Schud de Winter uit je Lijf: 10 Tips!

-
Schud de Winter uit je Lijf: 11 Tips!

Op naar een mooie huid en meer energie!
Tijdens deze lange wintermaanden heeft bijna iedereen er last van. Een vale, droge, overgevoelige of zelfs doffe huid. Ook zitten we over het algemeen massaal met negatieve gevoelens en hebben we nergens meer zin in. Laten wij nu een aantal tips voor jullie hebben om je duffe winterlijf weer wakker te schudden en je huid er mooier en stralender uit te laten zien!

1. Bewegen
De combinatie van smeren, masseren, bewegen en verstandig eten zorgt voor een strak en gestroomlijnd lichaam. Begin de dag met een massage, dan worden afvalstoffen sneller afgevoerd en je doorbloeding gestimuleerd. Smeer je in met een verstevigende crème en zorg voor een gezonde maaltijd.
Je hoeft echt niet iedere dag te sporten, maar je kunt bijvoorbeeld ook eens je fiets nemen in plaats van de auto. Sporten en bewegen zorgen ervoor dat je je fit voelt. En wie goed in zijn vel zit, straalt dit uit!

2. Wisseldouches
Middels een douche met afwisselend koud en warm water stimuleer je de doorbloeding van je lichaam. Onder een koude douche staan voelt misschien niet prettig aan, maar daarna zul je direct het verschil zien; een gezonde doorbloede gelaatskleur en een stuk meer energie.

3. Water
De cellen van je huid bestaan voor zo’n 70 procent uit water. Naarmate je ouder wordt neemt dit percentage af. Het is daarom belangrijk om voldoende water te drinken zodat je het vocht aanvult. Het is aan te raden zo’n anderhalve liter vocht per dag te drinken. Dit hoeft niet per definitie water te zijn. Koffie, thee, melkproducten, frisdranken en vruchtensappen leveren ook vocht. Het liefst natuurlijk zonder suiker en in de halfvolle of lightvariant.

4. Citrusvruchten
Citroen verstevigt de celmembranen, waardoor je huid strakker en gladder wordt. En sinaasappel maakt je huid steviger en zorgt bovendien voor een gezonde uitstraling.

5. Smeren smeren smeren!
Ben je gestrest en zie je dat aan de frons op je gezicht? Cosmetica kan helpen je gezicht te ontspannen. Nieuwe werkstoffen in dagcrèmes verhinderen als het ware kleine samentrekkingen in je huid, waardoor rimpels geen kans krijgen.

6. Bruin brood
Het is belangrijk om gevarieerd te eten, omdat elk product andere voedingsstoffen bevat. Zo bevat bruin brood onder andere veel vitamine B, wat zorgt voor een mooie huid. Ook als je scheurtjes in je lippen hebt, kan vitamine B goed helpen.

7. Vitamines voor huid en haar
De vitamines die de meeste invloed hebben op huid, haar en ogen, zijn vitamine A, C, E en B. Deze vitamines zitten ook vaak in huid- en haarverzorgingsproducten. In je eten zitten ze bijvoorbeeld in volkorenproducten, melkproducten, halvarine, groente en fruit.

8. Lichaam zuiveren
Je moet er wel van houden, maar knoflook is heel gezond. Het zuivert je lichaam en het reguleert je bloeddruk. Ook wordt je huid gezuiverd door knoflook.

9. Verwen jezelf
Trakteer jezelf eens op een wellnessverwennerij. Neem bijvoorbeeld een heerlijk bad met een badolie, ga naar de schoonheidsspecialist, laat je masseren of koop een nieuw geurtje. Ook van een maskertje kan je gezicht ontzettend opknappen. Je zult zien dat je na zo’n dag herboren bent en je stukken beter voelt!

10. Vitamine D houdt je gezond
Wist je dat je lichaam vitamine D aanmaakt als je in de zon gaat zitten? Deze vitamine is heel belangrijk om je tanden en botten stevig en gezond te houden. Ook zorgt deze vitamine ervoor dat je een goed humeur hebt en minder gestrest bent.

[i]Dit is ook één van de redenen dat mensen sneller depressief zijn in de winter, ze missen gewoon een stukje vitamine D. Deze tekorten zijn in de winter goed op te lossen door af en toe eens onder de zonnebank te gaan. (let wel op, te vaak onder de zonnebank kan leiden tot huidkanker en veroudering van de huid).

Wat je ook kunt doen is letten op je voeding, want vitamine D is een vitamine die voorkomt in voedingsmiddelen van dierlijke herkomst. Ook is er een hoeveelheid vitamine D te vinden in paling, zalm en makreel. En als je al die zon, vis en dat vlees niet ziet zitten? In Nederland wordt aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten vitamine D toegevoegd, zodat we het toch allemaal binnenkrijgen.

Succes met deze tips, en hopelijk gaan we nu allemaal mooi en positief de lente tegemoet. Zo lang zal het toch niet meer duren?[/i]


Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en zet in je reactie je mening erbij !!

-

Is voor mij niet echt heel nieuw, maargoed.

Bron?

Ik mis enkel nog de subtiele ‘[naam merk] heeft nu een creme waarmee je…’ zinnetjes er tussen :'3

@ vivere je kunt het proberen…

Leuke tips :grinning:

Maar het is winter, dus waarom zou ik het uit m’n lijf schudden? Dat doe ik wel lekker in de lente.

ik wil de winter niet eens uit me lijf schudden

mee eens :slight_smile:

Schud de Winter uit je Lijf: 11 Tips!

Ik zie er 10 haha:P

Maar leuk bedacht zo, maar veel doe ik al.