slecht in wi, toch wib?

heee!

ik zit nu in VWO 3, en ik ben van plan om profiel 3 (n&g) te gaan kiezen. je moet daarbij ook kiezen tussen wiskunde a of wiskunde b. ik vind zelf dat wiskunde b beter aansluit, en ik kan er ook veel meer studies mee. het probleem is alleen dat ik niet echt goed ben in wiskunde, om het zachtjes uit te drukken ( sta gemiddelde/afgerond een 5 ). daar komt dan wel bij dat ik dit jaar nog geen som heb gemaakt voor wiskunde (a).

maar bij het pw van de cos, tan en sin had ik wel een hoog cijfer, en ook voor dat pythagoras gedoe, dat is toch wiskunde b? voor de abc formule/discriminant had ik dan weer een heel laag cijfer.

ik weet echt niet wat ik moet kiezen? mijn wi lerares heeft mij het advies wi a gegeven, omdat ze denkt dat wi b een ramp wordt, maarja zij denkt dat ik supergoed mijn best doe + alle sommen maak + extra sommen maak, wat alle 3 niet zo is…

ik zou toch wiskunde a kiezen… ik heb zelf ook wiskunde a en doe dit met niet al teveel moeite maar hoor van genoeg mensen met wiskunde b (die wel ook echt een 9 hadden ofzo in de onderbouw) dat het echt moeilijk is hoor. en wiskunde b is meer dan een sin/cos/tan hoofdstuk :slightly_smiling_face:

Hey. Ik zit zelf in 5V, met wiA, maar van anderen hoor ik wel dat wiB gewoon echt hard werken is. Als je daar geen zin in hebt of het gewoon niet doet… tja… dan krijg je wel problemen denk ik :stuck_out_tongue:
BTW ik vind zelf wiA niet moeilijk, totaal niet eigenlijk. Misschien is het - vooral als je nu wiskunde al moeilijk vind - geen gek idee om wiA te kiezen. Maar je moet er idd nog maar ff goed over na denken :stuck_out_tongue:

ik zit nu in vwo 4.
ik heb ook n&g met wiB.
ik sta er goed voor (6,8), beter dan vorig jaar, maar er zijn een heleboel mensen die een onvoldoende staan. en er zijn ook heel veel mensen die zijn overgestapt.
Maar wiskunde, scheikunde, natuurkunde zijn in de 4e heel anders dan in de 3e. cos, tan en sin moet je wel beheersen en zo, net zoals abc formule. Maar je moet niet denken dat wiskunde a veel gemakkelijker is dan wiskunde b. Maar met wiskunde b krijg je veel vergelijkingen, grafieken, wortels, van die dingen allemaal. Je moet het natuurlijk zelf weten, maar natuurkunde sluit ook goed aan bij wiskunde b. als je a hebt kun je daar wel nadeel bij hebben.

bij mij precies t zelfde verhaal! haha
zit in 3atheneum en wil ook n&g gaan doen, weet alleen niet of ik wi-a of wi-b moet kiezen
ik sta wel een 7,5 gemiddeld, maaar ik doe wel altyd mn huiswerk enzo ;p
ik zou de rest van het jaar gewoon je best gaan doen, en als je dan goed staat B gaan doen
als je geen zin hebt om nu een half jaartje je best te doen, heb je dat de volgende 3 jaar ook niet
dus zou ik als ik jou was a gaan doen ;p

  • met a en b kan je trouwens allebei naar de universiteit enzo, t maakt verder niet echt heel veel uit.

Wiskunde b heeft wel erg veel met formules en afgeleiden enzo. Als ik jou was zou ik gewoon de rest van het jaar wel je best doen op wiskunde en kijken hoe ver je daarmee komt en eerlijk zijn tegen je leraar. Als nou blijkt dat als je wat meer moeite doet wel goede cijfers haalt dan kan je het wel doen wsch. Kan je misschien volgend jaar nog switchen van b naar a? De mogelijkheid om n&g te doen zonder wiskunde b vind ik sowieso al raar trouwens.

Voor allebei moet je wel je huiswerk bijhouden, dus het is niet erg slim als je geen sommen maakt.

de abc-formule is iets voor Wiskunde B. Wi A is meer kansen berekenen, breuken, met roosters werken enz.

Heee,
Ik zit ook in V5 en doe wiskunde a, en heb ook ng profiel…
In de onderbouw stond ik meestal een 6/7 ofzo voor wiskunde,
en nu sta ik een 7… wiskunde a is wel te doen vind ik…
maar bij mij in de klas zijn er genoeg mensen die een onvoldoende voor wiskunde staan…
En als je wiskunde B wilt doen, dan moet je wel al echt goed in wiskunde zijn… want het is echt pittig als ik dat zo hoor…
Maar je moet natuurlijk zelf beslissen,
maar het is denk ik verstandiger om a te kiezen,
want natuurkunde word ook echt moeilijk, bij ons staat meer als de helft een onvoldoende op het rapport voor natuurkunde dusssss…
xx

Geloof me, doe het niet!
Ik stond in de 3e een 8 voor WI
heb wiskunde B gekozen en sta nu een 4.5…
Ik snap er geen reet van :stuck_out_tongue:

Het kan je wel lukken, als:

Je voortaan gewoon je huiswerk maakt voor wiskunde.
Je extra hulp vraagt aan een docent of bijles vraagt.

Het is wel slim om wiskunde B te kiezen; je geeft zelf al aan dat je daar meer studies mee kan doen. Ik zou zeggen: ga ervoor, en steek er gewoon wat meer moeite in.

Ik denk dat ik daar een beetje te laat mee ben. Mijn eigen schuld natuurlijk… Ik moet in maart een definitieve keuze maken en we hebben daarvoor nog maar 2 proefwerken. Één van wiskunde A en één van wiskunde B.

Kun je als je wiskunde A kiest bij de herfst/kerst vakantie alsnog voor wiskunde b gaan?

Ik snap het niet zo goed: je mag toch helemaal zelf aangeven welke wiskunde je wilt gaan doen? Of moet je perse luisteren naar het advies van je leraar? Want anders moet je het gewoon meteen kiezen, ookal sta je nu misschien niet goed voor wiskunde. Ik bedoel er maar mee dat zodra je met wiskunde B begint, je gewoon vanaf het begin goed mee moet doen.

Hay,
zelf zit ik in 4 havo en doe ook NG. met wiskunde A. Ik weet niet of je er over hebt nagedacht, maar natuurkunde is ook een groot deel wiskunde B. Je zou kunnen kijken of je daar goed in bent en dan zou je misschien nog B kunnen doen.

Misschien is het ook een goede reden om wiskunde A te kiezen omdat je er minder moeite voor hoeft te doen. Vorig jaar stond ik net een 5.5 afgerond. Nu sta ik bijna een 7. (heb 1x een 2.6 gehaald omdat ik het hele hoofdstuk niks had gedaan en toen kregen we in eens een onverwacht so en ik had dus ook mn spullen niet bij me en moest het zonder rekenmachine doen)

Ik zou voor A gaan. Maar als je het echt graag wilt en je bent bereid om er hard voor te werken dan moet je gewoon B doen!

Is het wel. Echt wel. Ligt er natuurlijk ook een beetje aan in wat voor wiskunde je goed bent… (exact (b) of juist niet (a) )
Ik merk er trouwens nauwelijks iets van bij natuurkunde/scheikunde/bio dat ik A heb en geen B. Soms heb je er bij natuurkunde zelfs voordeel mee om A te hebben! (ok. niet echt vaak :stuck_out_tongue:)
Kies waar je goed in bent.

wiskunde A is trouwens met procenten rekenen, kansberekening, lineare verbanden opstellen, een klein stukje algebra, enzovoort.

ik merk trouwens wel dat het voor mij makkelijker is als de rest omdat ik ook natuurkunde heb. dat scheelt een stuk omdat een paar er serieus een half hoofdstuk voor nodig hebben gehad om er achter te komen wat een linear verband is.

Ik zelf zou sowieso NG aanraden omdat het een superfijn profiel is! In het vrije deel is economie een verstandige keus. Zo kun je in principe nog iedere opleiding doen!

idd. ligt er ook aan waar je goed in bent.
maar ik zeg ook niet dat wiskunde b gemakkelijk is.
het is ook moelijk hoor.
bij ons zijn ook al zo’n 6 mensen over gestapt (van de 20).

maar ook als je wiskunde a kiest kun je nog veel opleidingen doen.
volgens mij kan je nu ook met wi a medicijnen studeren enzo.
met technische studies kun je er wel problemen mee krijgen.

welk extra vak wil je eigenlijk kiezen?

Ik zou voor wiskunde A kiezen. Er zaten bij ons eerst ook veel mensen bij wiskunde B, maar superveel mensen zijn overgestapt naar A, terwijl ze echt niet dom zijn. Dus als je al niet zo goed bent in wiskunde zou ik echt voor A kiezen… Maarja als je bereid bent heel veel voor wiskunde te doen, kan je het wel proberen. Ik zou sowieso eerst kijken wat voor opleiding je ongeveer wil en welke wiskunde je daarvoor nodig hebt,

zeker niet doen! ik ben zelfs van school veranderd omdat ik wiB wou gaan doen… en omdat ik wel goed was in andere exacte vakken (behalve scheikunde) maar ben halverwege mn eindexamenjaar er toch mee gestopt omdat ik op een gegeven moment een 2 stond en het nooit meer kon halen. en nu doe ik dus wiA… maar als ik het meteen had gekozen had ik het veel rustiger gehad dit jaar

Hmm moeilijk. Ik was in de derde ook nooit echt goed in wiskunde, maar ik stond wel altijd in de 7.
Als jij nu niks doet kan je vast wel op een voldoende komen!

Met wiskunde B kan je inderdaad meer studies (en vooral in natuurwetenschappelijke richting), en dat is ook de reden waarom ik ook voor wiskunde B heb gekozen.
Bij mij op school is het wel zo dat in vwo 4 bij wiskunde A heel erg veel mensen een onvoldoende staan, en dat is bij wiskunde B niet zo.

Je kunt wiskunde B ieder geval altijd proberen! N&G is sowieso best lastig vind ik, en vooral met natuurkunde erbij. Het zou toch wat zijn als je ‘die leuke studie’ niet zou kunnen doen omdat je alleen geen wiskunde B hebt, maar voor de rest wel aan de eisen voldoet.
Het is wel zo dat als je toch voor wiskunde A kiest, het niet direct betekent dat je daar automatisch goede cijfers voor haalt.

Echt geen wiskunde B kiezen.
In de 3e stond ik op mn rapport een 9 voor wiskunde
maar toen nam ik wiskunde B en het is echt zooo kut
dus nu ben ik overgestapt