Skin issues

Laatste tijd heb ik last van puistjes, heel vervelend
meestal zeggen mensen dat je je huid goed moet reinigen en verzorgen
maarja dat doe ik al!?
Ik gebruik elke dag een reinigingsgel en tonic, daarna scrub ik het en doe ik een creme op die bij mijn huidtype past (ik heb een gemengde huid)

Misschien iemand met hetzelfde probleem? of weet hoe ik toch van die vervelende puistjes af kan komen?

Weet je zeker dat je niet een drogere huid hebt? Ik heb jarenlang producten voor gemengde huid gebruikt voor mijn puistjes terwijl ik een droge huid heb, daar werden ze alleen maar erger van.
Scrubben moet je trouwens niet meer dan 1x per week doen.

Voor een oplossing kun je even langs de huisarts gaan : ) die kan ook kijken of het bijv een bacterie is of slechts jeugdpuistjes.

heb je wel goede producten ? ik heb het ook gehad ik had de ‘goedkopere’ producten. ik ben niet van mening dat ze slecht zijn in tegendeel sommige zijn verassend goed! totdat ik bij een schoonheidsspecialiste kwam die mij een paar fantastische producten gaf waar mijn echt veel baad bij had! soms is investeren toch echt noodzakelijk!

heb je wel goede producten ? ik heb het ook gehad ik had de ‘goedkopere’ producten. ik ben niet van mening dat ze slecht zijn in tegendeel sommige zijn verassend goed! totdat ik bij een schoonheidsspecialiste kwam die mij een paar fantastische producten gaf waar mijn echt veel baad bij had! soms is investeren toch echt noodzakelijk!

ik had ook puistjes maar nu bijna niet meer. moet je zeezout eens gebruike

http://www.youtube.com/watch?v=r0YFcBTtlFY

ook hielp de vichy creme tegen anti inperfecties maar hij kost 17 euro voor 50 ml en dat is best duur.

maar misschien gebruik je teveel reinigingel en tonic enzo probeer eens wat minder, misschien is het gwn te agressief voor je huid.

Ik heb een milde scrub van lush en mij is verteld dat ik deze elke dag kan gebruiken (de verkoopster deed het zelf ook)

en ik ben er ook zeker van dat ik een gemengde huid heb

^ Iedere dag scrubben is slecht, ook al vertelt een verkoopster dat. Hoe meer jij scrubt, hoe sneller je product op is, hoe sneller jij bij Lush een nieuwe gaat halen. :’)
Misschien moet je eens experimenteren met andere producten, aangezien dit voor jou niet het optimale lijkt te zijn.

Wat ik me wel afvraag, ik heb van dat reinigingsspul van garnier, en daar zitten ook een soort scrubdeeltjes in en die zou je wel elke dag moeten gebruiken, zou dat dan ook niet goed zijn?

Ik deed dat ook met een soort face wash van nivea?
Het ging prima iedere dag, ik heb nu een soort schoonmaak ding voor de gevoelige huid en dat kan ik niet eens elke dag gebruiken omdat me huid zo droog ervan wordt.
Dus het ligt er ook maar net aan wat voor scrub het is maar elke dag zal wel niet goed zijn, probeer het 1-2x per week te doen :slightly_smiling_face:

Een facewash bevat andere dingen dan een rasechte scrub om het zo maar te zeggen. :stuck_out_tongue: Een scrub is veel ruwer en harder.
Maar 1-2x per week is ideaal.

het is geen ruwe of harde scrub, het is een hele milde
ik ben er achter gekomen dat het geen puist is, het lijkt er wel op. Weet niet precies wat het is een soort bult ofzo, het is rood en doet pijn

Nou ja, die garnier 3 in 1 is ook een scrub, en die kan prima iedere dag! Dus het ligt er inderdaad maar een.
Ik zou dan als ik jou was even andere producten gaan uittesten! En vooral niet te snel aan huis-tuin-keukenmiddeltjes beginnen, want daar is het bij mij alleen maar stukken erger van geworden!

Ja, ik ook.

En er zijn al genoeg topics over acne/puistjes trouwens, dus ik report dit.

Algemene puistjes en acne topic

http://forum.girlscene.nl…opic/list_messages/127663