Shanine Photography.

heeeee! (: ik dacht; laat ik ook eens wat foto’s online zetten. ik ben namelijk wel benieuwd of ik reacties krijg en ik vind het leuk om te horen wat mensen van mijn foto’s vinden!

ik ben net begonnen met het beoefenen van fotografie. ik zag alle mooie foto’s op GS en wou het ook gaan proberen. ik zou het fijn vinden om opbouwende kritiek te krijgen want ik ben dus net begonnen en kan zeker nog tips gebruiken!

http://i53.tinypic.com/aa9p5c.jpg

http://i56.tinypic.com/2uz6x4o.jpg

http://i52.tinypic.com/x3agis.jpg

http://i56.tinypic.com/2nlspjc.jpg

vind ze niet heel bijzonder… Bij 2 stoort me dat een blaadje omgeklapt zit, bij 3 zit er een vervaagd blaadje voor en bij 4 zie je mensen op de achtergrond. 1 is dan nog de mooiste maar niet bijzonder ofzo…

Tip 1; snijd het onderwerp van je foto nóóit af! (Zie foto 1, en dan het bovenste bloemblad)
Heb je meer foto’s? Want met 4 fotos van bloemen kunnen we je het niet echt helpen.

jammer dat je bij 1 niet het bovenste blaadje ziet.
en ook jammer dat je alleen foto’s van bloemen hebt, want dat is wel een beetje standaard, sorry.
verder zijn je foto’s wel mooi van kleur en zijn ze scherp.

jaaa, sorry, daar dacht ik later ook bij na. ;$

http://i53.tinypic.com/6jftwm.jpg

http://i52.tinypic.com/qqwuag.jpg

http://i54.tinypic.com/25hcmkg.jpg

Ik zou wat meer met het onderwerp proberen te spelen, zeg maar. Dus niet gewoon een foto van een bloem, maar probeer eens andere posities, dus niet alleen van bovenaf, en niet steeds het onderwerp in het midden, maar ook eens ergens anders. Als je me snapt :wink:. En probeer de achtergrond rustig te houden, nu leid die nogal af!

Oh ik zie nu de nieuwe foto’s. 5 vind ik niet heel bijzonder, sorry, bij 6 heb je wel mooi scherpgesteld en 7 is ook leuk, jammer alleen dat je jou ziet in de weerkaatsing van de kerstbal!

dankjewel voor de tips! hier heb ik echt wat aan. (:

ik zou meer tijd besteden aan de achtergrond niets kan zo storend zijn als een storende achtergrond als je het mij vraagt, leidt verschrikkelijk af :slightly_smiling_face:.

Met welke camera fotografeer je?

die eerste 4 foto’s zijn echt in het begin genomen.
ik fotografeer nog met een beginnerscamera; samsung ES70.
nog meer tips?

http://i55.tinypic.com/2gtn0oi.jpg

http://i54.tinypic.com/ei9yzt.jpg

Foto 8 vind ik niet zo mooi… Belichting wel maar voor de rest niet speciaal…
Ik zou anders sparen voor een nieuwe camera, er zijn vast wel mensen met tips!

Ik vind het niet zo geweldig, neit echt bijzondere onderwerpen en ook een beteje slordig soms. Die van de kerstbal is wel leuk! en ja, het is jammer dat je jou ziet in de reflectie maar daar doe je niks aan…

Ik vind alleen de kerstbal wel wat hebben.
De rest is een beetje saai…
En de laatste is… tja lelijk. Ik snap het idee niet…

Ik vind 't op zich aardige plaatjes voor een beginner, je moet ERGENS beginnen… :stuck_out_tongue: Maar meer dan “ok-beginplaatjes” zijn het niet.

Ik heb vaak moeite met foto’s van mooie dingen. Het is niet omdat je een foto maakt van iets moois (zijnde een bloem…) dat die foto dan per definitie mooi is! Dus vind ik het idee van de gebroken kerstbal is al een heel pak interessanter, alleen is de compositie best saai en is de foto onderbelicht maar dat zijn dingen die je gewoon nog moet leren :slightly_smiling_face:

Experimenteer ook eens met bewerking, en dan zeg ik niet sepia-effecten, maar echt trekken aan kleurbalkjes e.d. in programma’s zoals Lightroom. Of eens kijken wat je kan doen met vignettering. (Google dat maar als je niet weet wat 't is)

Probeer misschien ook eens een serie foto’s die bij elkaar horen. Bijvoorbeeld je moeder die soep maakt, ik zeg maar wat, maar dan zodanig gefotografeerd dat je wel nog kan zien wat ze doet, maar dan ook niet zodanig voordehandliggende foto’s dat 't saai wordt…