Schilfers op gezicht

Ik heb heel erg veel schilfers op mijn hele gezicht, en ik krijg het eigenlijk alleen weg als ik mijn gezicht scrub en hem daarna in smeer met dagcremé. Alleen als ik 's ochtends mijn gezicht scrub, zitten er alweer schilfers op mijn gezicht op het einde van de middag. En elke dag je gezicht scrubben is niet goed. Ook heeft het geen zin om 2 keer per dag mijn gezicht in te smeren, dan wordt het alleen maar erg vet. Ik kan hier door ook geen foundation dragen, en áls ik het doe ziet het er dus niet uit. Weet iemand hoe ik dit kan verminderen?

Dat heb ik ook een tijdje gehad heel raar. Nu heb ik het nooit meer.

Komt het niet door de kou ofzo ?

^
Nee, want ik heb het afgelopen zomer ook gehad :frowning_face:
Hoop dat ik het over een tijd dan ook nooit meer heb!

misschien ben je ergens allergisch voor?

Anders ga je bij de huisarts langs, die hebben er dan meestal wel een zalfje voor ofso

Een droge huid?

Ik zie dat je 15 bent. Ik had het ook op die leeftijd je huid is dan gewoon onrustig denk ik in verband met pubertijd.

Dus gewoon niet vette crème smeren en 1 of 2 keer in de week je gezicht scrubben. Goed schoonmaken enzo :stuck_out_tongue:

ik zou of zeggen dat je een vocht-arme huid hebt, of misschien een soort van infectie(schimmel)??
niet vervelend bedoeld hoor!
ik zou bio-oil proberen(kruidvat) en anders naar de dokter/dermatoloog/schoon- heidsspecialiste gaan?

succes!!

Hee ik heb hetzelfde probleem. ik heb een acnéhuid die afgewisseld is met schilferplekken. ook als je het geringste beetje foundation eropdoet valt het héél erg op. ik scrub af en toe, maar de laatste tijd heb ik er echt last van dus ik probeer uit, ik heb nu net paar keer masker van dr. hoog gehad voor hydratatie: het zee-algen masker, het is niet heel duur en je kan 1 zakje een aantal keer gebruiken en tot nu toe werkt het super!

wat ik ook doe is sochtends bij foundation opdoen, met een pincet de schilfers weghalen, want als ik scrub sochtends zit het smiddags inderdaad weer onder, op deze manier veel minder.

Bedankt voor al jullie reacties! Ik heb een maand geleden een alletgietest gedaan, daar kwam uit dat ik op niveau 7 van de 8 zit voor de allergie dieren met een dikke vacht. Maar daar wordt ik al voor behandeld.
De huisarts zou een optie kunnen zijn.

En ik gebruik ook 1 keer per week een masker van Dr van de Hoog. Dat werkt voor mij hetzelfde als het scrubben, een halve dag en ik zit weer vol. En om met een pincet nou elke ochtend bezig te zijn zie ik niet echt zitten, dan mag ik wel een uur eerder opstaan hihi

Dat heb ik ook, heeeeel erg zelfs… heb het ook op meerdere plekken dan op mn gezicht. Maar bij mij is het eczeem… Echt kut, want ik moet 2 keer per dag zo ongeveer mn hele lichaam met een vettige zalf insmeren:(

o dat had ik ook een jaar geleden heel erg.
Ben toen gewoon naar de huisarts gegaan en zalf meegekregen.
Dat heette Cetaconzol. Geel witte tube.

ik heb er ook in de winter last van.
Ik vind zwitsal op 't wangetje heel fijn,
zit in een tube en kost 3 euro nog iets.

Ik heb het echt alleen puur op mijn gezicht, maar vind het heel vervelend omdat ik graag mijn onzuiverheden weg wil werken met wat concealer of foundation. Maar dat ziet er gewoon niet uit zoals het zou moeten vanwege die schilfers

heb ik vaker in de winter in zomer geen last van

Ik zat ook te denken aan een schimmelinfectie/eczeem. Ik heb dat nl. ook en met een zalfje van de dokter gaat dat heel goed weg. Wel regelmatig blijven smeren want dan dood je de schimmel (als het dat is). Let op: schimmel en eczeem zijn twee verschillende dingen met andere behandelingen.

In de winter kan het heel gemakkelijk ook zijn dat je een schrale huid hebt. Bij de apotheek heb je witte vaseline die niet zo vet is als de gewone vaseline. Werkt ook altijd heel goed. Succes.

Ik heb dat ook gehad. Tijdje terug nog. Heb het vaker gehad, en ben toen naar de dokter gegaan. Ik heb nu een zalfje gekregen, en ben er hardstikke blij mee! Het werkt echt, want ik begon mezelf steeds lelijker te vinden door de schilfers en rode plekken op mijn gezicht. Dus ik zou zeker even langs de dokter gaan! Het werkt echt. :grin: De mijne heet: MICONAZOLNITRAAT en HYDROCORTISON.

Gebruik je een scrub/dagcreme met alcohol erin? want dat werkt zeer uitdrogend! (hoe eerder het vermeld staat op de ingredientenlijst hoe meer ervan inzit)
Ook kan je erop letten dat je geen producten gebruikt die bedoeld zijn voor de vette huid, klinkt stom, maar dat maakt het natuurlijk erger.

Je kan ook een primer kopen, dit kan ervoor zorgen dat schilfertjes veel minder zichtbaar zijn.

Ik gebruik de dagcreme van Nivea Visage, ik krijg niiet gevonden of er Alcohol in zit, op de verpakking staat niks. Ook op mijn srub staat geen Alcohol genoemd. Ik twijfel nu heel erg of het een puberaal-iets is, of dat het een schimmelinfectie is… toch maar aan de dokter vragen als ik er weer heen moet voor de Pil!

oh ja heb ik ook al heel mn leven last van. heb gewoon een ontzettende droge huid, kan ook niet normaal foundation opdoen altijd eerst creme en dan foundation.