Schimmelinfectie/candida

Hee allemaal, ik heb sinds een paar dagen ontzettende last van jeuk daar beneden. Nu heb ik vorige week voor de eerste keer seks gehad (zonder condoom, heel dom ik weet het) maar sindsdien heb ik steeds een jeukerig en branderig gevoel. Ik heb ook erg gebloed na de seks en het deed erg veel pijn.

Ik heb al wel een miconazolcreme in huis gehaald, maar ik twijfel of dit echt gaat werken. Ik heb op internet veel gelezen over schimmelinfecties maar ik weet niet wat ik nu het beste kan doen. Ik gebruik de creme nu 1 dag dus ik weet nog niet of het echt zal werken of niet. Tot nu toe is er nog geen verlichting van de jeuk of het branderige gevoel.

Ik ben overigens wel aan de pil, daarom dacht ik dat zonder condoom wel zou kunnen. Super dom achteraf, want nu heb ik het onveilig gedaan en heb ik een schimmelinfectie. Ik had geen relatie met de jongen waarmee ik het gedaan heb, maar we zijn heel lang exclusief geweest. Uiteindelijk hebben we toch besloten dat het beter is om geen relatie te nemen omdat er van beide kanten geen verliefde gevoelens waren. Maar nu heb ik dus wel een beetje spijt dat ik seks met hem gehad heb, want ik hoopte dat het nog wat kon worden. Hij weet niet dat ik nu een schimmelinfectie heb, want we hebben geen contact meer gehad sinds we “uit elkaar” gegaan zijn. Moet ik hem dit nog vertellen? En heeft iemand tips wat ik nog meer kan doen om zo snel mogelijk van de infectie af te komen?

Heb ook wel eens gehad na nieuwe sekspartner. Ging weer weg. Medicatie gehad voor schimmelinfectie maar weet niet zeker of dat het was. Het kan ook irritatie of hormonaal zijn. Die medicatie van de huisarts doet intens veel pijn (inwendig), dus die raad ik niet aan tenzij echt moet. Een nachtje fiks doorbijten.

1 like

Ehm, heb je niet gewoon een soa? Zoals chlamydia of gonorroe? Is zou dat eerst uitsluiten voordat je allerlei dingen gaat proberen. Je kunt je bij de GGD gratis laten testen.

1 like

Je bedoeld, dat het getest is?

@miniemuis0502
Hoe kwam het dat je erg ging bloeden en het pijn deed?

1 like

Als het jeukt en brandt dan zou ik even bij de huisarts of GGD een soatest laten doen. Is zo gebeurd en is beter dan dat je langdurig allerlei middeltjes gebruikt totdat je er alsnog achterkomt dat het iets anders was.

Als het wel een schimmel is, blijkt dat ook uit dat onderzoek en dan heeft de dokter sterker spul voor je dan je in de winkel kan krijgen. Werkt ook beter soms.

1 like

Hey iedereen

Sinds drie/vier weken sukkel ik met zware vaginale schimmelinfectie. Ik moest van de huisarts gyno dac gebruiken wat hielp na 6/7 dagen maar daarna begon het opnieuw… Nu bij de gynaecoloog geweest en heeft hij mij sporanox voorgeschreven. 2 pil smorgens en twee pil savonds. Nu twee dagen later nog altijd geen verlichting en het maakt mij gewoon zot… heeft iemand dit nog meegemaakt of gebruikt? Mss wat tips want anders bel ik hem opnieuw… blijkbaar heeft mijn vriend het overgekregen maar bij hem is het niet zo erg…

Schimmelinfectie is niet overdraagbaar, dus ik denk dat je even een soa test moet laten doen. Tenzij het wat anders is.

Schimmelinfectie kan ook komen door verkeerd ondergoed, strakke broeken, bepaalde broeken die je aan hebt met sporten zoals leggings, paardrijbroeken, strakke broeken die schaatsers aan hebben, badkleding, etc.

Ik heb een test laten doen en heb geen soa… Het is een hardnekkige vaginale schimmelinfectie… zijn huisarts zei dat het overdraagbaar is

Dan zou ik gewoon bellen, denk niet dat je het met tips van het forum kan oplossen als de infectie zo hardnekkig is. Misschien heeft de specialist nog een ander alternatief.

Ik ben nu 2 weken de miconazolnitraat creme van kruidvat eigen merk aan het smeren, en voor mij werkt het zeer verlichtend. Misschien kan je dat nog uitproberen?

En behalve crème is een pil dat je moet slikken soms beter. Dat komt overal, ook waar je niet kunt smeren.

wat bedoel je met daarbeneden? Verder zou mijn advies zijn om eens die schimmelreclames te koekeloeren. Hieronder vond ik er een

reclame
Goed leven verder,
BasketbalMam420