slecht zien van dichtbij

ik heb het gevoel alsof ik me enorm aanstel maar ik begin naar mijn idee steeds slechter te zien van dichtbij
als ik me op iets wil focussen lijkt het alsof mn ogen scheel gaan staan waardoor ik dus niks meer zie, alles van dichtbij wordt ook steeds waziger. Heb ook steeds vaker last van hoofdpijn

Is dit een reden om bij de opticien langs te gaan?

Ja, natuurlijk. Het kan zijn dat je gewoon een positieve bril / lenzen nodig hebt. Of dat er iets anders aan de hand is, ik zou gewoon even langsgaan! Het kan sowieso geen kwaad.

Ik zou langsgaan voor de zekerheid.

als je van dichtbij niet goed kan zien kan een leesbril helpen

Ja, ik zou het doen! Je weet maar nooit.

Ah oke dan ga ik morgen maar gewoon even langs een opticien voor een afspraak!

M’n mams zegt steeds dat ik niet genoeg slaap maar dat wil ik dan liever wel even zeker weten want het is erg vervelend :’)

Oke deze opmerking vind ik een beetje nergens op slaan :’) Natuurlijk is het makkelijker als je gewoon goede ogen hebt, maar je zegt het nu net alsof het nodig hebben van een bril of lenzen echt een nare ziekte is ofzo haha

ik heb hele slechte ogen en ik vind het heel erg vervelend. ik kan zelfs met lenzen niet 100% zien dus ik snap de opmerking wel :stuck_out_tongue:.

Nouja ik draag ook lenzen, maar ik vind die opmerking echt onzin :stuck_out_tongue: En dat jij met lenzen nog niet goed ziet, is natuurlijk meer een uitzondering (hoe kan dat überhaupt?)…

ik denk dat je het moet lezen als dat het hebben van slechte ogen heel vervelend is. niet dat het dragen/nodig hebben van lenzen of een bril dat is. want het is eigenlijk toch ook niet iets leuks dat je slecht ziet? al is een bril of zijn lenzen zelf niet vervelend?

haha, het komt doordat ik zonder lenzen/bril ongeveer 3 tot 5% zie :’)… mn ogen zijn ZO slecht dat ik met bril maximaal 75/80% kan zien omdat de glazen te ver van mn hoofd staan en met lenzen 85/90% omdat ik gewoon zo slecht zie dat als de sterkte nog hoger wordt, ik weer onscherp zie. dit is blijkbaar mn max nu mn ogen zo slecht zijn. ik heb er in het dagelijkse leven best wel last van, maar ik ben het gewend.

Nou ik zou toch liever hebben dat m’n ogen gewoon goed zijn hoor :’)

Nou, ik vind het ook heel erg vervelend hoor :’)
Ik heb -6.25 en ik kan soms gewoon wel janken. Lenzen lukt me niet, dus loop met een bril.
Kan mijn bril gelukkig wel makkelijk combineren, maar daar houdt het ook bij op.
Ik kan alleen dingen lezen/zien wat gewoon dichterbij is dan 5 cm. (qua kleine letters op a4 voorbeeld)

Oke veel mensen zijn het niet met me eens :stuck_out_tongue: Maar ik snapte wel wat ze bedoelde hoor met haar opmerking, ik vond het alleen nogal overdreven klinken. Maargoed, tuurlijk hoop ik voor TS ook gewoon dat ze goede ogen heeft hoor, alleen het hebben van slechte ogen is geen wereldramp (en de meeste hebben niet zo vaak last van oogontstekingen e.d. haha, bij mij gaat alles gewoon perfect, net zoals bij iedereen die ik ken met lenzen of een bril).

ligt er ook aan of je -1 hebt of -7 , denk ik. maar fijn dat jij het niet zo ervaart :slightly_smiling_face:.

Jaa even langs de opticien.

Ik snap het wel. Ik draag lenzen en een bril en had het fijner gevonden als m’n ogen gewoon goed waren. Bovendien heb ik de laatste tijd nogal last van m’n ogen wanneer ik lenzen draag.

OT: ik denk dat je verziend bent. Maar dat kun je het beste laten meten bij de opticien. Bij specsavers en hans anders zijn de metingen sowieso gratis. Bij mij in ieder geval.

Kan denk ik in ieder geval geen kwaad om naar de opticien te gaan. Dat kan geheel vrijblijvend hoor, dan meten ze je ogen en vertellen zij je wat zij gemeten hebben. Dat zou je evt. ook nog bij nog een andere opticien kunnen laten doen, bij wijze van ‘second opinion’.

Nou ik heb een afwijking van -00,25 en -00,75 en een cilinderafwijking van 0,50 ofzo.
Een bril zou helpen, maar het probleem zit hem in mijn oogspieren, daardoor ga ik scheel kijken en daardoor zie ik niet goed.
Daarvoor moet ik naar de dokter en die moet me een doorverwijzing geven voor een specialist daarvoor…

^ Oh raar dat je een afwijking van min hebt en niet plus. Als je van dichtbij niet goed zou zien zou je namelijk een plus sterkte moeten hebben.