SJD - Studenten?

Zijn er hier dames die SJD op hbo niveau doen? Die mij eventueel willen vertellen wat het inhoudt etc?

Ik doe HBO-Rechten, maar in het eerste jaar komt dat best overeen met SJD.
Mocht je hierover vragen hebben, dan kan ik het wel beantwoorden (ben wel eerstejaars). En anders mag je mijn post beschouwen als een upje (:

Ik doe nu MBO juridisch Medewerker… Hierdoor weet ik dat ik niet de richting van Rechten uitwil…

up

Hoi Hypnagogia,

Ik doe de opleiding SJD in Groningen. Het verschil tussen SJD en HBO-rechten is het sociale aspect. Tijdens de opleiding SJD krijg je les in 4 verschillende semesters. Op mijn opleiding waren dat: publiek- en staatsrecht (inleiding), privaatrecht, bestuursrecht en arbeidsrecht. Elk semester heeft een project gebonden aan het onderwerp. Ook krijg je mondelinge communicatie en leer je werken met verschillende juridische technieken. Je krijgt hoor en werkcolleges, in de hoorcolleges krijg je theorie van een hoofdstuk aangereikt en in de werkcolleges ga je hiermee oefenen. De jaren daarna ga je dieper in op deze vakken, ga je je specialiseren, een stage volgen en een afstudeerscriptie schrijven.

Ik vind het een leuke opleiding!
Als je vragen hebt, dan hoor ik dat graag :wink:

Heb je een note gestuurd! Meer dames?

up

Niemand? Het andere meisje heeft niet geantwoord

up

Helaash

Laatste poging

Ja! ik studeer ook SJD in Leiden. Eerstejaars. Tot nu toe vind ik het een erg leuke studie! Je hebt inderdaad 4 blokken per jaar, en bij ons is elk blok gericht op een ander beroep. zoals SJD’er in de jeugdzorg of bij een woonbouw vereniging.
Nu heb ik de vakken: staatsrecht (soort van politicologie), privaat en bestuursrecht, basisgespreksvaardigheden, training samenwerken en juridische vaardigheden. Heb je een note gestuurd trouwens (: