Spiraaltje

Excuses als hier al een topic over is, maar ik kon geen topic erover vinden.
Ik vroeg me af of er mensen waren met ervaring over het zetten en hebben van een spiraaltje?

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar heb wel ervaringen van anderen gehoord. De ene vind een spiraaltje enorm fijn, en de ander niet.
Een vriendin van me heeft een spiraaltje en heeft er helemaal geen last van, ze is erg blij dat ze 'm heeft. Maar iemand anders die ik ken heeft daartegenover weer enorm last ervan gehad en bij diegene is het spiraaltje zelfs naar buiten gekomen.
Lees je eerst goed in, zoek online naar ervaringen of vraag het in je omgeving na. Waarom wil je graag een spiraaltje?

Ik zou ook graag aan het spiraaltje willen, maar letterlijk iedereen in mijn omgeving die een spiraaltje had/heeft is er negatief over. Nu durf ik niet meer, haha.
En laatst las ik ook dat er 200 verkeerde spiraaltjes zijn geplaatst ofzo.

Misschien kan je erover praten met je huisarts?

Ik zou hier even over gaan praten met je huisarts. Die weet hier het meeste van en kan je ook adviseren over andere anticonceptiemiddelen, mocht je het spiraaltje toch niets vinden.

Ik heb een spiraaltje en ben er echt super blij mee maar ik hoor inderdaad heel veel verschillende verhalen zoals hierboven al wordt gezegd. Heb je specifieke vragen?

Ik ga over een maand een spiraaltje laten plaatsen. Duurt zo’n ingreep lang en klopt het dat je regels na een tijd stoppen? Ik had het ergens gelezen maar verschillende bronnen spreken elkaar tegen

Bij mij duurde de ingreep zo’n 5 minuutjes; het was zo gebeurd! En wat bedoel je met regels? Ik werd vanaf de eerste dag al meteen niet meer ongesteld (héél soms een dag een beetje) als dat is wat je ermee bedoeld :slightly_smiling_face:

Hoi! Ik heb sinds begin augustus 2016 een spiraaltje, jaydess (kleine versie van de mirena). Heb heel lang getwijfeld maar wil nu niets anders meer! Ingreep ging supergoed, duurde 5 minuutjes en was voorbij voor ik het wist, ik voelde écht waar niks (heb ook geen pijnstiller genomen). Die avond voelde ik lichte krampen maar dat is ook alles. Ben 21 trouwens :wink:

Sindsdien niet meer ongesteld geweest en geen last van acné. Succes!
Edit: hoorde trouwens ook alleen maar horrorverhalen maar heb het toch gedaan :slightly_smiling_face:

http://forum.girlscene.nl/forum/seks-zo/spiraaltje-328938.msg277455697.html#msg277455697

Ik heb de mijne afgelopen mei laten zetten, ben er super blij mee en nauwelijks pijn gehad tijdens zetten. De dokter had me van te voren helemaal uitgelegd hoe het in z’n werk ging, dus dat vond ik heel prettig. Ook dat ik elk moment stop kon zeggen als ik me niet prettig voelde (en dat hij hetzelfde zou doen als hij er geen vertrouwen in had) en dat ie me dan zou doorverwijzen naar een gynaecoloog. Achteraf zei hij dat ik me super goed had weten te ontspannen (focussen op m’n ademhaling) en dat het daardoor zo makkelijk ging.

Bedankt allemaal!
Ik heb al eens uitleg gekregen van de dokter maar ik wou even weten wat anderen ervan vonden (:

Ik heb zelf 2 jaar geleden een spiraaltje laten zetten bij de huisarts.
Het zetten zelf deed zeker pijn, dacht even dat ik van mijn stokje ging (heb ik nog nooit eerder gehad)
Schijnt dat als je het na een zwangerschap doet minder pijn doet omdat je baarmoederhals dan week is.

Vervolgens heb ik hem bijna een jaartje ingehad, maar voor mij was het geen goeie oplossing.
2 weken per maand erge buikpijn, erger dan ongesteld zijn.
Zelf had ik constant het gevoel dat die niet goed zat tijdens de seks voelde ik het ook en mijn vriend ook.
De gynaecoloog zei dat die wel goed zat. Na bijna een jaar was ik er zo klaar mee dat ik hem er uit heb laten halen en weer aan de pil ben gegaan.

Ik heb een spiraaltje
Een hormoonspiraaltje
Ik ben wel tevreden. Ik heb sindsdien wel pijn klachten maar ik denk nu achteraf dat die komen door een andere verandering want ik heb nu al een paar maanden die pijn niet meer.

Ik heb nu bijna 4 jaar mirena-spiraal. Het plaatsen echt ontzettend pijnlijk bij mij en lukte door de huisarts niet. Daarna doorverwezen naar de gynaecoloog en die heeft m geplaatst.

Eerste weken wat krampjes en bloedverlies, daarna nooit meer bloedverlies gehad en ook geen krampen. Voor mij is het echt een ideale oplossing!

Same

Op het youtubekanaal van Britt Scholte is net een video geplaatst over het spiraaltje. Hierin legt een sense arts ook van alles uit etc. Misschien interessant om te kijken!

Ik heb een spiraaltje.

Eerst bij huisarts, die me ontzettend pijn deed want het lukte hem niet. Doorverwezen naar de gyneacoloog die hem wel gelijk kon zetten. Aantal weken later echo gehad, zat die niet goed, moest die eruit en weer opnieuw geplaatst worden :hammer: Zit sindsdien wel goed gelukkig.

Moet zeggen, het bevalt wel dat ik niet ongesteld wordt, maar het allerliefst zou ik zonder spiraal/pil etc. willen, met een normale cyclus en geen hopen hormonen. Maar dat zit er niet in met mijn pijntjes, noem maar op.

Van wat ik hier lees en mijn eigen ervaring, raad ik iedereen aan een spiraaltje NIET door de huisarts te laten zetten, maar gelijk bij de gyneacoloog.

Of het de huisarts wel of niet lukt, ligt ook aan hoe goed jij je kan ontspannen (en als jij heel gespannen bent, doet het inderdaad veel pijn). Mijn ervaring bij m’n huisarts was perfect, was binnen 10 minuten gepiept. En iedereen om mij heen heeft haar spiraaltje ook gewoon bij de huisarts laten zetten zonder problemen (behalve natuurlijk beetje pijn).

Het is vrij bekend dat huisartsen vaak veel minder ervaring hebben met dergelijke handelingen dan specialisten.

Ik heb een spiraaltje, nu voor iets meer dan een jaar. Heb daarvoor gekozen omdat ik door mijn pil heen (zelfs in de eerste week na mijn stopweek!) ongesteld bleef worden en dus sowieso naar een andere pil over had gemoeten.

Omdat ik altijd veel buik-, hoofd- en rugpijn heb als ik ongesteld ben, en omdat ik soms vergeetachtig kan zijn en niet m’n pil per ongeluk wou vergeten, kwam een hormoonspiraaltje ter sprake bij de huisarts. Die geeft veel kleinere hoeveelheden hormoon af dan er in een pil zitten, want het hoeft niet m’n hele lijf door voor het op de goede plek komt. Dat vond ik ook wel een fijne gedachte :slightly_smiling_face: Verder is het ook wel lekker dat ik er de komende 5 jaar niet over hoef na te denken!

Het zetten deed bij mij helaas erg veel pijn, maar ik denk dat ik gewoon pech gehad heb! Ik heb namelijk ook genoeg verhalen gehoord van mensen die geen of weinig last hadden van het zetten van hun spiraaltje :slightly_smiling_face: Ik ben er erg tevreden mee! Af en toe ben ik nog wel ongesteld, maar dat is dan maar 1 of 2 dagen, of het is zelfs alleen maar 1 dag een paar druppels bloedverlies.

Lees je goed in zou ik zeggen, en ga eens langs bij je huisarts, dan kan je het ook met hem of haar bespreken. Mocht je een mannelijke huisarts hebben en liever met een vrouw hierover praten, kun je dit vaak ook wel aangeven en dan soms met een assistent praten of met een vrouwelijke huisarts als die bij de huisartspraktijk werkt waar je zit.