Soort make-up

Wat voor soort make-up/cosmetica gebruik jij?
  • ‘Normale’ make-up.
  • Hypo-allergene make-up
  • pH neutrale make-up
  • Anders, zie reactie.

0 stemmers

Hoi hoi (:
Ik heb een contactallergie voor een conserveermiddel dat voornamelijk in cosmetica voorkomt. Hierdoor moet ik altijd speciale make-up gebruiken, omdat ik anders uitslag (lees: eczeem) in mijn gezicht krijg.
Als ik make-up gebruik, is dit daarom ook altijd hypo-allergeen en/of pH neutraal, zodat ik er minder last van krijg.

Dit maakt me eigenlijk best benieuwd naar wat voor soort make-up júllie eigenlijk gebruiken. Zijn er meer meiden die ook op bovengenoemde dingen moeten letten, of kopen jullie gewoon normale make-up van bijv. Kruidvat, Hema etc.?

Ik gebruik normale make-up, ben niet overgevoelig voor stoffen die daarin zitten.

ben volgens mij nergens overgevoelig voor. heb wel soms ineens een oogontsteking, maar das denk ik gewoon door slordig zijn met make-up lenen en in mijn ogen wrijven met vieze handen enzo.

Normale make-up.

Normale make-up. Ben niet allergisch

normale make-up,
ik ben niet allergisch

Misschien moet je eens op de blog kijken van kaya quintana, ze maakt ook youtubevideo’s. Die is voor heel veel dingen allergisch, misschien dat je daar wat aan hebt.

Anders, zie reactie → Ik krijg op de een of andere manier pijn aan mn ogen door goedkope mascara van bijvoorbeeld Essence. Dus ik koop altijd Maybelline/Max Factor/L’Oreal, dat soort dingen.

Gewoon normaal ik ben niet allergisch of over gevoelig of zoiets dus ik kan het gewoon hebben. :slightly_smiling_face:

ik gebruik normale make-up, maar wel dag-nacht-oogcreme, reiniginglotion, zonnebrand etc. van Clinique dat parfum vrij is en allergie getest :slightly_smiling_face:

Of gebruik alleen het nood zakelijke. Ik kan echt totaal niet tegen foundation of poeders. Dus ik ga ook niet de hele wereld afstruinen om perfecte te vinden. Mascara en oogschaduw, kan ik net hebben. Maybe is dat een idee? :slightly_smiling_face:

Misschien kun je beter wat duurdere merken uitproberen:
MAC, Clinique, Estee Lauder, enz.
Ga kijken bij de Douglas!
Xxxx. Succes!

ik gebruik normale make-up, de mascara’s van essence vind ik heel fijn
en ze zijn niet duur :slightly_smiling_face:

ik koop gewoon normale make-up.

Ik koop iets, omdat ik het goed vind. Niet omdat ik er niet tegen kan.

Ik dacht ook een tijdje last te hebben van make up (uiteindelijk bleek het mijn make-up verwijderaar te zijn !). Maar goed toen heb ik dus een aantal producten van clinique gekocht. Maar de make up van de Hema is ook erg goed als je hier last van hebt ! Dit heb ik gevraagt aan een schoonheidsspecialiste (omdat ik toen dus dacht alleen nog maar dure make up te kunnen kopen). Dat van de hema heeft ook bijna geen toegevoegde stoffen e.d. en heel veel mensen die last hebben van make up hebben dit niet bij de make up van de hema. Misschien een tip?

Ik ben ook allergisch voor bijna alle make-up, maar ik heb nu mascara enz van John van G daar krijg ik geen allergische reacties van! (:

Ik zal wel eens kijken! Dank je wel (:

John van G kan mijn huid ook hebben. Maar als ik er mascara van gebruik wordt mijn huid wel rood na het schoonmaken. Maar dat zal wel komen omdat mijn huid extreem gevoelig is.

Normale make-up, ik heb wel bij sommig haarspul (van die lotion bijvoorbeeld) dat ik er hoofdpijn van krijg.
Weetniet waardoor dat komt