Solomonica fotografie

hee allemaal
ik ben weer zo’n meisje die foto’s maakt en graag jullie mening wilt weten. :'D ik ben 14 jaar, en ik fotografeer nu al voor een jaartje ofzo… Najaa, reacties/tips/commentaar… doe maar wat je wilt. :]

http://i46.tinypic.com/f4l389.jpg

http://i49.tinypic.com/htf9rb.jpg

http://i47.tinypic.com/25tcocl.jpg

http://i50.tinypic.com/2j2ggwo.jpg

http://i46.tinypic.com/eja1a9.jpg

http://i47.tinypic.com/spgmqr.jpg

mijn hond :]

http://i47.tinypic.com/2pyvs7o.jpg

laat een reactie achter!
PS: ik had al eerder een foto-topic hierop, maar die gaf ik maar op want iedereen had negatief commentaar. :’]

hmm, ik vind ze een beetje donker en ze hebben niet echt wat. Maar waarom heb je dit topic om 2 uur 's nachts geopend?:stuck_out_tongue:

lieve hond

de derde en de laatste zijn leuk, de vierde heeft ook wel wat, blijf op je compositie letten en misschien enkel de kleuren wat bijwerken; beter laten uitkomen, want ik denk dat je de eerste twee foto’s nog knap zou kunnen maken, mits de juiste bewerking :slightly_smiling_face:

Je gebruikt telkens dezelfde filters etc.

ben het met die gene boven me eens. Veder zou ik eens meer uitdagingen proberen! Want er is niks zo leuk als grenzen verleggen!

Dat koffertje op de eerste foto heb ik ook! :flushed:
Lief is hij he?

Dat hondje is lief

De rest vind ik niet zo super, en de cross process bewerking van picnik begint ook een beetje saai te worden (foto 1 & 2?)

De eerste, let meer op de styling van alles. Er is te veel gezien en ook dingen die totaal geen nut hebben. Een stip op je hand, een leeg koffertje, vieze tenen, een of ander touwtje in je kruis, etc.
2. Leuke hyves profielfoto. Maar verder weer te druk, al die kettinkjes, je hebt niet een rustige achtergrond genomen maar je badkamer met een stuk douchehok en gordijn.
3. Schattige besjes, veel gedaan maar ach het is leuk voor je eigen portfolio. Alleen waarom is het midden scherp? Waarom niet het eerste bosje besjes, nu raak je de scherpte snel kwijt waardoor de foto nog saaier word. En de bewerking van een blauwe zweem heeft ook weinig nut. Dat zou ik pas doen als er ijs op staat en je een koelere sfeer wilt. Dit zou eerder een geel/oranje zweem moeten om een herfstsfeer te krijgen.
4. Geinig, maar te veel onscherpte om echt goed te weinig. En horizon had van mij iets lager gemogen. Zo interessant is al die lucht niet.
5. Uhm… tja… saaie compositie. En het lijkt te veel neergelegd, zomaar een rozenblaadje in het gras en dan zo’n blauwige druppel. En overbelicht trouwens.
6. Lieve hond, amar dat maakt het nog niet direct een goede foto. De bankbekleding is te druk en je hebt er te veel kleur uit weg gehaald.
7. Weer te gemaakt. En dit had beter gewerkt als je niet ook de spiegeling had gezien van een huis en bomen.

die eerste foto moet een zwerver meisje voorstellen, daarvan die vieze tenen hoor. x] en er zit wel iets in het koffertje maar dat kan je niet goed zien… het zijn dollars^^

Bedankt voor de tips allemaal! ik zal erop letten. :]

en ik heb het om 2 uur ‘s nachts geopend omdat ik in amerika woon, en dan het is er tijdverschil. :’]
ik ga straks meer foto’s plaatsen.

Ik ben een paar dagen geleden naar het strand geweest en heb foto’s gemaakt… mn vriendin heeft de foto’s van mij genomen, want ze wilde er niet op. x]

ik weet dat sommige overbewerkt zijn…

http://i45.tinypic.com/35n4mdy.jpg

niet op het strand genomen of course…

http://i45.tinypic.com/2v0et92.jpg

niet bewerkt…

http://i48.tinypic.com/2dqszno.jpg

http://i46.tinypic.com/1nza89.jpg

in de auto genomen…

http://i46.tinypic.com/20jgv11.jpg

heel erg bewerkt, i know i know… maar mn moeder vond m zo mooi voor in een fotoalbum :'3

http://i46.tinypic.com/dh6flz.jpg

http://i46.tinypic.com/b3lm5y.jpg

Reacties?

Hehe… ben ik weer… (over het zwervermeisje trouwens, maak het dan verder ook duidelijk dat ze zwerft, dat zie je er nu absoluut niet aan)

  1. Tja, die heb jij zelf niet gemaakt, dus dat is niet een foto van jou. (word bij ons heel erg afgestraft als je met een foto van jezelf komt) En je blik is precies het zelfde als op je eerste serie en bij de 6e foto in deze serie.
  2. Ja mooie kleuren in de lucht… Maar verder saai.
  3. Overbelicht, heel de zon is een witte vlek en zo ook de reflectie. Verder niet echt een spannend beeld.
  4. Wat is je hond ineens gegroeid? Tja, foto van een hond, verder is het saai. Slechte compositie, het onderwerp zo direct in het midden van het beeld werk iig niet bij deze foto. Er komt ineens een berg uit z’n rug gegroeid…
  5. Schuine horizon! Ff rechttrekken in photoshop… Reflectievlekken van je autoraam? Er gebeurd te weinig in het beeld. En jammer van de kabels.
  6. Werd je geinterviewd? Er hangt een kabel recht boven je hoofd en er is te veel lege ruimte boven. (oh en hetzelfde als bij 1, het is niet jou foto)
  7. Uhm… mja, een leeg strand. Er gebeurd te weinig om het voor mij als kijker boeiend te houden.

Wil je echt gaan fotografe worden of vind je het leuk om dit soort kiekjes te nemen? Ik heb nu nog niet het idee dat je speelt met wat je ziet. Compositie bijv. is vaak niet interessant in je foto’s. Speel meer, experimenteer! (en niet in bewerking!)

Sorry, maar ik vind de foto’s niet zo bijzonder. Ik scroll gelijk naar beneden.

Heel erg bedankt, aan jou tips ik veel! :] Ja ik zal erop letten om meer te experimenteren, ik heb ook een paar ideeen in mn hoofd… maar ik heb zoo veel huiswerk… :’] in ieder geval bedankt.