Single Sided Deafness (SSD)

Hallo meiden.
Ik ben 19 jaar en ik ben geboren met een doof oor. Dat ontdekten ze toen ik 4 jaar oud was.
Ik ben toen veel naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen geweest omdat ze daar gespecialiseerd zijn. Op dat moment konden ze er niks aan doen. Toen was het eventueel dat ik op mijn 21e geopereerd kan worden. Dan wordt er een chipje geplaatst achter mijn oor, die signalen verzendt naar mijn hersenen (dit is het probleem dat ik doof ben). Inmiddels is het 15 jaar later en kan de techniek zo veranderd zijn dat er nog meer mogelijkheden zijn.

Nu ben ik bijna 20, en 21 komt dus ook al dicht in de buurt en wil ik graag weten wat de mogelijkheden zijn. Morgen heb ik een afspraak bij de huisarts omdat die mij kan doorverwijzen naar de KNO arts.
Mijn vraag is nu of er meiden zijn die hetzelfde hebben. Zelf heb ik mijn hele leven de hoop gevestigd om op mijn 21e te kunnen horen met mijn linkeroor. Maar toch is het gewoon niet zeker…
Ik zou dan opnieuw onderzoeken moeten doen waarschijnlijk om te kijken hoe mijn oor gevormd is en hoe het nu in elkaar zit. Toch ben ik heel erg bang dat er een kans is dat ze er niks aan kunnen doen en dan zal ik nog heel lang doof blijven links.
Zoals ik al zei ik zou graag in contact komen en verhalen horen van meiden die hetzelfde meemaken!

Reacties? :slightly_smiling_face:

Ik ben zelf slechthorend aan beide oren. Dit is aangeboren en wordt elk jaar slechter, helaas. Eigenlijk zou ik nu een gehoorapparaat moeten dragen, maar na een test wil ik deze niet. Ik heb hem wel vijf minuten ingehad, toen werd ik helemaal gek. Ik vond het totaal niet fijn en mensen klonken als robotten. De kans is wel 100% dat ik in de toekomst echt een gehoorapparaat moet, wil ik kunnen functioneren in de maatschappij.
Ik heb zelf 2 operaties gehad, om mijn gehoorgang te verruimen. Nog steeds is mijn gehoorgang te smal, dus ik pas ook maar weinig gehoorapparaten. Ook heb ik steeds oorontstekingen als mijn gehoorgang afgesloten is, dus ik ben nog steeds zoekende.

Beschouw deze reactie maar als een up

Dat lijkt me ook heftig! Helemaal omdat je elke keer slechter gaat horen… Lijkt me erg naar! Gelukkig is er wel iets aan te doen :slightly_smiling_face:

Wat jij dan krijgt is dan een soort Cochleair implantaat? Of is het iets anders?
Ik ben zelf slechthorend, al mijn hele leven dus ik weet niet beter en het is altijd stabiel gebleven. Ik heb 2 oorapparaatjes en die doen het prima gelukkig.

Weet niet of je hier iets aan hebt maar ik wens je hiermee nog heel veel succes! Tegenwoordig heb je zoveel oplossing, dus er zit vast ook iets voor jou tussen :wink: