Slechte huid (gezicht)

Hii!

De afgelopen tijd heb ik weer enorm veel last van een slechte huid. Ik heb het voornamelijk aan één kant van m’n gezicht dat er acne ontstaat en het lang duurt voordat weer weg is. Daarbij heb ik voor mijn gevoel geen ‘gladde’ huid. Je zal altijd wel wat oneffenheden hebben, maar het lijkt gewoon te onzuiver en daar zou ik graag wat aan willen doen, gezien het me op sommige dagen / momenten best onzeker maakt.

Hebben jullie hier tips voor? Bepaalde reiningsmiddelen of iets anders? Ik heb wel vaker wat middelen geprobeerd om mijn huid te reinigen, maar het was vaak niet heel effectief.

1 like

Hoi! Ik heb als eerst gezegd zelf echt geen verstand van acne etc, daarbuiten snap ik dat je je er onzeker over voelt (terwijl dat helemaal niet nodig is!).
Sinds kort heb ik ook wat last van oneffenheden, onzuiverheden… Ben zelf nu 18 & ik gebruikte eigenlijk nooit echt iets qua verzorging voor mijn huid buiten gezichtsreiniging voor mijn make-up.
Laatst heb ik de 3 stappen van clinique gekocht (ja, zo heet het! 3 stappen)! De minimale stappen die worden aangeraden voor de zuivering van de huid zijn reinigen, exfolieren & hydrateren.
Je krijgt dan dus die 3 stappen. Je kunt dit gewoon halen bij de douglas of ici paris. Je hebt verschillende cijfers, 1,2,3 & 4. Gebaseerd op je huidtype. Zelf heb ik 2, deze word ook aangeraden om mee te beginnen aangezien ze vanaf 3 wel wat zwaarder & harder voor de huid worden. Voor het pakketje betaal je nu zo een €30. Soms gebruik ik ook nog iets voor ervoor of als scrub, namelijk de garnier pure active 3 in 1. Hier zit salicyl zuur in wat heel goed is voor de vette & onzuivere huid!
Ik hoop dat je hier een beetje wat aan hebt… Natuurlijk is dit wel op mijn persoonlijke basis en heb ik er niet veel verstand van, dus kijk vooral wat past bij jou huid en experimenteer een beetje. En vergeet niet dat je mooi bent!!

2 likes

Ik zou eens kijken naar de producten van Paula’s Choice, die zijn erg goed (voor mij)

1 like

Ben onlangs aan een nieuwe, kleine skincare routine begonnen. Twee producten die ik hierbij gebruik zijn de Biodermal face wash en inderdaad een product van Paula’s choice. Ze werken goed bij mij!

1 like

Hoihoi,
Acne ligt ook veel samen met eten, zoals chocolade heeft daar veel mee te maken.
Misschien daar ook eens naar kijken.
Kwa huidverzorging kan ik je wel helpen, ben een schoonheidsspecialist.
Voordat je producten gaat kopen zou ik eerst eens kijken wat voor een huid je hebt.
Heb je een vette huid maar vochtarm. Of een gewone vette huid. Van daaruit kan je je skincare samen stellen.
Sws eerst een goede cleanser, dan een toner, voor een paar keer in de week een peeling/scrub en een moisturizer. Daarbij kan je ook serums gebruiken, die vaak meer gerichter werken.
Denk eel erbij, het is niet binnen 2 dagen weg. Soms moet je echt wel ene maand of 2 consequent proberen voordat je resultaat ziet. Dit niet natuurlijk doen als je een allergische reactie of dergelijke krijgt. Werkt niks of weet je niet hoe je erachter moet komen welke huid je hebt, zou ik echt aanraden om naar een schoonheidsspecialist te gaan. Vaak hebben ze behandelingen voor jeugd en jongeren die niet zo duur zijn en waar ze je bij helpen en uitleggen hoe je joun huid het beste kan verzorgen.
Hoop je hiermee een beetje te kunnen helpen en als je nog vragen heb stel ze maar😊

1 like

Het is nooit bewezen dat chocolade acné veroorzaakt. Sommige mensen merken wel verschil als ze hun zuivelgebruik verminderen.

Maar als je acné hormonaal is, dan maakt dit waarschijnlijk weinig uit.

Ik ging vaak naar de schoonheidsspecialiste vroeger maar voor mijn acné deed het weinig omdat het gewoon in de derde week van mijn cyclus altijd heftig is en de week daarna weer helemaal weg.

Sinds gebruik van Paula’s Choice BHA merk ik verschil.
(Maar het kan ook zijn dat ik in de twintig ben en het gewoon minder wordt)

De nieuwe onderzoeken laten wel degelijk zien dat chocolade een grote boosdoener is bij acne, ze zijn er alleen niet volledig overuit welke stof het precies is… Tuurlijk kan de acne ook hormonaal zijn maar dan zou ik eerst kijken of het met eten te maken hangt, dat kan je dan eerst uitsluiten en dan kan je kijken naar hormonaal, en daarbij goede skincare kan nooit kwaad.
Ik denk dat zij zelf nog in het begin zit om te kijken waar het vandaan komt. Tuurlijk als je jonger bent grote kans dat het puberteit is. Maar dan nog kan je kijken of je huid op andere dingen nog 1x zo erg reageert.
En schoonheidsspecialiste die gespecialiseerd zijn op acne kunnen daar gewoon veel makkelijker en sneller mee helpen om daar acher te komen en te helpen. Paula’s choice en the Ordinary helpen ook idd super goed!

Mwa, de puberteit ben ik inmiddels wel gepaseerd haha. Het komt ook een beetje in fases dat ik een goede huid heb en dat het dan weer een tijdje verslechtert. Heb wel bij mezelf gemerkt dat ongezond eten een invloed heeft, maar de laatste tijd doe ik dat al een stuk minder.

Het gaat grotendeels ook om het reinigen van de huid dat ik niet goed weet welke producten nou wel goed zijn / werken en welke niet.

Met de bovenstaande tips moet dat goedkomen!

Zeker. Ik ben zelf een tijdje geweest voor acné maar merkte geen enkel verschil.

Pas toen ik bepaalde andere dingen veranderde zag ik verschil. Maar het was wel altijd fijn en het verschilt natuurlijk per persoon

Chocolade was ook maar als voorbeeld bedoelt haha, bedoelde er meer mee dat eten een groot invloed heeft. En je hebt ook schoonheidsspecialiste die juist gespecialiseerd zijn is acne. Er zijn gelukkig zoveel mogelijkheden om hulp te zoeken bij acne! Je kan altijd doorzoeken naar het volgende als iets niet helpt.

Ik herken heel goed je struggles hierin, heb na mn 20e heel veel last gekregen van acne. Probeer er zelf nog steeds mee te dealen(rosacea en acne), maar wat goed kan helpen is: naar een dermatoloog gaan, je bloedwaardes testen of naar orthomoleculair therapeut te gaan, maar wat bij mij helpt is ook vooral rust vinden. Ik merk als ik iets rustiger ben en minder gestresst ik er minder last van heb. En natuurlijk gezond eten & goeie producten gebruiken. Probeer als je acne hebt overmatig scrubben te voorkomen.

1 like