Sex en zo..word ik oud??

Eerder heb ik een topic (Wat de boer niet kent…) geopend over het feit dat sommige meiden (hier o.a.) al afkeurend reageren als een meisje zich anders of meer sexy kleed dan wat de maatschappelijk norm is. Ik heb daar moeite mee, omdat ik vindt dat je mensen zo veel mogelijk in hun waarde moet laten.

Nu las ik iets in het topic Sex en zo (vragenlijst) http://forum.girlscene.nl/forum/seks-zo/seks-enzo.-vragenlijstje-87338.0.htmlen ik ben echt horrefied!! Meiden die op 13, 14, 15 jaar al sex hebben en niet eens schattige-stiekum-onder-de-deken-sex nee gewoon vunzige in-het-reuzerat-pijpbeurten, steeg vluggertjes, plee-beuken en pashok-naaierij!!

Is DIT de nieuwe standaard?? Begin ik NU AL echt oud te worden (generatie kloof)?! seriously im confused…

Hoe denken jullie hierover? Komt het misschien door de soms bijna aan porno grenzende clips op MTV etc. de ranzige texten van liedjes die je steeds meer hoort waarin de vrouw -bijna meer dan ooit- als lust opject wordt gezien en als een krolse kat haar kut moet geven (sorry voor het taalgebruik)…
Denken meisjes dat ze aan dat beeld wat in de media geschetst wordt moet voldoen, dat dat normaal is??
Is dat de reden dat ze zich zo goedkoop laten nemen?? → Sorry meiden, ik probeer me in te leven, maar ik kan het me gewoon echt niet voorstellen en vind het gewoon echt ranzig. Ik denk steeds: het zal je dochter maar zijn. Of je kleine zusje…:frowning_face:

Mensen Wats-gebeurd!? waar zijn de schattige barbie en pony meisjes gebleven?

Als afsluiting: Ik probeer me altijd voor te stellen hoe een ander in het leven staat en waarom mensen bepaalde dingen doen en bepaalde keuzes maken. en probeer geen oordelen te hebben, maar dit zit voor mij echt op het randje. Ik merk dat ik hier echt moeite mee heb.

Graag zou ik jullie mening hier over willen weten.

meiden barst los! XX

Het interesseert me werkelijk geen hol.
Ik ga me echt geen zorgen zitten maken over 13 jarige meisjes die met iedereen het bed in duiken.
Moeten ze lekker zelf weten mijn probleem is het niet.

Ik was ook 14 toen ik voor het eerst seksueel contact had (maar niet vrijwillig)
Toen ik 15 was ben ik voor het eerst naar bed met iemand gegaan.

Ik vind het dus niet zo shockeerend.
Het is ieders eigen keus.

Ik snap precies wat jij bedoelt!

your right!!!
:wink:

Het gaat me niet eens zo zeer om het feit dat jongeren steeds vroeger sex hebben, het gaat me meer nog om de manier waarop/waar.

Waarom zou ik me er druk om maken?? NOU omdat het mij de indruk geeft dat er dingen aan het veranderen zijn in de maatschappij op dit gebied. En dat boeit mij zeker, ik maak ook deel uit van deze maatschappij en wil later misschien wel kinderen… Het beeld van mn (eventueel toekomstige) dochter die op 13 jarige leeftijd dr vriendje aan het pijpen is in het reuzerat vind ik niet erg charming…

Vaak zeggen die meisjes (13, 14 jaar) “Ja ik was er echt klaar voor hoor.”
Dan denk ik, in hoeverre kan je beoordelen of je klaar bent voor seks, als je zó jong bent?

Zelf was ik 17 dat ik naar bed ging met iemand, dat deed ik omdat ik dat wilde niet omdat iedereen t doen als je snapt wat ik bedoel :wink:

Maar ik vind t wel bizar dat t steeds jonger gebeurd, over aantal jaar heb ik waarschijnlijk zelf een kind van 10 die iedereen al ligt te naaien, moet er niet aan denken!! Maar zo kan je t wel zien, als t steeds vroeger begint is t wel zo…

Het blijft iedereen zijn eigen keus maar van mij hoeft het niet zo jong, ik was op die leeftijd nog gewoon buiten aan t spelen (12-13 jaar) bomen klimmen, verstoppertje ga zo maar door.

Ik lees nu net dat je ook bedoelt op de manier waar en hoe ze t doen, dat vind ik al helemaaal niks! WAAR is de schaamte? alsof ze een lijst hebben waar en hoe ze t moeten hebben gedaan die ze ff voor hun 18e af moeten werken ofzo

laat ze gewoon. alsof jij der last van heb, het is hun eigen keuze. zolang ze niet tegen jouw huis aan staan te rampetampen is het niet jouw zaak.

Ja ook dat, daar heb je absoluut een punt.

@ summersunshine: ja ik snap precies wat je bedoeld. Bij mij was het net zo.

Ik denk dat er vaak niet goed over nagedacht wordt. Ik denk niet dat meisjes van dertien al kunnen beslissen of en met wie ze sex willen hebben. Of nouja, natuurlijk kunnen ze het al beslissen, maar de verantwoording kunnen ze nauwelijks op zich nemen. Mijn zusje is nu ook dertien en ik moet er niet aan denken =.
Vanaf vijftien vind ik het niet raar dat je sex hebt. Daaronder vind ik het te jong. Maar ik ben zelf ook vijftien en hoef het nog lang niet - ik zou het prima vinden om pas op m’n achttiende sex te hebben.

Zoals milkbreak ook al zei: het is ieders eigen keus. Maar sommige gevallen vind ik vrij schokkend.

Ik snap helemaal wat je bedoelt, hoewel ik eigenlijk 13-14 jaar ook nog te jong vind voor stiekem-onder-de-dekens-seks.
En ik denk dat juist door die houding van soliloquy versterkt wordt. Men bekommert zich niet om anderen en daardoor wordt de schreeuw om aandacht sterker, en dat zou in de vorm van vunzige seks tot uiting kunnen komen. Plus daarbij willen kinderen snel volwassen worden, maar volgens mij is pijpen in het reuzenrad juist een uiting van kinderachtig zijn. Echt grown up volwassen doen het liefdevol in bed, of ergens anders in huis, maar niet op de kermis. Ik kan me niet voorstellen dat iemands moeder dat doet?? Dat ouders dát voorbeeld aan hun kinderen geven?

Ik snap precies wat je bedoeld. Toen ik 12 was was ik nog amper met jongens bezig (oke, zoenen, maar dat was toen nog ontzettend spannend en eng). Ik kan me er niks bij voorstellen dat er meiden zijn die dan al ontmaagd worden, ga lekker met poppen spelen.

Idd, dan negeer je als het ware dat ze op die leeftijd seks hebben. Wat in hun ogen waarschijnlijk gelijk staat aan goedkeuring.
& een vluggertje ofzo kan best geil zijn, maar als je seksleven alleen daaruit bestaat, tja, dan is het toch wel erg sneu & goedkoop.

Het is hun keuze, maar ik ben het wel met je eens. Zelf ben ik ook 14, bijna 15, en ik kan me niet voorstellen dat ik dat zelf zou doen op zulke plekken en op die manier. Soms lees ik ook dat 11/12 jarigen het al gedaan hebben, ik vind dat vroeg en ik ben het er mee eens dat je dan nog niet zelf die beslissing kan maken. Dan zit je nog op de basisschool, toen was ik net aan het afkicken van barbies en dacht ik daar nog niet eens aan. Dat sommigen mensen er echt klaar voor zijn op hun 14e snap ik wel als je iemand hebt die je echt vertrouwd en waar je het mee wilt. Maar de manier waarop, ben ik met je eens.

Ik hoor wel eens dat er 16 jarige jongens/meisjes zijn die al een saai seksleven hebben, omdat ze werkelijk alles al hebben gedaan. Dat vind ik wel raar, maargoed.

Ben het met je eens. 13/14 is te jong vind ik. Denk ook dat het vooral idd een schreeuw om aandacht is. op je 13/14de hoor je andere dingen aan je hoofd te hebben. je eerste vriendje enzo. niet met wie je seks heb enz.
Merk ook in het algemeen sekstopic dat steeds vaker jonge meisjes vragen. is het zo veilig. kan ik zo zwanger worden. Mensen begin niet aan seks als je dat niet eens zelf weet. Lees eerst maar eens een aantal voorlichtingsfolders en zoiezo bescherm jezelf altijd. De pil. zoiezo van te voren al aan beginnen. dan weet je zeker dat het niet mis kan gaan. vaak krijg je dan de reactie durf dat niet aan mn moeder te vragen. als je dat nog niet eens durft hoe durf je dan seks te hebben

Ik ben nog maagd, en ik vind eigenlijk onder vijftien te jong voor seks, al moeten ze het zelf weten natuurlijk.

Wat mij stoort is dat er gedaan wordt van ‘ieuw, goedkoop, slet’ als iemand in een kort rokje loopt en rode lippenstift opheeft, en dat je niet als slet gezien wordt als je sinds je twaalfde al vijf bedpartners hebt gehad :roll_eyes:

ETA: niet dat ik mensen als sletten wil bestempelen, het ging me vooral om de dubbele standaard en hypocrisie.

Misschien heeft het ook iets te maken met peer pressure. Nou ja, ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik mensen tegenkwam die zoiets hadden van ‘als je nog geen seks gehad hebt hoor je er niet bij’, maar ik heb één vriendengroep waar eigenlijk amper over seks of liefde gesproken werd, en voor zover ik weet zijn de mensen waar ik het meest close mee was uit die vriendengroep nog maagd. En ik heb een andere groep vrienden waar de eerste vraag ‘nog geneukt?’ is (behalve bij mij, ze weten dat ik daar niet van gediend ben) en waar ongelofelijk open over seks gepraat wordt (ik maak me meestal uit de voeten, het is ECHT too much information) en voor zover ik weet ben ik een van de weinige maagden in dat groepje.

ik snap ook wel wat je bedoeld, ik was zelf 17 dat ik voor het eerst met iemand naar bed ging, dat was met mijn huidige vriend en toen had ik al een half jaar… maar ik snap niet dat ze steeds eerder beginnen, dat er een vader is van 12/13 jaar en als je dan aan hem vraagt hoe hij het financieël gaat opbrengen weet hij niet eens wat financieël is… laat ze op die leeftijd nog lekker met poppen en auto’s spelen… ik zelf was 14 jaar dat ik uitgespeelt was :blush:

Wat trouwens opmerkelijk is, is dat er mensen zijn die denken dat kinderen steeds vroeger aan seks beginnen. Maar is dat wel echt zo? Volgensmij werd je vroeger (heel erg vroeger) op je 14e al gehuwd en begon je op die leeftijd aan kinderen. Uiteindelijk kwam dat niet meer zo vaak voor (kinderen/mensen kregen rechten) en moest je als 14 jarig meisje op school zitten. En nu vinden we het vroeg als je als 14 jarig meisje seks hebt. Volgensmij is dat helemaal niet zo vroeg. Ik denk dat we statistisch gezien steeds later aan seks beginnen.

Zelfde heb je met homo’s. Heel vroeger had iedere man met een beetje een hoge status seks met zijn knaapje, heel normaal. Toen begonnen we man-op-man seks ineens raar te vinden, en tegenwoordig wordt het weer een beetje geaccepteerd. En nu denken we dat we goede mensen zijn omdat we homo’s accepteren, maar denk eens na, dat werd honderden jaren geleden al geaccepteerd.