Seks op TV en Internet

Ik vroeg mij af - ook voor een schoolopdracht-
waar de meeste jongeren eigenlijk voor het eerst iets hoorde/zagen/leerde over seks? was dit via TV of internet? of voorlichting door ouder(s)/verzorgers?

En wat vinden jullie eigenlijk van al dat seks op tv en internet…?(a)

In een boek van de dikke meester Jaap leerde ik er voor het eerst iets over :'D

Haha, toen mijn zusje geboren werd was ik nog geen 3 en toen hebben m’n ouders alles al uitgelegd. Oke, niet over hand en mondwerk, maar wel over seks zelf.
En ik leerde de rest door de GirlZ en Hitkrant, die we altijd stiekem lazen in de korfbalkleedkamer. Ik zat met oudere meisjes in het team, dus ik wist op m’n 12e alles al :stuck_out_tongue:
Seks op tv of internet vind ik niet zo erg. Alleen niet als dat op tijden is waar kleine kinderen naar kijken. Maar ik vind wel dat je bijv. in Sesamstraat uit kan leggen dat kindjes komen door mama’s en papa’s. En er vooral bij uitleggen dat je nooit iets moet laten gebeuren wat je niet wil. Vooral dat laatste vind ik erg belangrijk.

eehm, tijdschriften en tv. En films vooral! Er zijn weinig films waar geen seks in voorkomt.

Ik geloof tijdschriften en films, zoals ook hierboven is gezegd. En wat betreft voorlichting, die komt meestal toch wel te laat.

Ik denk dat ze gewoon voorlichting van school - ouders krijgen net als wij.

seks op tv en internet vind ik vrij normaal… vooral jongens vinden het leuk om naar te kijken.
Volgens mij heb ik het meeste gehoord van me ouders

Ehm, via hitkrant en girlz enzo :’) ook gewoon door school (in groep 7). Ik vind seks op tv niet heel erg, als het maar op de ‘goede’ tijden wordt uitgezonden en op internet, daar moeten ouders met hun kinderen over praten

er staat: “jongeren”
ik las eerst ook ‘jongens’ :grinning_face_with_smiling_eyes:

Qua media:
Boeken en tijdschriften denk ik… Een boek van Carry Slee waarin iemands stiefbroer de hoofdpersoon ging betasten etc. (haha, dat dat me is bijgebleven…)

En daarna… ik denk toch echt… Eerder internet dan televisie. Toen ik op de basisschool zat, was het cool om op een chatsite met zijn allen af te spreken (zoals habbo) en daar zaten van die vage types…


En wat ik ervan vind? Seks is iets heel normaal zolang het maar niet uit de hand dreigt te lopen, om het maar zo uit te drukken (seksverslaving, kinderporno etc.)

haha ik las in de broek van dikke meester Jaap hahaha

maarja mijn ouders hebben mij alles verteld toen ik in groep 4 zat, de rest met vriendinnen opgezocht in de hitkrant, ook veel meegekregen door internet en door films!
Vind ook niks mis mee als het op tv komt want het hoort gewoon bij het leven zegmaar, zolang het maar niet in sesamstraat ofzo gaat komen.

Hahahaha vet dom. waarom las ik dat dan? Ik word echt scheler met de minuut :’)

Dubbel

In het boek van de dikke meester Jaap inderdaad en tijdschriften zoals de Gilrz!

Door tijdschriften als GIRLZ en fancy. En verder door vriendinnen/internet.

Een jongen die naast mij zat in groep 3 praatte altijd over pijpen, rukken en neuken. Ik snapte er niks van. Toen moesten we een slinger maken van wc rolletjes en hij maakte ze met sperma vlekken. Ik had werkelijk geen flauw idee waar hij het over had.

Maar na het tijdje had ik wel zoveel van dat joch gehoord dat ik zelf wel de linken kon leggen. Toen heb ik het aan mijn ouders nagevraagd of dat klopte.

Door tijdschriften, voorlichting op school of mijn ouders die het vertelden als ik iets niet wist, tv en boeken.

Tijdschriften zoals Joepie.

En op school leerden we ook wat een anus is enzo. Maar nog niet echt seks denk ik.