Socialer worden

ik wil graag wat socialer worden ik heb daar heel veel moeite mee omdat ik ben gepest en verlegen ben. Als mensen me eenmaal kennen weten ze ook dat ik echt verlegen ben maar ik vind het eng om contact te leggen. ik weet dat ik bijv met populaire mensen moet praten maar ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen kunnen jullie helpen
DANKJEWEL!

Heb je een vriendin met wie je leuke dingen kan doen?
Of met een groep mensen van school?
Als je eenmaal 1 iemand hebt, volgt er al snel meer.
En iemand via whatsapp of feesjboek uitnodigen om iets leuks te doen kan geen kwaad. Dat is juist gezellig.

ik denk dat je socialiteit hebt of niet. maar ik weet trouwens niet hoe erg je verlegenheid is, maar je hebt ook speciale kampen waar je kan leren over je verlegenheid heen te komen. voorderest zou je gewoon eens met mensen kunnen praten, over bijvoorbeeld school, denk dan aan moeilijke pwen, het hw, leraren etc. of je praat over muziek ofzo, sport, iets leuks dat is gebeurt etc.

Que? Sorry maar hier moest ik heel erg om lachen :’)

Situaties waarin gedwongen wordt met anderen om te gaan, hielpen in mijn geval(dat+assertiviteitstraining).
Zoals op school in groepjes werken.

[i]ik bedoel meer dat sommige mensen daar nou eenmaal meer aanleg voor hebben dan anderen. net als dat sommige mensen meer socialiteit nodig hebben dan anderen. er zijn mensen die bijna geen behoefte hebben aan socialiteit en hun vaardigheden daarin dus ook niet echt beoefenen. sommige mensen hebben wel veel socialiteit nodig en weten hoe ze er goed mee om moeten gaan. andere mensen willen ook socialiteit maar weten niet hoe je er mee om moet gaan, zoals de ts. zij vraagt hiermee om hulp hoe ze wel hiermee kan omgaan.

oke ik hoop dat je snapt wat ik bedoel hehe[/i]

volgens mij wel. en in elk geval begrijp je me en daar gaat het om.

Socialiseren is iets dat je wel degelijk kunt oefenen. Het is belangrijk dat je stapjes buiten je ‘comfort zone’ durft te zetten en dat je begint met kleine stapjes. Een ravijn steek je tenslotte ook niet in een stap over. Begroet eens een onbekende op straat. Haak in op wat vriendinnen of vrienden zeggen. Succes!

Persoonlijk zou ik het je niet aanraden om een onbekende op straat te begroeten. Hier kunnen nogal eens rare reacties (of geen!) reacties van komen, waar je dan alleen maar onzekerder van wordt.

Wat ik je wél aanraad is een bijbaantje zoeken. Zoek dan geen baantje als folder bezorgen, maar aardbeien plukken (dan ben je onder de mensen), of ga in een winkel helpen waarbij je klanten moet helpen. Hier word je ook een stuk socialer van.

Ik dacht dat je socailer wilde worden, ik klikte erop om te kijken wat het was, ik dacht misschien kranten verkopen op straat ik snaqpte ook niet waarom je dat wilt als je verlegen bent.

Maar goed dat zijn mijn gedachten, je wilt socialer worden? Dat vind ik ook moeilijk hoor! Maar misschien kun in andere topics kijken die hierover gemaakt zijn? Want volgens mij zijn wel meer van dit soort topics. Succes!

Je moet proberen lef te hebben en vaker mensen aan te spreken met gewoon een praatje over school, of iets in het nieuws bijvoorbeeld. Ik heb zelf op school in de brugklas een SOcialeVAardigheids training gedaan. Dat hielp mij om te weten hoe ik minder verlegen kon zijn, en in de derde ben ik al veel socialer geworden en nu vind ik mijzelf echt wel een sociaal mens, al heb ik soms zo mn eigenaardigheden.

Misschien hebben jullie op school iets als een socialevaardigheid training, of een assertiviteits cursus. Dit kan je bijvoorbeeld bespreken met je counselor of de maatschapelijk werker. Al is dat nu natuurlijk wel moeilijk omdat het vakantie is. Nu kan je misschien op internet zoeken of je wijk misschien in de vakantie activiteiten voor jongeren organiseert of misschien is er een soos, dan kan je daarheen gaan en proberen met mensen praatjes te maken.

Volgens mij had ze het niet over jouw reactie, maar over het woord ‘socailer’.

Oké Haha Oeps.

Oh wat vreselijk irritant als iemand schuin typt :’),
maar het is inderdaad zo dat je erop kan oefenen.

ik wil gewoon wat meer vriendinnen want mijn bff heeft me in de steek gelaten en nu ben ik bang om alleen te zijn want ik heb wel grote bek alles maar om vrienden te maken ben ik wat minder en ik wil dat graag kunnen want echt verlegen ben ik niet het is gewoon ik ben bang voor verkeerde reacties

Gewoon die ‘grote bek’ gebruiken, zorgen dat men je opmerkt. Als mensen weten wie je bent is het vaak ook minder eng om ze aan te spreken.

Misschien is het een goed idee om een wat minder ‘grote bek’ op te zetten. Ik vind persoonlijk meisjes die regelmatig een grote bek opzetten nou niet de leukste meisjes om mee bevriend te worden.

haha qq de ene zegt zet grote bek op de andere niet doen wat is het nou?

Je moet zorgen dat je opvalt zonder een grote bek

Oefen eerst met de mensen die je kent. Dat kan je vooral doen door interesse te tonen. Onthoud dus de dingen die ze zeggen. Als een kennis of familielid heeft gezegd ergens naar toe te graan, vraag dan hoe het is gegaan. Zelfde met verjaardagen, uitjes enzovoort. Maar ook de nare dingen. Sociaal word je vooral door interesse te tonen in je omgeving, door je betrokken te maken met de rest. Maar alleen jij kan dat zelf doen.

En een ‘grote bek opentrekken’ vind ik meer een extraverte eigenschap, heeft naar mijn mening niks met sociaal gedrag te maken. Sociaal ben je door betrokkenheid, niet door te zeggen wat je denkt.

mensen met een grote bek om niks vind ik juist hinderlijk dus gewoon normaal praten niet stoer gaan doen ofzo