Shop From Another Closet #2.

Vrijdag 6 juli vindt alweer de tweede editie van ‘Shop from another closet’ plaats. Het project van Jill Steenbreker, werkzaam bij Stichting Twisted, probeert de kijk van jongeren op tweedehands kleding te veranderen en geeft jongeren de kans om er modieus uit te zien zonder ook maar een cent uit te geven.

‘Shop from another closet’ is een kledingruilfeest waarbij bezoekers leuke kleding die ze niet (meer) gebruiken, kunnen ruilen voor kledingstukken van anderen. Dit kan allemaal onder het genot van een hapje, drankje en dansje gedaan worden in de Glasbak in Almere, Muziekwijk. Er zal muziek aanwezig zijn van onze huisDJ Peter van deejayduo Red&Rood. Als het weer mee zit kun je genieten van een late night picknick in de tuin.

De kleding moet kwalitatief in orde zijn want er wordt een waarde per artikel (je moet min. 3 tot max. 5 kledingstukken mee brengen) bepaald door de organisatoren. Aan de hand hiervan worden de kledingstukken gesorteerd en kunnen de bezoekers zo gelijkwaardig mogelijk ruilen.
Het probleem dat een paar nieuwe sneakers worden geruild voor een eenvoudig mode accessoire wordt hiermee voorkomen. Voor bezoekers is er de mogelijkheid om van 19.00u tot 20.00 hun kleding in te leveren bij de Glasbak.

Maar er is meer; je kunt niet alleen maar ruilen bij ‘Shop from another closet’, ook zullen er verschillende standjes aanwezig zijn van verschillende en hele leuke creatievelingen.
Zo hebben we:

Flower Power Feathers & Vintagenius:
Flower Power Feathers geeft jou een geweldige, spannende en speelse look met een fleurige bos haar! Dik, dun, kort of lang haar, het maakt allemaal niet uit, jouw koppie wordt voorzien van een vrolijke zomerlook!

“Vintagenius”, vintage kleding voor als je écht iets anders wilt. Dare to be different!

GingerCheyenne:
Haar missie is meer kleur en glamour aanbrengen in het grauwe Nederland en vooral meer durf ! Het aanvullen van een simpele outfit met een opvallende rode crocodile clutch is haar doel voor deze zomer. Niks is mooier dan zelfvertrouwen en dat is precies wat GingerCheyenne met haar tassen collectie wil mee geven.
Ook is haar missie het aanvullen van iedere garderobe met echte key pieces en eyecatchers.

En geweldig mooie sieraden van Ydeltuyt (http://www.ydeltuyt.nl/), Melila (https://www.melila.nl) & Reintroduced – handmade & mini vintage. (http://www.etsy.com/shop/reintroducedShop)

‘Shop from another closet’ gaat deze editie in samenwerking met Nablijven die workshops organiseert voor jongeren. Dit keer kon je kiezen uit tattoo, fashion design en fotografie. Dit wordt deze avond geëxposeerd in de Glasbak en hiertoe heb je gratis toegang.

Rond een uur of elf zullen de kledingrekken plaats maken voor een lounge/dansvloer om het laatste uurtje nog even te netwerken en een dansje te wagen, of misschien wil jij wel op de foto gezet worden door ons leuke polaroidmeisjes (kekke attributen zijn leverbaar om je foto op te leuken.)

Ik zie je de 6de, en hoop voor de bezoekers op een geheel –nieuwe- en gratis gadarobe.

Extra info:

Entree: 5 euro + gratis toegang voor Nablijven
Waar: De Glasbak - Theater & Cultureel Centrum
Lierstraat 21
1312 JZ Almere Muziekwijk
Tijden: 20:00 – 00:00
Facebook: http://www.facebook.com/shopfac

Leuk zeg! Helaas is het helemaal in Almere…

Jammer dat je dan wat verder weg woont!

up

Echt leuk idee! Jammer dat in niet in Almere woon.

leuk! alleen almere is ook te ver voor mij.

:frowning_face:!

dat is echt superleuk volgens mij! almere is alleen wel ver maar met de trein en een paar vriendinnen, ik ga kijken of ik kan!

Hè bah, dat is net 1-2 dagen voordat ik terugkom van mijn vakantie… ik houd de FB pagina in de gaten voor de volgende keer :slightly_smiling_face:

klinkt leuk!

Leuk, alleen te ver weg.

Wauw superrrrr leuk! Zou het echt heel tof vinden.
Misschien kun je je vriendinnen ook uitnodigen op de facebook page?

Jammer dat je nu niet kan, maar wel ontzettend leuk dat je het in de gaten houd. Doe ik het in ieder geval niets voor niets ;’)

Ik vind het echt top om te zien dat veel mensen het leuk vinden! Jammer dat het dan alleen zo ver is voor jullie. Maar het is wel heel erg motiverend!

Echt een supervet idee, ook echt heel goed dat de kleding gesorteerd wordt op de waarde ervan. dat maakt het veel eerlijker.

Ik zou heel graag gaan, maar het is toch echt te ver weg. Hopelijk wordt er nog een keer iets dichterbij zoiets georganiseerd, dan probeer ik zeker te komen!

almere is hier echt heel dichtbij :slightly_smiling_face: ik kijk nog even of ik iets kan vinden :stuck_out_tongue: misschien leuk idd samen met een vriendin…