ze aan kreeg. Ik had het panter-pakje extra meegenomen, lekker warm. <33 en ik zelf had een panterjurkje aan, die dag.

http://pics.livejournal.com/mum_interrupted/pic/000a157d/s320x240

We zijn nog langs verschillende dokters geweest, die mij ook feliciteerden en het knap vonden hoe mijn bevalling is verlopen en we gingen ook langs de gyneacologie, want die mensen waren ook altijd lief en leuk voor ons en jah, Niels die kan makkelijk contact met mensen leggen en heeft veel lol gehad in’t ziekenhuis. Daarna gingen we met de liften HELEMAAL naar benee… op weg naar de parkeergarage…. Op weg naar huis

En we knepen hem allebei een beetje! Gek hé. Eerst liggen schreeuwen dat je hier niet wil blijven. Maar ik heb in ’t ziekenhuis heeeeeeeeeel veel dingen geleerd!!! Dat heb ik hun ook verteld! En nu knijp ik hem omdat ik naar huis moet met m’n kindje :relieved: Rare bedoening :stuck_out_tongue_closed_eyes:

http://pics.livejournal.com/mum_interrupted/pic/000b91r5/s640x480

++++++++++++++++++++++++++++
AL 6 DAAGJES THUIS NA HET ZIEKENHUIS TOEN
++++++++++++++++++++++++++++++

Donderdag: Wat zijn we blij om thuis te zijn. Afgelopen donderdag opgehaald geworden door de ouders van Niels. We knepen ‘m echt, om naar huis te gaan. Sommige verpleegkundigen ga ik ook echt missen.

Toen ik thuis was wilde ik het liefst Faith ergens “dumpen” want ik kreeg een aanval van opruimen. Ik wilde bijna gaan schelden, want het leek echt een teringzooi! Maar wat verwachtte ik eigenlijk? Niels was zo lang als hij mocht en kon bij ons in het ziekenhuis, van ’s ochtends tot ’s avonds laat en dan “verwachtte” ik dat hij thuis ook nog wat ging doen? Arme schat heeft ook paar nachten op de bank geslapen en niet meer in bed. De moeder van Niels die zei dat ik lekker moest uitrusten en me klaar moest maken om Faith te voeden.

Niels kwam ietsje later dan ons, hij was op de fiets. Van Kerkrade naar Heerlen ziekenhuis en weer terug. Want Ribanna & Remco moesten ook weer werken en konden ze Niels niet de hele tijd op en neer brengen…

Alle spulletjes hadden we mee, alle cadeautjes, cadeau’s en we hadden er nog meer “te goed” die we konden uitpakken. Van de ouders van Niels en bekenden uit de richting van Ridderkerk. Deze cadeau’s heb ik opgestapeld op onze vensterbank (en nu nog steeds) Ook alle kaartjes. En daarvoor wil ik heel veel mensen bedanken, voor kaartjes, cadeautjes e.d. Terwijl Niels TOCH de kraamhulp belde en allerlei andere dingen regelde was ik bij Faith. Ouders van Niels die gingen die dag toch weer naar huis, ofcourse.

Kraamhulp kwam zelfs dezelfde dag nog ffe langs, om kennis te maken en naar Faith te kijken en uitleg en informatie te geven EN ik heb eerlijk gezegd wat ik van Kraamhulp “denk” te vinden, ook uit verhalen van anderen. De mevrouw had uit zitten rekenen hoeveel uur ik nog “recht” zou hebben op Kraamhulp en dat waren er 19 , verdeeld over 3 dagen.

Vrijdag: De nacht ging heel erg goed. En de mevrouw van Kraamhulp was heel aardig. Ze was echt bezig met mij en Faith en dus niet met het huishouden e.d. Gelukkig, want daar houd ik helemaal niet van ^.^ Ja, ze vertelde mij dat ze bepaalde “taken” MOESTEN doen, via de Meander Groep en dat zouden de Wc en Badkamer zijn. Maar dat komt ook omdat ze meestal mensen met “uitgescheurde kutten” verwachten (om het zo maar even te zeggen) en dan moeten Wc en Badkamer zeer hygiënisch zijn vanwege infectie-gevaar. Maar dat was bij mij niet het geval… Kraamhulp zou iedere ochtend om 08.30 komen, tot een uur of 15.00/16.00. Stiekem zag ik er wel wat tegenop, want wat moet je die vrouw nu laten doen dan??? Als ze es niet bezig was met Faith e.d.

Maar gek genoeg ging alles vlugger dan ik dacht en was de mevrouw weer weg. Ze vertelde ons, dat we vooral onze eigen intuïtie moesten volgen en doen wat wij dachten dat het beste was. Vooral ons niet op laten houden door “anderen” die “denken” dat ze het beter weten. En ik mocht heus wel al meteen naar buiten, maar dan niet VOLOP in de race, natuurlijk. EN… zorgen dat Faith wel heel goed ingepakt zou zijn als ze ook naar buiten zou mee gaan.

Ik hield ook meteen een dagboekje bij, wanneer ze poept(e), plast(e), spuug(de) en wat haar temperatuur was. Want vooral dat laatste moeten we nog even in de gaten houden

Maar het ging eigenlijk wel heel erg goed zo. En daar was ik trots op. Alleen, zonder echt te merken, heb ik mijzelf een beetje weggecijfert. En dat was niet echt goed, want….

Zaterdag: In de nacht van vrijdag op zaterdag had ik het ECHT niet meer… Ik weet zelfs niet waarom. Ik durf het bijna hier niet neer te pennen, maar ik schaam mij er niet voor. Heel veel mensen denken het, en ik heb het hardop gezegd. Alleen, Niels was ook erg geschrokken en heeft er met de Kraamhulp over gesproken >> waarop ik op mijn beurt van SCHROK! >> want, waarom zou je dat zeggen!?? Kom ik nogal leuk over. Nou, Faith is zo’n lief, rustig kind, maar in die nacht niet. Ik maar vanalles geprobeert, maar ’t monstertje bleef huilen en huilen! Ik in PANIEK!!! Dit heb ik niet onder controle! Wat MOET je!? Wat wil je? Je wilt niet de tiet, je wilt niet dit, dat, je wilt niks! En toen heb ik Niels bepaalde dingen laten doen en ging hij een warme kruik halen en floepte mij eruit: “Als je nou niet je kop houd Faith DUW IK EEN KUSSEN OP JE!”……………………………………………………

Stilte

“ruzie” met Niels. Ik die schreeuwde: “Hoe kan ik nou 4 kinderen willen! Ik hoef er geen meer! Wat MOET ze! Wat moet Faith nou!?” en Niels: “Nou, wat mij betreft blijft het ook maar bij 1 kind!!!” en weg was Niels. Paniek sloeg toe, middenin de nacht en ik ging huilen……”Sorry Faith, het spijt me heel erg! Mama bedoelt het niet zo!? Echt stom wat mama net zei, maar wat is er dan!?”

En Niels kwam terug en nam me in z’n armen en ik vertelde hem dat ik ook niet wist waar dit vandaan kwam. “Ik word inderdaad gek. De uitwerking van de hele zwangerschap komt in een klap terug…. Wat ze ons hebben geflikt, wat ze hebben gedaan, mijn moeder, de kanker, alles. Wordt ik echt gek? En natuurlijk wil ik echt meerdere kinderen, ik zei net al sorry tegen Faith. Ik bedoelde het ECHT niet zo, maar ik raak nog steeds in paniek als ze huilt, want…ze huilt normaal NOOIT, tot nu toe”

Niels en ik hebben het ook weer goedgemaakt. Maar hij verteld dit dus aan de Kraamhulp toen ik onder de douche stond. Later heb ik er met de vrouw ook over liggen praten. Die vond het een hele nare, enge uitspraak, maar vertelde mij dat ik niet de enigste moeder was die zoiets heeft gezegd en DAAROM moet je rust nemen! Daarom moet je jezelf ook tijd en rust gunnen en een middagdutje doen, want anders wordt je inderdaad gek. Ik was zo blij dat ze me echt niet voor gek versleet O_o* Maar ik schaamde me wel.

Het was zaterdag en dat was de laatste dag van de Kraamzorg en heel gek, ik ging de vrouw missen, maar ik zag dat zij er ook moeite mee had, i guess! Ze gaf Faith de hele tijd kusjes en ze moest zelfs eerder weg, want Kraamhulp was voor die dag ingekort. Ze moest nog bij andere families op bezoek. Niels, Faith en ik zwaaiden haar uit. Dat was ook de 2e keer dat Faith (1e keer echt bewust) naar buiten is geweest, in de kinderwagen =D We hebben echt een stukje gelopen, ook voor mijzelf en mijn conditie. Maar ik merk het wel hoor. Wat een blubberbenen heb ik toch, wat een rubbere spieren die mij niet eens op de been kunnen houden. (terwijl ik een ervaren krantenbezorgster ben geweest!! Lopen lopen lopen)

Als puntje bij paaltje komt heb ik toch genoten van dat beetje Kraamhulp, maar dat kwam ook omdat we zo goed met de vrouw konden praten en ik kon haar alles vragen en zij vertelde mij wat ze in haar carrière allemaal es is tegengekomen, zoals druggebruikende ouders, die drugs voor hun pasgeboren baby’s, kinderen e.d. deden gebruiken en dat soort verhalen allemaal O_O*!

Zondag: Deden we eigenlijk helemaal niks. Lekker in de pyama rondzitten. Eerst gedoucht e.d. En ik houd me nog steeds een beetje vast aan de ziekenhuis tijden als ik Faith moet voeden. Dat betekent dat ik 2x in de nacht op moet staan. Naja, ik voed haar om 23.30uur, 02.30uur en 05.30uur. Maar we merken al dat dit aan het afwijken is, want mevrouwtje meldt zich inderdaad ook helemaal vanzelf. En ook laten we haar soms gewoon in bed liggen mieren en piepen e.d. maar dat betekent dan gewoon niks, want na dat korte mieren en piepen is ze weer stil in slaap. Ja, dat akkefietje van de nacht ervoor… Pfff… nee. We hebben ook gemerkt dat ze echt op lichaamscontact is ingesteld. Dus je moet haar gewoon wel es bij haar pakken en gewoon op je blote borst leggen of gewoon echt met haar knuffelen en dan is het goed, stop je haar weer in bed en that’s it. Heel af en toe, als Faith uitschieters heeft met huilen, raak ikke natuurlijk weer in paniek.

Merk al dat ik weer zo’n domme vragen stel als: “Voelt ze zich wel goed? Is er echt niks aan de hand? Heb ik haar te hardhandig vastgepakt?” en Niels die mij dan geruststeld en dat je baby’s ook gewoon es moet laten huilen, maar vooral in de nacht is het gewoon echt eng. Als ze dan huilt, dan denk ik dat de HELE buurt mee kan genieten,want iedereen ligt dan te pitten en dat hun dan boos zijn op mij, of dat we dan geklop kunnen verwachten, maar GOD, tis nog maar zo’n hummeltje, maar ik heb ook geen zin in boze buren, snappie…

En ik weet eigenlijk niet waarom het mij “interesseert” ofzo…wat “anderen” wel niet denken. Ik bedoel, jeetje, heb een kindje, die geluiden maakt, dus sow what. Maar het is allemaal nog wennen en erg nieuw, net zoals die dementie, die ik niet kan plaatsen :S

Onze overburen zijn ook wezen kijken. Meteen Faith bij een van hun op de schoot gelegd ^.^ is wel grappig om te zien. Iedereen vindt ’t zo’n teer poppetje en weet gewoon niet daarmee om te gaan. We hebben lekker geklets, uberlekkere taart gegeten en toen ging ieder weer z’n eigen weg…

Jep, de zondag was zoals bijna elke zondag, alleen luier en meer moe XD Nog niet eens zin en tijd gehad om de nieuwst gekochte films te kijken (die ook al een week of anderhalf hier liggen) xD

Maandag: Weer op stap gegaan met Faith, in de kinderwagen. Maar nu had ik me echt es opgetut! Lekker weer make-up op, zoveel als ik kon! Leuke kleertjes aan en mijn grote plateau-klompen aan de voeten. We hebben Faith aangegeven bij de huisarts van Niels, die hier dus om de hoek woont. Mijne woont daar te ver voor weg + ik ben niet PLUS verzekerd. Het is in ieder geval ook erg lekker om es eventjes iedere dag buiten te zijn. Gewoon om het op te bouwen en ook voor Faith. Ik heb er echt veel plezier in, Niels natuurlijk ook. Als kers-verse ouders :relieved: Net zoals het badderen. Gewoon lekker om de dag in bad. En ik kan niet wachten om Faith mee onder de douche te nemen! De dokter zou trouwens op huis-bezoek komen, dus ik ben eens benieuwd…

En eindelijk hadden we de Geboorte-kaartjes gemaakt en ze opgestuurd. Dus ik ben eens benieuwd wanneer WIJ de kaartjes krijgen en wanneer de mensen onze kaartjes krijgen :grinning: Ik heb er ook 1 naar mijn ouders gestuurd, dus ik HOOP wat te horen. Is ook zo netjes

En toen had ik ook de drang om mijn moeder te mailen. Dus ik zei dat ook zo stiekem tegen Niels, maar Niels heeft me nooit van iets tegengehouden. En ook dit keer zei hij dat ik het gewoon moest doen. Ik wilde mijn moeder wat foto’s doorsturen van Faith, meer niet. En dat heb ik dan ook gedaan…

Dinsdag: Volgens mij is t hummeltje bang in de nacht… Ik weet wel dat Niels mij kan vermoorden en ik Faith. Ons altijd zo lief en stil meissie is un monster in de nacht die mij gek maakt. En ik wordt bang van mijzelf en ik wil haar gewoon laten liggen in bed en er niet meer naar om kijken!

En ik snap niks van mijn tieten…. Ze ‘”doen” het gewoon niet. Ofzo…. Zo noemde ik het dan. Ik heb echt in de nacht liggen huilen omdat Faith niks wilde en alleen bleef huilen. Ja, mijn rechtertepel, daar zitten kloven enzo, en het lijkt alsof ze die tepel ook echt niet meer wil… Maar jah, wie “wil” er ook een “kapotte” tepel….  Dus de nacht is alweer NIET geslaagd

Niels is echt veel nuchterder, maar het gekke is, als ik Faith ook bij hem op de borst leg, dan is ze echt stil, dus het is duidelijk wie ze “leuker” vind… maar PECH voor haar, want bij mij moet ze lekker melk halen, anders verhongerd ze maar >_<*

Het gekke is dat de dag(en) bij daglicht echt anders zijn. Dan is onze lieve Faith er weer. Misschien is ze echt bang ‘t ’s nachts, maar nu zelfs voor MIJ is de nacht echt ‘eng’ gewoon! Alles is blijkbaar wennen. En ik geef mijzelf ook niet eens de goede rust die ik nodig schijn te hebben…

We zijn deze dinsdag wel naar de buurvrouw geweest, ze was jarig :relieved: en Faith was heel lief op haar voedingskussen. En ze heeft niet eens un kick gegeven. Zelfs niet toen de kat op har sprong ^.^ (ik schrok me een aap joh)

http://94.100.124.30/1110500001-1110550000/1110534601-1110534700/1110534658_5_vkok.jpeg

http://94.100.119.241/1106200001-1106250000/1106236101-1106236200/1106236180_5_N8Gn.jpeg

http://94.100.124.11/1104300001-1104350000/1104300401-1104300500/1104300422_5_2lmY.jpeg

http://94.100.124.30/1103850001-1103900000/1103895801-1103895900/1103895844_5_2C4f.jpeg

Goed plan om het allemaal in één topic te zetten :slightly_smiling_face: Leuk om te lezen ook!

Aaahhww wat een schatje!!
Ik vind die foto’s van jullie met dat baby’tje zo leuk hè, jullie zo stoer en dan zo’n poppetje, echt gaaf mooi ^^

ahhhhh wat een schatje

Ahhw wat een schatje :grinning:

Naja precies wat @Merveille hierboven zegt eigenlijk =)

wat een mooi kindje heb je zeg. <3

Awwwww ^tot de duizendste!
Wat een mooi kindje! En zulke mooie foto’s!
Echt iets om trots op te zijn.
Vind jou en je vriend ook echt een snoezig stelletje zo ;p

aaaah wat een poeperd :smiling_face_with_three_hearts:

Mooi kindje!

Jij hebt echt een superlief kindje !
Echt, wat een dropje zeg!
Zeker die ene foto waar ze op lacht is echt verschrikkelijk schattig!

Oh heerlijk zo’n kleintje. Ik loop stage op een babygroep, en daar zijn ook zulke ukkies. Geweldig.

wat een poppetje (:
Trouwens echt mooi om te zien hoe trots jullie naar haar kijken!

wat een liefie! Leuke om te lezen :slightly_smiling_face:

Leuk om te lezen :slightly_smiling_face: En aw, jouw kindje is echt lief en ook een erg mooie naam <3

Wow, misschien lijkt het maar zo hoor, maar… ze is zo bruin in vergelijking met jullie :expressionless: is dat serieus zo of lijkt het nou maar zo?
Het viel me even op ;p