serieuze ruzie vriendin

Heey iedereen,

Vorig jaar heb ik een serieuze ruzie gehad met een van mijn beste vriendinnen. Voor mij was het vrij onverwachts want ik had niet echt iets gemerkt aan haar doen ofzo maar blijkbaar ergerde zei zich wel aan mij. Er zat ook heel wat flauwekul bij ofja het kwam eigenlijk wat neer op jaloers gedrag maar ze heeft me ook nog heel wat andere dingen verweten, persoonlijk, die me ook echt erg hebben gekwetst. Als het van mijn kant had gelegen was ik nooit meer naar haar toegegaan om het bij te leggen, er is een grens en ik zou me niet verontschuldigen nadat zij me zo naar beneden had gehaald. Na een tijdje is zij uiteindelijk naar me toe gekomen en heeft ze zich verontschuldigd en ze zei dat ze het allemaal niet echt meende. Ook dit kwam voor mij volledig onverwacht en ik wist niet echt goed hoe ik erop moest reageren, langs de ene kant hoefde het voor mij echt niet meer, langs de andere kant zou het terug allemaal veel gemakkelijker zijn aangezien we heel wat gemeenschappelijke vrienden hadden… We hebben het dan uiteindelijk terug goed gemaakt maar nog een jaar later voel ik me er nog steeds niet goed bij en knagen al die dingen die ze tegen mij heeft gezegd nog steeds heel hard aan mij.
Nu hebben jullie misschien raad hoe ik hier beter mee kan omgaan? Ik spreek haar ondertussen niet zo heel veel meer (maar toch nog regelmatig) doordat ik van school ben veranderd dus haar er echt nog eens over aanspreken zou denk ik niet goed aflopen…

Hopelijk kunnen jullie mij helpen!

Nogmaals er een keer over praten? Misschien kan je een keer samen ergens gaan lunchen of zo?

Wat zou je zelf graag willen? Wil je dat alles weer helemaal goed komt, of twijfel je nog aan de vriendschap bijvoorbeeld?

Je kan haar beter gewoon als kennis houden. Dan kan je wel gewoon met elkaar omgaan, maar niet als in een relatie beste vrienden.
Zelf heb ik ook een hele goede vriend gehad waarvan ik dacht dat ik hem echt kon vertrouwen, helaas faalde dat. En heb besloten om de vriendschap te kappen.
Ik ben er beter van geworden en ik laat me niet gebruiken. Tuurlijk denk ik aan de leuke tijd samen terug, maar zo leuk kan het nooit meer worden. Beste vrienden zijn mensen die om je geven, met je lachen en met je huilen. Meid, er zijn nog zoveel leuke mensen waar je bevriend mee kan zijn, en daar kan je beter gelukkig mee zijn dan je druk maken. Daar is het leven te mooi voor

Ja ik zou nogmaals erover praten. En als de vriendschap met haar niet goed voelt moet je misschien bij jezlef nagaan of je nog wel met haar om wilt gaan.

je zou inderdaad het beste met haar kunnen gaan praten. maar een afspraak om iets te gaan doen samen, wel een beetje een niet al te drukke plek zodat je met r kan praten zonder al teveel afleiding. vertel haar gewoon eerlijk hoe je je voelt en dat ze je echt heel erg gekwetst heb. want het is van haar kant er makkelijk om te zeggen “sorry ik meende het niet.” vraag haar waar het vandaan kwam en probeer het dit keer écht uit te praten. succes!

Dankje meiden! Jullie reacties helpen me echt!