Schaamte voor mijn huid

Hooooii allemaaal.
Ik zit met een probleem want ik ben erg onzeker over mijn huid.
Ik ben nu 16 jaar oud, en heb sinds mijn 12e schaamte voor mijn huid. Ik heb Keratosis Pilaris op mijn armen, schouders en rug. Ook zit het onder mijn bil een beetje en op mijn bovenbenen. Ik schaam me er echt voor ook al weet ik dat ik niet de enige ben. Maar ik heb ook last van acné op mijn rug. Ik heb alles geprobeerd en niks werkt voor mij. Ik reinig elke dag mijn huid met een lichte exfoliant en vervolgens smeer ik er een creme over om er voor te zorgen dat mijn huid niet droog wordt. Ik weet nu veel af van Keratosis Pilaris en heb veel dingen er over gelezen maar niks werkt echt. Ik durf niet met korte mouwen en ik ben erg bang dat mensen de acné op mijn rug te zien krijgen. Ik heb het gevoel dat wanneer iemand het ziet, ik vies gevonden word terwijl ik zo erg mijn best doe om het weg te laten gaan. Dit heb ik dan vooral met de Keratosis Pilaris. Sinds een tijdej heb ik ook een nieuwe scharrel en ik ben zo bang dat het een grote afknapper zal zijn. Bij alles wat ik doe denk ik aan mijn lelijke huid en wil ik me verstoppen.
Ik ben bij de dokter geweest en die zei dat ik niks ergs had, alleen het sloopt me mentaal gewoon echt. Ook al valt het mee, het maakt me echt onzeker.
Wat zouden jullie doen in mijn positie, want ik hou mijn scharrel voor mijn idee aan het lijntje en ik wil geen relatie aan gaan door mijn huid.

(Dankje voor het reageren alvast <3)
XXX

Je zult je er gewoon echt minder druk over moeten maken. Ik heb zelf ook Keratosis Pilaris en de enige opmerkingen die ik er ooit over kreeg waren: Heb je het koud? (Omdat het op kippenvel lijkt). Sowieso heb ik het idee dat het mij (en jouzelf) meer stoort dan andere mensen.
Sowieso gaat het niet over, dus je zult er toch mee moeten leren omgaan. Er zijn ergere dingen dan dit, sowieso hebben heel veel mensen het. Probeer je te focussen op de leuke/mooie dingen aan jezelf en niet zo kritisch te zijn. Je kan er niks aan doen, dat moeten anderen ook begrijpen.

Desnoods vertel je je scharrel hoe het zit, ik kan me bijna niet voorstellen dat hij er op afknapt.

Ik heb niet echt tips, maar ik herken het wel een beetje. Ik heb al m’n hele leven eczeem en ik ben ook altijd bang dat mensen me vies vinden als ze het zien. Als ik jou was, zou ik me nu niet bezighouden met jongens, maar werken aan je zelfvertrouwen. Succes! :sob::muscle:

Ik zou nog eens naar je huisarts gaan en gwn duidelijk maken dat je er echt heel erg mee zit. Ik had hartstikke veel puisten en acne, huisarts zei tegen me dat het niets voorstelde en het gwn aan de leeftijd lag😒.
Na lang zeuren, smeken en zielig doen, heeft hij me uiteindelijk naar een dermatoloog door verwezen. De dermatoloog heeft mij een kuur voorschreven. Ik ben al wat weken met de kuur bezig en m’n gezicht ziet er fantastisch uit!

Dus nogmaals: ga nog is naar je huisarts en maak hem/ haar duidelijk dat je er heel erg mee zit. Dat je er helemaal klaar mee bent en je er heel onzeker van wordt. Wellicht wilt die je dan wel helpen

^Keratosis pilaris is niet met kuren te verhelpen helaas. Of doelde je op de acne op haar rug? Want ik heb het idee dat dat niet de main issue was.

Volgens mij is dat inderdaad niet te genezen. Voor je acne kun je inderdaad wel wat meer aandringen bij je huisarts als je daar erg mee zit, want ik denk dat daar vast wel wat aan te doen is. En anders misschien naar een schoonheidsspecialiste? Ik heb zelf geen ervaring met acne.
Maar voor dat andere, volgens mij hebben echt super veel mensen dat in bepaalde mate, ik heb het ook een klein beetje op mijn bovenarmen. Misschien kun je het die jongen maar gewoon beter gelijk vertellen, dat je er mee zit ook. Als hij kut reageert dan weet je ook gelijk dat hij je niet waard is :slightly_smiling_face:

Ohh, ik wist helemaal niet dat niet te kuren is… ik doelde op keratosis pilaris

Probeer een doorverwijzing te krijgen naar de dermatoloog. Ik heb idd ook wel eens gelezen dat KP niet te genezen is maar wellicht heeft de dermatoloog iets dat het verminderd

KP wordt vaak vanzelf minder heftig, ik had het vroeger ook heel opvallend op mijn armen maar nu ik 22 ben is het eigenlijk helemaal weg. Wat helpt is om een milde scrub te gebruiken en er daarna een creme of lotion op te smeren, maar je kunt er niet echt iets aan doen.
Wat betreft die reactie van de huisarts, dat is inderdaad super naar en je mag echt nog wel een keer teruggaan en eisen dat je naar een dermatoloog wordt doorverwezen.
Je bent helemaal niet raar of vies omdat je huid er anders uitziet, maar het is ook okay als je bij een dermatoloog wil kijken wat misschien helpt.
(de acne kan trouwens ook veroorzaakt worden door je hormonen, en dan is er inderdaad gewoon weinig aan te doen. )