SOS. Ik krijg mijn haar niet meer lichter..

Hallo dames,

Van mijzelf heb ik erg lichtblond haar. Ik heb dit donkerbruin geverfd (het ging uit met mijn ex en ik vond het tijd voor een make-over :stuck_out_tongue: ) Het staat mij erg goed, en ik deed het steeds donkerder, tot het nu bijna zwart is. (Donkerbruin, oogt zwart). Maar (!!) nu wil ik het erg graag weer lichter… Op zn minst lichtbruin/donkerblond… Ik wordt helemaal gek van de uitgroei die na 2 weken al erg duidelijk is bij mij, want mijn haar groeit als kool… En elke 4 weken maar weer verven…

Nou kan ik natuurlijk gaan ontkleuren, dit zelf doen is geen optie, dat pakt altijd verkeerd uit. Nu heb ik er met mijn kapster over gepraat, zij wil niet mijn haar ontkleuren, en zegt dat ik hier niet mee bezig moet omdat mijn haar erg dun is, en het kapot zal gaan daarvan… Zij raadde mij aan met head&shoulders te gaan wassen. Dit doe ik nu dus al weken lang… Om de dag was ik het met head&shoulders en laat ik het minstens 2 minuten er in zitten, ook neem ik regelmatig een head&shoulders haarmasker (dan laat ik het dus 15 min in zitten).

Mijn haar leek een beetje faal te worden, maar niet lichter! Ik heb dus verf gekocht, dat zo’n 4 a 5 bruintinten lichter was… Nee hoor, mijn haar is weer net zo donker, behalve de ong 1 cm uitgroei die een beetje roodachtig bruin is geworden… Helemaal laten uitgroeien zie ik niet als optie, wanneer ik 4 weken al wacht, lijkt het alsof er een kale plek komt, zo lichtblond is mijn eigen haar, zo donker is de rest nu… En om er nou een jaar als stinkdier bij de lopen zie ik ook niet zitten…

HELP… Iemand een idee? Ik heb het complete internet al binnenstebuiten gekeerd…

Hmm lastig, heb momenteel ook problemen om de haarverf uit mijn haar te krijgen, wil mijn eigen kleur ook terug, maar het verschilt niet zoveel als bij jou.
Met wat heb je geverfd? Een kleurspoeling of permanent? Met permanent zal het er natuurlijk nooit van zichzelf uitgaan. Misschien kan je in stapjes je haar terug lichter maken? Als je het bleekt, het heel kort stap voor stap te doen?

Haha dat eeuwige haarverf is toch altijd een probleem :’)

Nou ik zou het niet weten. ik had mijn haar namelijk 2 weken terug ook nog eh donker kersen rood van (schwarzkopf) dat oogt ook pikzwart. ik heb het eerst door vriendinnen helemaal laten blonderen (niet alleen highlights mijn hele haar met dat blauwe spul) toen was het oranje… daarna met syoss lightner ofzo de lichtste 2 pakjes omdat ik dat ik lang haar heb er in gedaan toen was het licht oranje met mijn onderlaag pornoblond. toen heb ik het donkerblond geverfd wat niet pakte dus had ik uiteindelijk een mooie oranje kleur die eigenlijk iedereen zelfs mooi vond. maar ik dus niet.

ik ben toen mijn haar de week erna weeeeer gaan blonderen helemaal toen was het echt heeeeel licht met fel oranje erdoor. toen heb ik er middenblond van palette overheen gegeooit. resultaat ik heb het nu mooi midden/donker blond. en ben het kleuren zat er moest 8 cm van mijn haar af… ik laat mijn eigen haarkleur er n u gewoon doorkomen omdat ik het lang wil laten groeien weer en dat het beste is + ik ga msm tabletten gebruiken ze zeggen dat dat de haargroei stimuleerd ben benieuwd. maar dus,

haar lichter? dat word knippen.
of lelijk haar met een uitgroei.
ik zou het donker laten. wil je het echt niet? dan naar de kapper ronde 50/100 euro kunnen ze jouw in een kapsalon mooi blond maken (was mij te duur, ben ondertussen nog zoveel kwijt mss maar toch) maar dan zit je wel een paar uur…

Gaat niet lukken, vergeet het maar!!

Ik slik zelf per dag zo’n 3000 mg Bio MSM van Pharma nord en het enige wat ik gemerkt hebt is dat ik een deel vam mijn oude kastantjebruine haarkleur weer terug gekregen hebt. Voor alle duidelijkheid MSM is eigenlijk bedoeld voor gewrichtsklachten, maar omdat er zwavel inzit heeft dat een gunstig effect op je haarstruktuur omdat haren bestaan uit keratine.

Lees dit maar eens…
Bron "Haarweb.nl

MSM staat voor methylsulfonylmethaan of DMSO2. Het is een variant op dimethylsulfoxide of DMSO, een oplosmiddel dat chemische middelen door de huid het lichaam in kan transporteren. Volgens sommigen is MSM bijzonder goed voor het menselijk lichaam, en kan het ernstige ziektes als kanker en diabetes voorkomen. Op haarforums wordt geclaimd dat het de groei van haar en nagels stimuleert. Het middel is echter zeer omstreden: de werking is niet bewezen.

Wil je echt je haargroei stimuleren dan zul je toch de echt bewezen middelen zoals Minoxidil of Proscar 5 mg moeten gebruiken.
Voedingssupplementen zorgen bij concequent gebruik wel voor een betere haarstuktuur, maar laten ja haar echt niet sneller groeien en voorkomen ook geen natuurlijke haaruitval!

ik heb hetzelfde gedaan als jij nu doet ;p

ik had super licht blond haar en had het donkergeverft. na 2 week vond ik dit niet meer mooi en heb ik er bij de kapper bij ons in de buurt speciaal middel in laten gooien. Iets wat de verf uit je haar haalt maar het niet ontkleurt. Toen had het een beetje oranje gloed en hebben ze er heel veel hightlight in gezet en nu is het weer blonder :slightly_smiling_face: binnekort nog een keer hightlights en dan heb ik als het goed is me eigen haarkleur weer terug!

in zou eens gaan rond vragen bij jou in de buurt.
btw als je wilt weten hoe het spul heet moet je het maar even vragen want de kapster is mijn overbuurmeisje :slightly_smiling_face:

x

Even laten uitgroeien en leuke haarlintjes indoen en dan een Emme Watson coupe ? :slightly_smiling_face:

Citroen?

Ik heb een kleeein beetje hetzelfde probleem, wat mij is aangeraden door zo’n beautyspecialiste ofzo is om head& shoulders shampoo 1 uur (!!) in te laten trekken, en dat om de 2/3 dagen. Dit zou als het goed is op zn minst een klein beetje moeten helpen?
(:

WOW ik was dit topic kwijt. Langleve google!
Maare, een uur in laten die head en shoulders had ik nog niet geprobeerd!! Ik doe een kwartier… Het is nu wel ietsieeee vager.

Ik had Chocolate fusion (?) van Syoss er steeds in. Nu had ik laatst uitgroei en heb ik midden/kastanje(?) bruin volgens mij van Syoss erin gedaan, de uitgroei is nu beetje donkerblond/rood en de onderkant was al ietsieee vager door de head and shoulders, en is nu ook kleeeein beetje roodachtig getint.

Ik ga nu gewoon steeds dus de uitgroei middenbruin verven, dat wordt donkerblond/lichtbruin/roodachtig. Dat vind ik eerst wel prima :stuck_out_tongue:

Ah tis toch altijd wat… Ik had mijn haar ook van blond naar bruin geverfd. Dan wou ik terug naar blond, kreeg ik wel bruine uitgroei zeker. Dus een maand geleden terug bruin geverfd maar nu is dat blonde van ervoor er weer door aan het komen… Zucht.
Ik zou het in jouw plaats wel ontkleuren hoor. Rare kapper die je hebt als ze zegt dat je het gewoon met head and shoulders moet wassen… Maak eens een afspraak met een andere kapper zou ik zeggen.

nee komt omdat ik erg dun haar heb, en dat zal mijn haar helemaal kapot gaan maken

Hm, en je bent zeker dat ze het niet gewoon zegt omdat ze nu wel redelijk veel aan je verdient als je telkens terugkomt om je uitgroei te laten kleuren?
Dan is je enige optie laten uitgroeien, vrees ik.

nee want ik verf mijn haar zelf :stuck_out_tongue: Dus ze verdient nu niks aan mij. Ze zou juist veel verdienen in 1 keer aan mij (redelijk bedrag) als ze wel zou ontkleuren. Ik verf nu elke 4 weken uit een pakje.

Ik doe nu alleen middenbruin in mijn haar, dus mijn uitgroei donkerblond/roodachtig/lichtbruin? De uitgroei valt niet echt op… En als ik mijn haar die kleur straks helemaal heb kan ik blond er wel door doen.

Maar dat duurt een eeuwigheid :frowning_face:

Een vriendin van mij had haar lichtblonde lokken ook jarenlang een heel donkere kleur geverfd, totdat ze een jaar naar Japan zou gaan om daar naar school te gaan, waar het verboden is om je haar te verven. Ze heeft haar haar, dat iets tot op haar schouders viel, in één jaar grotendeels uit laten groeien (het zag er niet uit, daar niet van) en toen de punten uiteindelijk wel gebleekt en die in haar natuurlijke haarkleur laten verven zodat het niet op zou vallen.
Ik denk dat dit ook voor jou de enige optie zal zijn, als ik eerlijk ben. Het is ófwel uit laten groeien en voor aap lopen ófwel je haar laten bleken, maar als dat niet mogelijk is, is dat dus geen optie. Ik weet niet hoe lang je haar is, maar als je het enigszins korter knipt; zal het natuurlijk ook alweer een stuk sneller gaan dan wanneer je het lang houdt.

Ik zou highlights doen! En dan steeds meer tot het licht is.

Er zit helaas niets boven op dan ontkleuren (bleken)…

Als kenner zeg ik: er zit niks anders op dan of je haar te ontkleuren of een color out te gebruiken.

Natuurlijk zijn er middeltjes als head&shoulders maar ik weet niet wat slechter is… 1x je haar ontkleuren of weken/maandenlang head&shoulders te gebruiken…

sorry maar beetje stom dat je lichtere verf eroverheen hebt gedaan.
het is zo donker dat het niet lichter kan worden nu en steeds verf eroverheen doen is nog veel slechter want je stapelt de verf nu als het ware op. en dus wordt het nog moeilijker om het lichter te maken.

de enige oplossing is ontkleuren en dan inkleuren met een spoeling maar laat dit door een kapper doen